’Zelden zo’n links kabinet meegemaakt’



Originele beschrijving

De immigratie van niet-westerse allochtonen kost Nederland veel geld. Inmiddels zo’n 12 miljard euro per jaar, berekende publicist Syp Wynia ooit. „Dat zijn natuurlijk onwelkome cijfers.” Wynia grossiert in ongemakkelijke waarheden, die hij bundelde in zijn nieuwe boek Tegen de onzin.

Deel dit topic

Reacties

Groen1
D66: haal arbeiders tijdelijk uit Afrika
nos.nl/artikel/…
Groen1

+5
demelkboer
Dr zit hier allemaal volk thuis laat dat maarcerrst van de bank komen
buorman
Quote Reactie van @demelkboer:
Dr zit hier allemaal volk thuis laat dat maarcerrst van de bank komen

Wil jij dezen aan het werk?
weurding
@demelkboer hoeveel zitten er bij je?😋🙈
kanniewaarzijn
Ze denken ICT-ers en andere "hoogopgeleiden" uit Marokko te halen! Ach, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd moet je maar denken.
grupstalboer
@kanniewaarzijn Het lachen vergaat je nog wel.
+1
van Ittersum
Het heeft wel wat wat er ook in (agrarisch-)Amerika ook gebeurd met de Latino's. Enerzijds het/hun veroordelen en aan de andere kant dankbaar gebruik maken als goedkope kracht. Kan ook gewoon bij Agrarisch Nederland kijken, hier is een "goedkope Pool" inhuren ook al geen scheldwoord meer maar bijna een vorm uitstekend management. Meer(groot), meer(groter) en nog eens meer(grootst) heeft of krijgt duidelijk ook eens zijn schaduwkanten.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
Meer(groot), meer(groter) en nog eens meer(grootst) heeft of krijgt duidelijk ook eens zijn schaduwkanten

Vind maar eens Nederlanders die het werk willen doen. Geld is zeker niet het enige breekpunt om voor buitenlanders te kiezen. Scholieren knijpen hem er rond 12uur al tussenuit om naar het zwembad te gaan ipv aardappelopslag aanstippen. Dat is al alles behalve zwaar werk, maximaal bijlenen bij DUO, ouders ff aankijken en je hebt genoeg geld om op vakantie te gaan, wie doet je wat. Seizoenswerkers willen in een korte tijd flink geld verdienen en willen dagen maken, met op de bank liggen wordt niets verdient. Die hele insteek maakt het verschil.

Polen kunnen voor sommige beroepen in hun eigen land inmiddels meer verdienen dan wat agro werk in Nederland. Houden kun je ze nog als je je best doet, nieuwe vind je niet meer. Dan moet je nog weer een stukje verder zuidoost.
Albert Altena
@Noorderling
De vraag is waarom Nederlanders zo denken en die buitenlanders niet.
"TOTAAL VERWEND"
Je gaat toch niet werken als je 70 % zomaar krijgt en die 30 % er gemakkelijk kunt bij klussen.
De oplossing is dat iedereen 100 % minimumloon krijgt en daarvoor altijd oproepbaar moet zijn.
+1
Noorderling
@Albert Altena
Dan krijg je alleen maar ongemotiveerd personeel, als je rond kunt komen met niks doen verdien je het meeste per uur. Uitkering lager en de eerste 10.000euro onbelast bij mogen verdienen werkt veel motiverender, vanuit daar kun je eventueel doorgroeien. Als je nu bijbeunt moet je het officieel direct inleveren, daar krijg je niemand mee van de bank af.

Zelfde geld voor belastingen verlagen, bij tekorten gaan ze verhogen waardoor de economie afremt en er minder binnen komt via BTW en uiteindelijk ook minder winst door omzetdaling. Terwijl bij verlagingen het geld wel weer rond gaat via de BTW, investeringen, werkgelegenheid. Het huidige beleid werkt juist in de hand dat niemand vooruit komt door de blauwe enveloppen.
van Ittersum
@Noorderling "Als je nu bijbeunt moet je het officieel direct inleveren, daar krijg je niemand mee van de bank af." helaas waar, had een client en die zei letterlijk: ik krijg nu 1600 euro netto met alle toelagen en ontheffingen. elke euro waar ik voor moet werken kost mij gewoon een deel van mijn toelage en/of ontheffing. Ik ga dus niet werken" En daar sta je dan met je principes om iemand vooruit de maatschappij in te helpen. Gelukkig zijn ze niet allemaal zo...
Realisme
@van Ittersum ben dan benieuwd wat zijn achtergrond is. Iemand die 30 jaar hard gewerkt heb en dan als grof vuil aan de kant gezet word kan ik zo een instelling wel van hebben vooropgesteld dat hij zich evengoed nuttig maakt en niet verrot op de bank of in ze nest
Albert Altena
@Noorderling
Korte vraag; Waarom buitenlanders wel willen werken!
Bartlehiemboer
@Albert Altena Plus dat ze uit verveling "milieuactivist" worden om van zich te kunnen laten horen Om iets te bezetten of zich vast te ketenen Terwijl ze geen benul hebben van het waarom of hoe het in elkaar zit of wie hun uitkering betaald. Zouden ze werken zouden ze geld, eigendom, fatsoen mee krijgen. En te moe om katte kwaad uit te halen.
van Ittersum
@Noorderling draai het om, mijn kinderen hebben ook op zaterdagavond (2 jaar) staan af te wassen voor 2,60 netto per uur. Het verloop was groot in de keuken, de eigenaar beklaagde zich ook over dat soort jeugd. Ik zei: het minste werk betaal je ook het minste, geef de serveerster of de barkeeper 2,60 en de keukenhulp 7, 50 euro/uur, moet jij eens zien wat er gebeurd.

Kortom dat de jeugd gaat bankhangen en dan denkt ff bellen naar DUO heeft een oorzaak en misschien ook wel begrijpelijk. Maar niet goed te praten laat dat duidelijk zijn. Fysieke arbeid is gewoon onderbetaald en hersenwerk overbetaald, dat zijn de feiten. Daarom kiest de jeugd nu ook voor doorleren ipv ambachtelijk studies
+1
pieta
@van Ittersum Voor een 2.5 euro per uur hoeven ze zich van mij niet af te laten beulen. Dan heb ik ook liever dat ze iets gaan leren. En werken mogen ze nog lang. Waarschijnlijk tot hun 70-75. Dus met de 16 volle bak aan het werk voor een beetje raad ik ze gewoon af.
+2
van Ittersum
@pieta hoe dieper de dal is die ze dan kennen des te meer is de waardering van alles wat daarna komt. En tis ook een sociaal goede leerschool. Vreemde ogen!
pieta
@van Ittersum Ben ik het allemaal mee eens. Maar ik laat ze niet afbeulen. Ze mogen van mij best gaan werken voor een kleine vergoeding. Maar dan ook werk ernaar. Gewoon licht werk onder fatsoenlijke omstandigheden.
dewittemotor
@van Ittersum Goedkope Polen zijn er niet meer, Dat is verleden tijd.
Je komt nu al bij Roemenen en Bulgaren uit
Groen1
Islamisering bezig aan een rampzalig scenario
rtlz.nl/opinie/column/…
+1
Porky
Word zooooooo tijd dat er weer een crisis komt,al deze idioterie en gekkigheid komt allemaal door de weelde, kijken als al die links stemmers niks meer te besteden hebben dan ook nog vragen of alles wel diervriendelijk is gehouden, en naar certificaten vragen, laat in godsnaam rechts gaan zegevieren bij de volgende verkiezingen en al deze gekkigheid over boord gezet word
hans1980
@Porky hoop het van ganser harte, maar zolang rechts altijd voor extreem rechts wordt uitgemaakt??
Zwaagdijk
@hans1980 dit is een Vvd kabinet. Rechtser wordt het niet. Ze maken dr alleen een zootje van. Bedroevend
hans1980
@Zwaagdijk VVD is gewoon gegijzeld door links en Rutte hoort daar niet het vroegere Bolkestein of Wiegel gaf het VVD de rechtse glans
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @hans1980:
Rutte hoort daar niet

Rutte is niet rechts en ook niet liberaal.
Piet1960
Wen er maar vast aan.
Porky
@Piet1960 het went nooit ,maar het gaat de "goede" kant op ,de kosten voor al die waanzin inzake de "klimaat doelstellingen" beginnen aardig uit de klauwen te lopen, en daar zit m het "geluk", de burger begint aardig de lul te worden en voor de gekkigheid van al dat linkse gelul en fratsen financieel te moeten bloeden, en zo zal het moeten gaan ,kijken als ze financieel uitgekleed worden of ze dan nog zo blij zijn met al dat linkse gelul van D66,Groen-links en vergeet ook vooral de Christen Unie niet.
diezel
Tweet Rutte van afgelopen vrijdag tijdens internationale ontmoeting in München. 😞

(klik om te vergroten)

de jonge
@diezel die man is volgens mij compleet de weg kwijt. nederland is van mening...... nee nederland niet,maar rutte,tjeerd ,jesse ,ouwehand en futselaar hebben die mening. zo,n 17 miljoen nederlanders hebben die mening totaal niet.....waar haalt hij het vandaan dat wij achter hun vreemde gedachten staan
diezel
@de jonge
We zullen binnenkort eens kijken of die onderwerpen ook zo in het VVD-verkiezingsprogramma komen staan. Tenminste als er nog verkiezingen gaan komen...… 😞
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @de jonge:
die man is volgens mij compleet de weg kwijt.

Het is gewoon een loopjochie van de EU en het grootkapitaal.
diezel
+1
kanniewaarzijn
@diezel Is een oud artikel.
Groen1
Groen1
Feynman en/of Feiten – Zelfs VNO-NCW en MKB eisen beter onderwijs
geenstijl.nl/5151945/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
36
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0