FrieslandCampina blijft geloven in zuivelmarkt Pakistan

FrieslandCampina is er nog steeds van overtuigd dat Pakistan op termijn een florerende zuivelmarkt zal hebben. Op die markt hoopt het zuivelbedrijf een belangrijke, leidende speler zijn.

Deel dit topic FrieslandCampina blijft geloven in zuivelmarkt Pakistan (nieuweoogst.nl)

FrieslandCampina is er nog steeds van overtuigd dat Pakistan op termijn een florerende zuivelmarkt zal hebben. Op die markt hoopt het zuivelbedrijf een belangrijke, leidende speler zijn.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Reacties

+3
George
😂 😂 😂
En ik voorspel dat het nooit wat wordt daar.
+2
arie.j
Quote Reactie van @George:
En ik voorspel dat het nooit wat wordt daar.

Als je zo goed in voorspellen bent
Voorspel dan ook eens, waar wordt het wél wat?
George
Quote Reactie van @arie.j:
Als je zo goed in voorspellen bentVoorspel dan ook eens, waar wordt het wél wat?


We zullen het zien. In die landen kun je niks gaan doen.
arie.j
Quote Reactie van @George:
We zullen het zien. In die landen kun je niks gaan doen.

In landen is soms veel te verdienen, maar het risico is er ook naar, dus ook veel.
Plus dat je hier op de omstandigheden daar nogal eens onvoldoende zicht hebt, en niet kunt aanvoelen wat daar leeft.
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
n landen is soms veel te verdienen, maar het risico is er ook naar, dus ook veel.Plus dat je hier op de omstandigheden daar nogal eens onvoldoende zicht hebt, en niet kunt aanvoelen wat daar leeft.


Je geeft hier zelf al genoeg redenen om er weg te blijven.
+1
de haasen
@arie.j over 2 jaar zijn ze daar weg
George
Quote Reactie van @de haasen:
over 2 jaar zijn ze daar weg

Dat denk ik ook.
+1
Jowi
@George Ze doen bij RFC graag ontwikkelingswerk.
+2
George
Quote Reactie van @Jowi:
Ze doen bij RFC graag ontwikkelingswerk.


Gelukkig niet meer met mijn geld.
+3
Jowi
@George Hier ook al 15 jaar niet meer.(beste beslissing ooit)
torrarica
@Jowi dus dan ben je blij dat je al 15 jaar minder melkgeld vangt ? (tenzij je nu bij de Cono zit),want de anderen betalen al jaren lang een lagere melkprijs.
+2
Jowi
@torrarica Ik ben blij dat je dat zelf geloofd dat RFC de een na beste betaler is in NL en probeer dat zo te houden.😎
arie.j
Quote Reactie van @de haasen:
@arie.j over 2 jaar zijn ze daar weg

Daar heb ik geen zicht op, jij wel? Denk het ook niet.
+3
torrarica
@George hoe weet je dat nou .Ben net een boek aan het lezen over Freddy Heineken .Hoe hij de wereld heeft veroverd met zijn bier.ging ook niet altijd vanzelf.Maar door overnames,deals sluiten ,brouwerijen sluiten en ergens anders nieuw bouwen ,en goed doordachte reclameleuzen heeft hij veel voor elkaar gekregen.soms ging het ook wel eens faliekant fout. Maar dat hoort bij ondernemen.
wotan2
@torrarica Met het verschil dat hij dat voor zijn eigen hachje deed. Wilde eerst zeggen; met eigen geld, maar dat lijkt me bij nader inzien ook niet.
George
Quote Reactie van @torrarica:
Maar dat hoort bij ondernemen.

Als ondernemen gokken wordt ben ik weg. Ik zie niks in investeringen in de meest bizarre armoedige landen zoals Pakistan. En in China ga je ook nooit winnen. De Chinezen regelen het zelf wel.
+5
Grasbaal
@torrarica Heineken is wel een mooi voorbeeld, hebben in het begin veel geld verloren met introductie van de eerste alcohol vrije biertjes met bijzondere namen maar scoren nu heel goed met de Heineken 0%. De evolutie vind meestal niet in korte tijd plaats. Ook FrieslandCampina gaat weer scoren...
+2
de haasen
@Grasbaal doen ze al 30 jaar niet grasbaal
Porky
@Grasbaal jij bent wel een erg groot optimist hè? Zonder bluf is t leven suf
+1
Porky
@torrarica je gaat die suf kutten van SFC die een beetje lopen te speculeren met geld van een ander toch niet vergelijken met Freddy Heineken hè? DAT was een ECHTE ondernemer en zakenman, die zgn "top" van rfc kunnen nog niet eens in zijn schaduw staan, het enige wat die gasten doen is een top salaris incasseren
nbrabander
@George George zn achteraf-voorspellingen komen altijd uit.
Maar zonder gekheid. George, jij als alkundige, in welke markten moeten onze zuivelondernemingen nu gaan investeren om onze melk beter te verwaarden? Als we het aan de wereldmarkt over moeten laten wordt het ook niets.
+5
George
Quote Reactie van @nbrabander:
Maar zonder gekheid. George, jij als alkundige, in welke markten moeten onze zuivelondernemingen nu gaan investeren om onze melk beter te verwaarden? Als we het aan de wereldmarkt over moeten laten wordt het ook niets.


Alkundige? 😂 In Pakistan heb je gewoon niks te zoeken en ja wereldmarkt daar kozen jullie voor door afschaffing quotering. Jullie volgden de (mis)visie van LTO -RFC en consorten en wilden melken en gingen dubbel zo grote stallen bouwen terwijl er voor 2015 ook altijd al genoeg melk was in de wereld. Ik heb het nooit zo begrepen. NMV /DDB hadden het allemaal beter voorzien. Ik weet helemaal niks maar ik had meer geloof in hun visie. Maar zij werden destijds verguisd.
nbrabander
@George ik weet niet wat afschaffing melkquotering hier nu weer mee te maken heeft, maar waarin moeten we nu investeren om de melkprijs te verhogen . De melk gewoon verwerken en als ie de fabriek uit is gaan kijken waar we m gaan verkopen gaat m niet worden
+1
wotan2
@nbrabander Als we nog een quotum hadden gehad; had de fabriek meteen duidelijk hoeveel melk er zou komen->Kon men beter plannen waar de melk het beste in verwerkt kon worden-> kon men sturen op verkoop. De laatste jaren is het zo geweest dat er veel meer welk kwam als verwacht. Producten maakte men op de machine die nog niet vol zat, verkopen kwam daarna. Had men gewoon in europa geinvesteerd had men productiecapaciteit en minder concurentie gehad ( bij overname conculega's) en mogelijk meer invloed op de markt.
+1
nbrabander
@wotan2 dat het vaak handiger is als de fabrieken niet vol zitten heb je gelijk in. Maar het is eenmaal zo dat de zuivelconsumptie hier krimpt. En se concurrentie neemt toe. Je kunt alleen maar melk tegen een hogere prijs in de markt zetten als je echt onderscheidend bent. Kwaliteit leveren we allemaal. Daarbij willen we allemaal een hogere melkprijs dan in omringende landen waar wij onze melk af willen zetten. Met een Duitse of Belgische prijs ben ik niet tevreden...
Bartlehiemboer
@nbrabander Daar hebt u gelijk in. Dit is ook het probleem van Friesland Campina. Ze hebben het geprobeerd, nieuwe markten, nieuwe ontwikkelingen maar het loopt allemaal niet zoals ze en u en alle andere leden het graag zouden willen. U stelt terecht de vraag waar moet de melk dan naar toe??? Ik heb ook geen idee. Ik neem aan dat Friesland Campina met al die goed betaalde mensen dit jaren terug al hebben zien aankomen. Dat ze daarom al die belachelijke eisen gingen stellen puur om boeren kwijt te raken omdat ze de melk niet kwijt kunnen. Persoonlijk ben je dan blij dat je de melk nog kwijt kunt, wij dan aan A-ware. Maar het is eindig denk ik. Of er moet een heel mooi nieuw product komen waar veel melk in verwerkt moet worden...
+2
nbrabander
@Bartlehiemboer dat niet alle fc investeringen goed uitpakken ben ik met je eens. Of het in Pakistan goed gaat kan ik op basis van een krantenartikel niet beoordelen. FC ziet er voor de toekomst nog volop kansen en staat dus nog achter die investering. Moeten we afwachten.
Dat het fc goed uitkwam dat leden vertrokken is onzin. Melk die eerst via dmf werd doorgeleerd aan aware gaat nu rechtstreeks naar aware. Overigens lukt het aware ook niet om echte slagen te maken. Hun prijs ligt zeker niet hoger dan fc met daarnaast een bescheiden winst
Bartlehiemboer
@nbrabander Hm, ik ben het niet helemaal met uw mening eens. Feitelijk hebt u wel gelijk maar als je meer leest/verder kijkt dan ben ik bang dat u te goed van vertrouwen bent. Maar ik ben niet degene die u dat moet vertellen. De toekomst zal het uitwijzen.
diekman
@Bartlehiemboer roomboter het nieuwe goud. Het lijkt net of ze tegengehouden worden door Unielever. Je ziet nergens reclame terwijl de markt en de gezondheid goroes er om vragen (aanprijzen). Dit moet je toch met beide handen oppakken
arie.j
Quote Reactie van @nbrabander:
George ik weet niet wat afschaffing melkquotering hier nu weer mee te maken heeft

Je weet toch dat bij George het afschaffen van het quotum de schuld van alles krijgt? Lekker gemakkelijk..😀 :
Wat niet wegneemt dat door FC in Pakistan geen afzet van melk of andere zuivel zoekt.
Wel winst via een investering met inbreng van kennis. Of je dan met zulke bedragen moet werken in risicovolle landen is voor mij de vraag.
Hoe het in de toekomst gaat lopen in Pakistan doe ik geen voorspelling voor.
Daar heb ik er gewoon te weinig zicht op en verstand van.
George
Quote Reactie van @arie.j:
e weet toch dat bij George het afschaffen van het quotum de schuld van alles krijgt? Lekker gemakkelijk..

Het heeft ook helemaal niks gebracht dan ellende. Totale misvisie , maar dat geven ze niet toe. Het zou ze sieren wanneer ze dat eindelijk eens wel toe zouden geven.
BertK
@George Kijk eens op welke plaats Pakistan staat wat zuivelproduktie staat.

google.nl/url/…
George
Quote Reactie van @nbrabander:
De melk gewoon verwerken en als ie de fabriek uit is gaan kijken waar we m gaan verkopen gaat m niet worden


Kijk dat heeft dus al met de afschaffing van het Europees geregelde quotum te maken. Waarom stel je dan zo'n vraag als je het antwoord zelf al geeft!
Peter23
@nbrabander kameel, geit of Yakmelk? Ik zie Fransje al met een tulband de leveranciersvergadering voorzitten.
+1
Melkboer16
@Peter23 Rfc doet ook geitenmelk hoor.
puntertje
Cognitieve dissonantie. En bar slecht due diligence bovendien.
+1
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
Cognitieve dissonantie. En bar slecht due diligence bovendien.

Je praat als boer altijd in dergelijk onverstaanbaar dialect ? 😂
+3
puntertje
@arie.j Als directie en bestuur niet meer de taal van de leden machtig zijn, moet je je aanpassen. Want wie zich het beste aanpast overleeft aldus Keurentjes (naar Darwin, maar daar heb jij weer wat minder mee schat ik zo in).😁
de haasen
Hein heeft nog tijd over

Omtzigt en Schumacher
Behalve Knapen en Van Lienden zitten in de CDA-commissie onder anderen Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt, CDA-delegatieleider in Europa Esther de Lange, de Utrechtse gedeputeerde Hanke Bruins Slot, topman Hein Schumacher van Friesland Campina en Carel Stolker, rector magnificus van de universiteit in Leiden.
Gerrit v Schaick
@de haasen dacht Eline vedder ook. Hopelijk kan zij het een beetje realistisch houden, anders wordt t weer een hoog duurzaamheid gehalte
Kwarkje2.0
@de haasen wat doen ze dan?
Gerrit v Schaick
@Kwarkje2.0 verkiezing programma schrijven voor cda
Kwarkje2.0
@Gerrit v Schaick dan weet ik al waar ik niet op ga stemmen
Gerrit v Schaick
@Kwarkje2.0 Duurt nog effe, maar er moet een hoop veranderen wil cda de boeren erbij houden ja
+1
Kwarkje2.0
@Gerrit v Schaick dan weet ik al waar ik niet op ga stemmen
+1
de haasen
@Gerrit v Schaick en als Hein het moet schrijven dan weten de boeren het wel . hij kan nu FRC nog niet goed op de rit krijgen .en ja van het CDA hebben de meeste boeren het wel gehad nu weer met de CETA
+1
Kwarkje2.0
@de haasen duurzame magere Hein
de haasen
@Kwarkje2.0 dus kwarkje da magere tijden komen er aan 😂🤣🤦‍♂️
+1
Melkboer16
Wat een geleuter weer! Jarenlang zijn er vette winsten uit China gehaald en heeft RFC een meer dan gemiddelde melkprijs uitbetaald doordat de voorgangers in China hadden geïnvesteerd!
Datzelfde doet ze nu in Pakistan en ook in Afrika! en als ze toen ook naar de zwartkijkers hadden geluisterd dan was er ook geen coöperatie meer over geweest!
Dan hadden we nu een grote DOC of DMK geweest en meer niet!
Het valt mij op dat degene die gestopt zijn of bij RFC weg zijn hier het grootste woord hebben!
+1
Kwarkje2.0
@Melkboer16 Ik zeg alleen: Schumacher blijf bij je leest.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina , zuivelmarkt en zuivelbedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!