Fluitenbergse boer met dode koeien weet niet waar hij aan toe is na noodlottige rukwind van storm Ciara

Melkveehouder Bart Hulsbos uit Fluitenberg heeft een dag na storm Ciara nog geen beeld van de schade aan zijn koeienstal waar een forse rukwind een deel van de gevel vernielde en twee koeien werden gedood.

Deel dit topic Fluitenbergse boer met dode koeien weet niet waar hij aan toe is na noodlottige rukwind van storm Ciara (dvhn.nl)

FLUITENBERG - Melkveehouder Bart Hulsbos uit Fluitenberg heeft een dag na storm Ciara nog geen beeld van de schade aan zijn koeienstal waar een forse rukwind een deel van de gevel vernielde en twee koeien werden gedood.

 Boer vindt ingestorte stalmuur vooral vervelend voor koeien (rtvdrenthe.nl)

"Zonde en vervelend voor de koeien. Maar ik kan het niet veranderen. We hadden het niet verwacht. Mijn vrouw zag het gebeuren. Een koe lag eronder en de ander moesten we laten afmaken," zegt Bart Hulsbos, een dag na het voorval. Het grijpt hem zichtbaar aan.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

+1
weurding
Apart... zo'n hoge muur was het niet. Bovengevel is nog heel, sterkte bart
hookwood
@weurding Zo oud was die stal ook nog niet. Aan de foto's te zien was het een halfsteensmuur over de volle breedte. Ik schat dat er wat bezuinigd is op de ondersteuning achter de muur....
slagroomvla
Quote Reactie van @hookwood:
Aan de foto's te zien was het een halfsteensmuur over de volle breedte.

Even beter het puin bestuderen.. Zie kalkzandsteenblokken en schoon metselwerk. Stormschade, zijn verzekeraars nooit heel vervelend bij.
cjw73
@slagroomvla dat zou ik niet te hard roepen. Weet inmiddels wel beter de laatste jaren. Interpolis deed er alles aan om er onder vandaan te komen.
+1
hookwood
@slagroomvla Je hebt gelijk, ik had niet alle foto's gezien. Maar hier zie je wel dat er geen ondersteuning van het spant naar de vloer zit. Misschien had het ook gescheeld als die silo er niet had gestaan. De stal staat op het zuiden en de wind waarschijnlijk uit het zuidwesten en dan wil die wind tussen de silo en de muur door waardoor de kracht op de muur versterkt wordt misschien?

(klik om te vergroten)

matt
@hookwood komt inderdaad dat die muur niet ondersteund is,klapt die dubbel.
Hier ook al eens meegemaakt nu,2 stalen h profielen
spotmelker
@hookwood wellicht heeft de storm de silo doen bewegen die op haar beurt via de betonplaat de muur heeft laten knappen. Eenmaal geknapt heeft zo'n muur niet zoveel druk meer nodig om te vallen.
+1
buorman
@spotmelker
Mss aan overzijde deur geopend en stal vacuum gezogen?
Blijft allemaal gissen zo van een foto
Vind trouwens de titel van dit topic '' Fluitenbergse boer met dode koeien weet niet waar hij aan toe is na noodlottige rukwind van storm Ciara'' wel zwaar overtrokken.................
spotmelker
@buorman zo'n muur valt van de wind niet zomaar om. Omdat ze eerst een knal hoorden denk ik dat dat het losknappen van de muur is geweest.
buorman
Quote Reactie van @spotmelker:
denk ik dat dat het losknappen van de muur is geweest.


En zo gissen we noch even door.........
+3
weurding
@hookwood zou moret bezuinigd hebben?🙈
hookwood
@weurding ik zou het niet weten...
PIONIER
@weurding is fat dus een pachtbedrijf??
weurding
+1
de hoef
Soms heb je gewoon pech weurding, het is in elk geval geen vervallen spul, en de beste fam heeft goede buren
Sjaakiee
Gelukkig geen persoonlijk leed
Bartlehiemboer
@Sjaakiee wil ik niet zeggen, dit werkt wel na. Hoop dat ze het een plek kunnen geven.
Sjaakiee
@Bartlehiemboer sorry zo bedoelde ik het niet.maar er had ook iemand onder kunnen komen.
+3
danielle0
Ik vind het raar om te zeggen dat er is bezuinigd op materieel...
Natuurgeweld kan heel verwoestend zijn...gewoon samenloop van omstandigheden. Sterkte voor dit gezin!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!