Boeren uitkopen? Geld uittrekken voor blijvers levert volgens Trienke Elshof meer stikstofwinst op

Het kabinet wil 350 miljoen euro uittrekken voor het opkopen van veehouderijbedrijven, maar volgens het Landbouw Collectief kan dit geld veel beter benut worden.

Deel dit topic

Reacties

+3
Trienke (LTO) stikstof is geen probleem ook nooit geweest en word het ook niet !!! Stop ook als LTO met dit domme gedram over niks .
+2
Pluto
De eerste berichten over de stikstof berekeningen laten zien dat Trienke totaal geen benul had waar ze over sprak toen ze in Nieuws uur aan tafel zat , Misschien kwam dat door het ehh en ahh wat mateloos irriteerde . Jeroen van Maanen was duidelijker ,,, de overheid trekt niet alleen aan een dood paard maar ook nog aan de verkeerde kant..
+3
Melkboer16
Wat een op de vrouw spelen weer! Denk dat Trienke en Jeroen dezelfde mening hebben. Bedrijven opkopen is gewoon belachelijk maar laat degene die stoppen wil die mogelijkheid benutten! En hoeveel bedrijven willen ze daar inclusief rechten voor kopen dan? Stikstofrechten/ fosfaat en gebouwen goed betaald, dat zijn er misschien 70 bedrijven.,?
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
Stikstofrechten/ fosfaat en gebouwen goed betaald, dat zijn er misschien 70 bedrijven.,?

5 miljoen per bedrijf is nogal wat. Ik ga er vanuit dat ze de hectares niet direct gaan kopen.
Noorderling
@pieta maar wel 20.000/ha ter compensatie van waardedaling of stempel op de omgeving? Ik zou er niet heel blij mee zijn als zoiets zich vlakbij plaats vind en je op niet akkerbouw grond zit.
pieta
@Noorderling Dan kunnen ze beter de hectares kopen en gebruiken die om te herverkavelen en ze willen nog zonneparken en bos etc. Maar het geld voor de grond zou mi niet uit die 350 mln moeten komen. Dan is 350 mln namelijk echt een schijntje.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0