Carola slaat heel simpel een bres in boerenfront

Het Aeriusmodel klopt natuurlijk niet en het wordt moeilijk om daar op door te borduren. Meesterzet Carola/Mark: hou boeren een wortel voor dat ze latente ruimte zouden kunnen verhuren. De megastal boeren met dito mega NB-vergunning en financiering hebben melkquota- en fosfaatrechtengeschiedenis nog wel voor ogen en zien licht. Punt is wel dat dit natuurlijk ook gebaseerd is op Aerius-berekeningen en let op, kritiek daarop verdwijnt als sneeuw voor de zon. En als die kritiek weggeëbd is begint het proces opnieuw, afromen, inperken of nieuwe beperkingen die de sector verder afknijpen.

Deel dit topic

Reacties

+1
m uut m
Juiste conclusie.
Als ammoniak geen probleem is kun je het ook niet verhuren.
Mh12
Dat is toch geen probleem. Van mij hoeft die hele poppenkast niet. Dat verleasen is ook maar voor paar bedrijven van toepassing die tegen of in een n2000 gebied liggen. Dus voor zeer grote groep toch niet van toepassing. Maar laten we eerst even de 20e afwachten. Zou mooi zijn als onze uitstoot knap minder is dan de 46% waar nu van wordt uitgegaan. Kan Rutte zijn pijlen ergens anders op richten
m uut m
@Mh12
Het probleem is depositie zeggen ze.
Tommie1
@Mh12 Ze moeten dicht bij de plaats liggen waar hij tijdelijk nodig is vanwege de hexagrammen,
mits het aerius model stand houdt.
Mh12
Dat snap ik. Maar als de 20e nou eens blijkt dat onze depositie fors minder is. Is er dus weinig te halen bij de veehouderij. Dan moeten andere sectoren het op gaan lossen. Hier overigens ook dicht bij n2000 gebied. Geen km afstand. Maar is tot op heden niet stikstofgevoelig. Dan is er voor het hele gebied incl veehouderijen dicht bij dit gebied toch ook niets te verleasen.
overstekend wild
@Mh12 Dus luchtvaart en scheepvaart netjes meetellen. Kringloop factor van de veehouderij verrekenen, blijft van het depositie model niets over. Moeten ze straks een (hoofd)weg afsluiten bij een bouwproject in de omgeving

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0