Stikstof: geduld oppositie raakt op, dit besloot het kabinet tot nu toe

Het is inmiddels bijna negen maanden geleden dat de Raad van State oordeelde dat het stikstofbeleid de Natura 2000-gebieden volgens Europese regels onvoldoende beschermt. Vorige week kondigde het kabinet langverwachte maatregelen aan, maar oppositiepartijen en belangenclubs zijn ontevreden over de aanpak. Wat is er tot nu toe afgesproken?

Deel dit topic

Reacties

+4
Jannus
Het is lastig stilzitten als de waarheid eraan komt
+1
Weidezicht
Staan bij de nu reacties toch wel veel kritische reacties op het zogenaamde stikstofprobleem. De mening van de burger wordt toch wat kritischer in de zin dat ze ook vraagtekens zetten bij het zogenaamde probleem.
BertK
@Weidezicht Niet de veehouderij is het probleem, dus de consument gaat nattigheid voelen...
gerardj
@BertK wat is het probleem dan wel vliegtuigen, het verkeer?
BertK
@gerardj NH3 is kleiner probleem als gedacht, NOx groter. Bovendien komen daar waar NOx wordt gevormd vaak ook andere ongewenste stoffen vrij als bijv CO2 en dioxines. Dus toch maar minder km's maken en de verwarming wat lager.
Koeien boertje
@gerardj 100 punten
Todi
@gerardj Den Haag poppetjes.
Bartlehiemboer
Las dat strandtenten niet konen worden neer gezet daar er door de storm nogal wat strand is weggespoeld. Door het "stikstof probleem" mogen ze niet nieuw zand aanvoeren. Kijk, dan kom je meer bij de burger terecht. Zo worden ze misschien ook langzaam wakker nu kunnen wij vertellen dat er bij de boeren niets te halen valt maar dat ze naar de vliegvelden/fabrieken moeten kijken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0