Boerenbelang of partijbelang?

Column ESTHER DE SNOO

Farmers Defence Force (FDF) lijkt Forum voor Democratie steeds meer in de kaart te spelen. Want daar waar regerings- en sectorpartijen ernaar streven nu uit de stikstofimpasse te komen, vertraagt FDF dit proces.


Woensdag legde de organisatie een bom onder het overleg van het Landbouw Collectief met landbouwminister Carola Schouten (ChristenUnie), premier Mark Rutte (VVD) en de provincies met als doel uitstel. FDF wil wachten op de uitkomst van een lopend onderzoek naar de stikstofcijfers van het RIVM.

Twee stichtingen rekenen al enkele weken aan die cijfers. De uitkomsten zouden 'tot vergaande nieuwe inzichten' leiden en worden 20 februari gepresenteerd. Vanuit dit onderzoek loopt een directe lijn naar FDF, het Landbouw Collectief en ook de partij van Thierry Baudet.

Die vertragingstactiek lukte ten dele. Schouten en Rutte waren woensdag woest over de actie en aanmatigende woorden van FDF en schortten het overleg op tot vrijdag.

Meer: nieuweoogst.nl/nieuws/2020/…

Deel dit topic Boerenbelang of partijbelang? (nieuweoogst.nl)

Farmers Defence Force (FDF) lijkt Forum voor Democratie steeds meer in de kaart te spelen. Want daar waar regerings- en sectorpartijen ernaar streven nu uit de stikstofimpasse te komen, vertraagt FDF dit proces.

Nieuwsgrazer

Bijlages

(klik om te vergroten)

Afbeelding van gelinkte bron artikel

Laatste  |  

Reacties

+16
Grasbaal
Esther slaat hier de plank flink mee mis, communicatief op dit moment niet handig.
arjen90
@Grasbaal Ik weet niet hoe ze er bij komt dat FDF Forum voor Democratie probeert te helpen ten koste van de boeren, vreemde redenatie zonder goede onderbouwing...
+6
frank post
@Grasbaal Is dit de zelfde lto die insinuatie van blue tiger helemaal zat was? Misschien is het dan een idee om zelf ook niet iets te insinueren over een protest groep
+3
George
Esther de Sneu. Waar bemoeid zich die gleuf mee , gewoon bakkus houden als je het niet begrijpt. 😄
+1
Peter23
@George niet typisch vrouwvriendelijke opmerking
George
Quote Reactie van @Peter23:
niet typisch vrouwvriendelijke opmerking

Ik heb me laten inspireren 😂
+2
Peter23
@George dat geleuf ik meteen
Bartlehiemboer
@Peter23 Pilletje gehad Peter23 ? Je bent momenteel nogal op dreef met woord spelletjes. Ik moet er wel steeds om lachen.
Kid creole
@George misschien esther coconuts met annechien hoopt kid
Johannushoeve cv
@George wiens brood ze eet wiens woord ze spreekt
+4
Peter23
Mooi dat er überhaupt politieke steun is. Van VVD, CDA , CU en D66 is niks te verwachten, laat staan van Timmerfrans
+2
George
@Peter23
Inderdaad FVD heb ik het al veelvuldig voor de boeren op horen nemen tijdens deze waanzinnige stistofcrises. En hier in Brabant doet Hermen Vreugdenhil erg goede dingen voor de boeren.
demelkboer
Een zeer onhandig stuk van Esther. Natuurlijk ligt fdf met fvd in bed. Daar hebben ze ansluss(mag dit woord). Ik ga me zorgen maken als fdf met groenlinks zit te flikvlooien
achterhoeker2
Esther de Snoo heeft helemaal geen bewijs dat FDF samenwerkt met Forum.
En als het zo was is het ook prima, lto heeft ook wel lijntjes lopen naar de politiek.
+1
Quote Reactie van @achterhoeker2:
lto heeft ook wel lijntjes lopen naar de politiek.

Ja, met de PvdA.
1068
Waarom heeft het kabinet zon haast ,als direct de werkelijkheid hard gemaakt kan worden vallen ze met hun bek in de stront
+1
Quote Reactie van @1068:
Waarom heeft het kabinet zon haast

Omdat er een hele vracht wetten, regels en beperkingen bij de boeren moeten worden opgelegd voordat de waarheid boven tafel komt.
+3
arjen90
Mark Calon is van de PvdA, waar ook de klimazi's Timmermans en Diederik Samson bij aangesloten zitten, dat is in elk geval wel waar. Dat kan dan in eens weer wel volgens Esther🤔🤔🤔
Hans7

gerrie-hul
@Hans7 Ik vraag me af waar lto achter aan holt zonder de leden te informeren Daar lees ik niets over Geef hier ook eens opening van zaken over en wat er door de top van lto met die partijen is en word af gesproken
jg
@gerrie-hul Neem aan dat Lto inschat dat met deze coalitie de Pas-melders gered worden . Dat is waarschijnlijk het doel van Lto. Een kabinetscrisis en verkiezingen maken dat doel mogelijk onbereikbaar .
+1
Coen
@Hans7 , kijk eerst eens hoeveel onzin er nog steeds is over primaire agrarische productie en 80% NL-agrarische export er nog steeds als deken wordt gebruikt.

veel geboekte NL-agrarische export betreft import van agrarische half-fabrikaten, worden hier verder bewerkt / veredeld en daarna als NL-agrarische export betiteld —> dit noem ik handel en heeft alles met de negatieve framing van Agri te maken.
+4
Pluto
Esther is gewoon pist of dat de boeren acties vanaf 1 oktober tot half december meer hebben opgeleverd dan LTO in de afgelopen decennia . Hier druipt de afgunst vanaf . FDF heeft van begin af aan gezegd eerst de cijfers van het RIVM daarna kan er pas sprake zijn om in oplossingen verder te denken . Dat schouten al maanden bezig is het stikstof dossier te saboteren door telkens weer een nieuwe brief naar de kamer te sturen zonder overleg met de coalitie is daar een mega voorbeeld van . LTO heeft zich van de meest onbetrouwbare kant laten zien door zich pas te laten zien toen het Malieveld vol stond ,,, zoveel boeren in opstand daar hadden ze niet op gerekend . De vertragings tactiek het volledig gewerkt , eerst de cijfers dan verder praten of zoals Jeroen van Maanen gisteren in Nieuws uur 'Wij zijn een actie groep ''
Die is niet opgericht om bij elkaar koffie te gaan drinken . Het gaat nog zover komen dat de immuniteit van sjoemel ambtenaren wordt opgeheven en zij worden vervolgd !.
+2
Jan S
😀
arjen90
Je hebt gelijk 👇
@Jan S
jammermaarhelaas
Esther de Snoo stelt in haar stuk van deze week voor om in de afspraken betreffende N maatregelen een voorbehoud op te nemen mocht er na publicatie bevindingen RIVM N cijfers een ander beeld ontstaan.
Lijkt me de enige juiste weg voor een ieder die momenteel al wat wil afspreken.

Wat niet wegneemt dat ik me afvraag wat ze met deze stukjes wil bereiken als ze FDF op de korrel neemt. Trienke, de LTO vertegenwoordiger in het LC bevorderd de eenheid, daar was ik gisteren heel blij om, toen ze in Nieuwsuur een helder verhaal hield, waaruit eenheid naar voren kwam. Een dag later lees je in Nieuwe Oogst iets heel anders, jammer.
gerrie-hul
@jammermaarhelaas Wat willen ze dan Je kan toch niet met 2 monden praten wat ze al jaren doen ( LTO)
Jan-T
Ook de LTO zal gedragsveranderingen moeten inzetten om tot ander beleid te komen.

Dat de LTO nu een link legt naar een politieke partij die soms wel de waarheid boven water wil halen, In plaatst van mee huilen met de traditionele partijen, die niet aan waarheidsvinding doen in de 2e kamer dat is zeer zorgelijk.

En de verbinding leggen met de FDF en FVD dat moet je als belangen behartiger toch niet in willen mengen. Dat doen we als burger wel bij de verkiezingen.

Beetje waardeloos verhaal van de LTO verslaggever mevrouw De Snoo.
arjen90
Jawis
Weer een reden om niks met lto te maken willen hebben......wel is het zo dat haar volgers misschien alleen het lto verhaal horen....dan krijg je op deze manier 2spalt...
jammermaarhelaas
Hier de hele uitzending van WNL, het gesprek met Esther de Snoo en Caroline van der plas.

nporadio1.nl/wnl-op-zaterdag/uitzendingen/…
en kies dan "gehele uitzending", gesprek loopt van 5 tot 26 minuten.

Esther de Snoo erkent hier dat FDF zijn nut heeft en het belang van het LC.
Caroline geeft een goed beeld van de werkelijkheid (in mijn ogen).
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!