FDF en LTO in Nieuwsvuur

Vanavond om 21:30 FDF en LTO in nieuwsuur over de stikstofmaatregelen van het kabinet.

Deel dit topic

Reacties

+1
jammermaarhelaas
Die twee snappen het, samen kom je verder.
+5
duitser
Prachtig hoe die Van Maanen slim bleef antwoorden op die gevaarlijke van Tweebeeke, die dacht die boer wel ff onder de tafel te kunnen praten.
+1
Albert Altena
Maar inhoudelijk op de eigenlijke materie kwam men niet toe.
+9
duitser
@Albert Altena nee de bedoeling was om fdf in kwaad daglicht te stellen en die lto’se op te hitsen tegen fdf. Bleven beide mooi rustig en samen eens. Actie van media mislukt
+1
Arum
😀
+43
John Spithoven
Twee topmensen uit het landbouw collectief die zich niet laten beïnvloeden door hun omgeving, maar het oog op de bal houden.

Net zoals de rest van het landbouw collectief.

Respect.
+5
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
Twee topmensen uit het landbouw collectief die zich niet laten beïnvloeden door hun omgeving, maar het oog op de bal houden.

Inderdaad John,Jeroen is de aan gewezen man voor het FDF die goed overzicht houd op de situatie en totaal los is van zijn omgeving en uitdraagt waar we als landbouw in zijn totaliteit voor staan samen met de iets rustigere Trienke Elshof.

Wat me opviel was de bekentenis dat LTO voor de overheid geen gesprekspartner meer was in een overleg en dus wat we nu laten zien hebben we allemaal te danken aan de vuist van het FDF.

🔱🔱🔱
+8
Quote Reactie van @Jannus:
Wat me opviel was de bekentenis dat LTO voor de overheid geen gesprekspartner meer was in een overleg en dus wat we nu laten zien hebben we allemaal te danken aan de vuist van het FDF.

En wat zou de LTO gedaan hebben dan? Als er geen FDF was geweest? Waarschijnlijk gewoon weer bij het kruisje tekenen!
+5
@Jannus Juist gezegd ,Lto staat op een zijspoor, in rivisie, en dat gaat 25 jaar duren, maar hou ze goed in de gaten , zoals eerder gezegd zij vinden deze positie waarin ze (GEDWONGEN ) zitten zeer onaangenaam, en ook zij voelen nattigheid als DE WAARHEID boven tafel komt over het RIVM. En er zullen veel bestuurders zijn die de eer aan zichzelf moeten houden.
jammermaarhelaas
@Jannus

Later op de avond, op npo1 zat Carola Schouten in "op1", vertelde dat FDF al een aantal keren gewaarschuwd is, zoals bij de uitspraak van Mark van den Oever in het provincihuis Brabant "decimeren bevolkingsgroep", de doodskist met daarop de naam van Jesse Klaver, en nu de "dreigbrief" van deze week.
Ze maakt op mij de indruk dat FDF nu bij de eerst volgende ophef geen gesprekspartner meer zal zijn voor het kabinet.
kaas
@jammermaarhelaas daar komt carola dan niet met weg want dan gaat het land echt plat en dat wil carola ook niet en ze heeft de hete adem in de nek van de uitkomst van het onderzoek van het mesdagfonds 20 febr
+1
Jannus
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Ze maakt op mij de indruk dat FDF nu bij de eerst volgende ophef geen gesprekspartner meer zal zijn voor het kabinet.

Bij mij ook,denk dat Jeroen en Danielle er goed aan doen Mark even in de standby modus te zetten,er is mijns inziens ketelgerammel genoeg geweest en we zitten in de flow want men heeft ons gehoord.
+1
pietjepuk
@Jannus Is toch prachtige onderhandelings positie. Met 13 in het collectief. 1 tje die er af en toe met een gestrekt been in gaat. Iedereen weer gelijk op scherp. even sorry zeggen en weer door. Is het sorry zeggen de volgende keer niet genoeg. Dan maar met 12 partijen aan tafel bij Rutte.
+4
Leo,s vriend
Quote Reactie van @pietjepuk:
Is het sorry zeggen de volgende keer niet genoeg. Dan maar met 12 partijen aan tafel bij Rutte.

dat zou heel dom zijn, als er een partij afvalt begint het gedonder, die zal de rest beschuldigen van van alles en nog wat. Nu de rijen gesloten houden.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Nu de rijen gesloten houden.

All for one

🔱🔱🔱
Pluto
@jammermaarhelaas De opmerking in het provinciehuis En de judas opmerking werden binnen 24 uur bevestigd door de politiek !!.
+14
John Spithoven
@Jannus Goed geformuleerd.

Zoals het landbouw collectief het dossier stikstof aanpakt , zo hoort belangenbehartiging te zijn. Op grote dossier elkaar opzoeken,, elkaar vasthouden en versterken. Vasthouden aan de ingezette koers en en niet afwijken.

Ik zie dat ik de laatste tijd veel duimpjes krijg, ik verdien ze niet.

Maar de onafhankelijkheid voorzitter Aalt Dijkhuizen wel. Wat doet hij zijn werk fantastisch. Een dikke pluim!
+19
jan.1
Quote Reactie van @John Spithoven:
Zoals het landbouw collectief het dossier stikstof aanpakt , zo hoort belangenbehartiging te zijn. Op grote dossier elkaar opzoeken,, elkaar vasthouden en versterken. Vasthouden aan de ingezette koers en en niet afwijken.Ik zie dat ik de laatste tijd veel duimpjes krijg, ik verdien ze niet.Maar de onafhankelijkheid voorzitter Aalt Dijkhuizen wel. Wat doet hij zijn werk fantastisch. Een dikke pluim!

Jouw bescheidenheid siert je,maar onderschat niet je bijdrage op dit prikbord.
Je komt hier veelal met feiten,laat een ieder in zijn waarde,en je houd de boel bij elkaar.
Ik lees je bijdrage hier graag.
+2
Erik!!1979
@jan.1 helemaal mee eens. Zonder de inzet van John was ook FDF niet zover gekomen. Heel hard werkend Nederland (maar vooral de landbouw) moet hem dankbaar zijn.
+1
Jannus
Quote Reactie van @John Spithoven:
Ik zie dat ik de laatste tijd veel duimpjes krijg, ik verdien ze niet.Maar de onafhankelijkheid voorzitter Aalt Dijkhuizen wel. Wat doet hij zijn werk fantastisch. Een dikke pluim!

De rollen worden gespeeld en we hebben er allemaal een functie in en het LC functioneert op een uniek wijze en hoewel er bepaalde personages gewaardeerd worden vind ik zelf dat we het te danken hebben aan iedereen die zich inzet voor het uiteindelijke doel,zoals Jeroen dat beschrijft.

Maar dan ook IEDEREEN......

🔱🔱🔱
+3
Albert Altena
@John Spithoven
Ik had toch graag een statement gemaakt waarom ze naast elkaar blijven staan.

1 De veehouderij maakt geen stikstof maar reproduceert met voedsel binnen het jaar.
Heel anders is het met delfstofgebruikers, wat een kringloop kent van millenniums
Deze kun je niet met elkaar vergelijken, laat staan uitwisselen.
2 Wat komt er werkelijk in de natuur vanuit de veehouderij terecht.
Eerste onderzoeken wijzen uit dat de stikstof vooral neerslaan binnen een kleine kring rond een bedrijf.
Heel anders is het met oa. met vliegverkeer en hoge schoorstenen, wat als een deken in de natuur komt.
+4
duitser
@Albert Altena daar had nieuwsuur geen belang bij. Het ging nu alleen maar om de boel op de stoken. Liefst hadden ze gehad dat Van Maanen en Elshof daar elkaar in de haren vlogen. Maar hebben beide voortreffelijk gesproken.

Ook Calon heeft zich de vorige avond keurig en strijdbaar opgesteld. Samen 1 front naar buiten laten zien. Perfect.
+1
Albert Altena
@duitser
Toch moeten we zo langzamerhand komen met feiten die de kiezer laat nadenken.
+19
Weidezicht
Jeroen mag de komende tijd niet terug naar zeewolde. Die moet in het nieuws blijven. Dat is een spreker. Daar heb je wat aan.
klant
@Weidezicht een topper
Arum
😀
+4
JanCees
@Weidezicht prima allemaal en wie gaat zijn bedrijf dan doen? Hij is dag en nacht bezig als goedbedoelde vrijwilliger. Wie van jullie gaat eens een pool opzetten van mensen die hem een paar dagen in de week gaan helpen met het werk? Mooi lullen is aardig maar daar kom je er niet mee. Je kan ook iets doen om hem zn werk wat makkelijker te maken. Ik zou zegen iedereen met een duimpje zorgt voor twee dagen werk uit handen nemen bij Jeroen
ted9
@JanCees Denk dat hij meer heeft aan een vaste persoon.
+1
JanCees
@ted9 prima dan regel je dat maar met elkaar iedereen die hier virtuele schouderklopjes zit uit te delen zijn toch met elkaar hopelijk wel zoveel mans om zoiets te regelen of blijft het bij toetsenbordsupport?
+1
DeBoerin
Quote Reactie van @JanCees:
prima dan regel je dat maar met elkaar iedereen die hier virtuele schouderklopjes zit uit te delen zijn toch met elkaar hopelijk wel zoveel mans om zoiets te regelen of blijft het bij toetsenbordsupport?

Met 10 cent per melkkoe (1.6 milj.) kan er al wat extra arbeid geregeld worden.
Regel een bankrekeningnummer en we maken het over. Goed besteed geld.
JanCees
@DeBoerin ik zou zeggen ga je gang
gerrie-hul
@JanCees Beste Jan Cees Ik zou hem graag willen helpen maar om gezondheids redenen mag ik het niet Heb wel een financiële bijdrage geleverd Sta overigens volledig achter FDF ze doen met zn allen uitstekend werk
+12
robotboertje
@JanCees Doe mij maar een PB; ik stel voor dat HRPM (Roots tegenwoordig), dat oa gevestigd is in Dronten, in overleg met Jeroen, een vaste hulp voor hem regelt op een manier die hem past. De factuur van de eerste 40 uur verrichte arbeid mag naar mij, die zal ik voldoen. Als ze samen overeen komen dat Jeroen en Mark beide assistentie nodig hebben op hun bedrijf mij ook prima.

Voor de volgende 40 (of meer of minder) uren zal toch ook wel iemand te vinden zijn?

Heb de laatste paar jaar ook niet heel veel aan lidmaatschapsgeld voor LTO uitgegeven, heb bij deze 'investering' een veel beter gevoel.
+1
JanCees
@robotboertje Is prima plan kun je regelen met HPRM en Hans van Puttenstein voormalig voorzitter 3xH show
JanCees
@robotboertje En is wel heel super tof van je en keigoed plan
demelkboer
@JanCees na 20 feb heeft Jeroen weer wat meer tijd denk ik. Als de cijfers wat zij op gelederen gaat het onderhandelen iets soepeler. Ik doneer vandaag weer aan STAF
JanCees
@demelkboer daar zijn we blij mee bij staf maar jeroen zal het na de twintigste niet veel rustiger krijgen wellicht eerder nog drukker
Kwarkje2.0
@JanCees Wellicht een idee voor verlichting?
Zoek na de 20e samen met Carola naar een effectieve manier om de natuur te beschermen.
Elke sector zal toch iets moeten doen!
Vraag haar gewoon met welke maatregelen de landbouw concreet kan bijdragen om de KDW te behalen.
Graag onderbouwd met getallen die kloppen.
Wanneer ze die niet heeft belt ze maar voor een nieuwe afspraak wanneer ze haar huiswerk klaar heeft.
Arum
😀
+2
Jannus
@JanCees
Misschien een optie het financieel te regelen via de stichting en daar loyaal een door ieder klein bedrag te doneren per maand zodat de boegbeelden steun krijgen aan het thuisfront in de komende maanden,stel voor een vaste donatie per mnd en dat kan een klein bedrag zijn,waardeer het met iets unieks dat men met trots kan dragen op de trekker of bedrijf als FDF donateur zodra men een bepaald bedrag heeft gedoneerd.

farmersdefenceforce.nl/
+2
t zal wel
@Jannus
mensen als jeroen zijn goud waard voor de belangen die ze voor ons dienen.
moeten er ook goed voor betaald worden.
vind wel dat er op een of andere manier duidelijkheid moet zijn of er al een vergoeding uitgekeerd en hoe die evt in de toekomst betaald word.
het gevaar van snelgroeiende en succesvolle bewegingen is dat er bij flinke geldstromen ondoorzichtig gehandeld kan worden. het verleden leert dat daar nog al eens wat mis kan gaan zie baudet vs otten en zo zijn er veel voorbeelden op te noemen.als er zich zulke situaties voordoen keer kan het succes zich tegen de organisatie keren door verdeeldheid. nu is dat bij fvd gelukkig niet gebeurd.
dus een open en transparant systeem wat gecontroleerd is door een accontant of een andere invulling is noodzakelijk omdat de organisatie die er nu staat daar om gaat vragen voor een toekomst bestendig vervolg denk ik.
Melkboer16
@JanCees ik betaal al aan LTO, laat diegene die geen lid is maar doneren aan Mesdag, Agrifacts en FDF! Wat ik raar vind is dat LTO hem nooit binnen heeft kunnen hengelen of zelfs geen verleden bij het NAJK.
We kennen hem allemaal van de columns en van de geluidsopname van de BEL vergadering maar meer ook niet!
petje af voor zijn duidelijke stem en heldere betoog! Doet me denken aan JanCees maar die had een goede vrouw thuis waardoor hij altijd weg kon👌
+3
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Wat ik raar vind is dat LTO hem nooit binnen heeft kunnen hengelen of zelfs geen verleden bij het NAJK.

Tja dat vind ik niet raar. Ik begrijp dat wel.
+1
kanniewaarzijn
@George Tja, wat een domme opmerking.
weurding
@kanniewaarzijn waarom? Zou toch maar gehersenspoeld worden daar
+1
kanniewaarzijn
@weurding Ik ben het juist met George eens!
arie.j
Quote Reactie van @George:
Tja dat vind ik niet raar. Ik begrijp dat we

Hij heeft het anders wel over onze belangen organisatie LTO waarvan de mensen een goede intentie hebben.
Hoor ik jou nog niet zeggen
zeewolde-actueel.nl/algemeen/…
..
+2
George
Quote Reactie van @arie.j:
TO waarvan de mensen een goede intentie hebben.

Maar ze maken er uiteindelijk niks van , daar komt het op neer.
+2
arie.j
Quote Reactie van @George:
Maar ze maken er uiteindelijk niks van , daar komt het op neer.

Er zal genoeg op aan te merken zijn . Maar het gaat mis als je zegt dat ze verkeerde intenties hebben en zelfs voor bewust anti-boer uit maakt.
LTO is er van alle landbouw, dus ookvan akkerbouwers, de tuinders , boomkwekers tot schapen houders enz. dat maakt ze al enigszins vleugellam.
Verder zitten ze overal bij en proberen ze met lobbyen van veel.
Dan kun je een dergelijk soort opstand als nu, met zulke grote woorden eigenlijk niet maken.
Daarom hoop ik dat de een de ander nu aanvult, dan kan er wellicht nog iets goeds uit voort komen.
Erik!!1979
@arie.j FDF is ook voor de gehele landbouw. Sinds het collectief er is houd ik mij in in het openbaar in over LTO. Ik vertrouw geen enkele LTO bestuurder en de leden wantrouw ik ook. Toch moeten de niet leden met LTO proberen samen te werken zoals de het leden samen moeten werken met FDF. Er is veel meer kwaad te schrijven over calon als over Mark van de Oever. Toch houd ik mij in. Ben eens verstandig en ga voor het algemeen belang en accepteer de voor jou de min punten van FDF. Het landbouw collectief is de enige redding momenteel voor de landbouw anders spelen ze ons tegen elkaar uit.
BertK
@Erik!!1979 LTO heeft hetzelfde probleem als veel andere bedrijven/organisaties: De top (al dan niet met wat management eronder) gaat te veel zijn eigen gang.
+1
arie.j
Quote Reactie van @BertK:
gaat te veel zijn eigen gang.

Is ook niet altijd eenvoudig t.o.v. van boerenbestuurders als de top fulltime is en veel van de contacten heeft.
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
dat maakt ze al enigszins vleugellam

kunnen ze tenminste met beide benen op de grond gaan staan 😉
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
maakt ze al enigszins vleugellam.

Vooral lam ja dat klopt wel. 😄
+4
pieta
Quote Reactie van @Melkboer16:
Wat ik raar vind is dat LTO hem nooit binnen heeft kunnen hengelen of zelfs geen verleden bij het NAJK.

Jij ziet niet in dat er wellicht boeren zijn die het al vele jaren dermate oneens zijn met de koers van LTO dat ze gewoon niets zien in die club.
+4
Erik!!1979
@pieta netjes geformuleerd. Ik had dit anders beschreven en was dan voor de zoveelste keer afgegooid. Hoe naïef kun je nu nog zijn dat de LTO ooit 75 % van de boeren achter zich krijgen. FDF is doormiddel van het collectief een zegen. Hierdoor hebben ze volgens mij minstens 90%. Als LTO FDF niet op handen gaat dragen inclusief die hardere en lompe kant van FDF verliezen ze weer de achterban. FDF maakt doormiddel van het collectief de agrarische sector (dus ook LTO) weer een gesprekspartner waar ze niet omheen kunnen. FDF heeft een groot deel van de boeren terug gehaald die het vertrouwen in de belangenbehartiging verloren had. Diegene die dat ontkennen of tegen spreken zijn met de grootste wantrouwen en voorzichtigheid te betrachten. Dat zijn volgens mij de overige tjeerdjes in de landbouw.
George
Quote Reactie van @Erik!!1979:
Dat zijn volgens mij de overige tjeerdjes in de landbouw.

Daar zijn er nog genoeg van. Al dat volk moet eruit!
JanCees
@Melkboer16 Dank voor het compliment en inderdaad voor het compliment gericht aan mijn vrouw die maakte en maakt inderdaad mogelijk dat ik me kan inzetten op andere plekken dan alleen thuis.
demelkboer
@JanCees na 20 feb heeft Jeroen weer wat meer tijd denk ik. Als de cijfers wat zij op gelederen gaat het onderhandelen iets soepeler. Ik doneer vandaag weer aan STAF
+6
Melkveehouder.
Kun je geen rekeningnummer bekend maken waarop een/de financiële bijdrage onder de noemer ‘Bedrijfshulp Jeroen van Maanen e.a. ‘ gestort kan worden? Desnoods je eigen nummer, en er op een topic op dit prikkebord aandacht voor vragen met eventueel een gewenst bedrag per donatie. Dat maakt het wat makkelijker. @robotboertje
OP naar 20 febr. dat word DE KLAPPER in heel west europa !!!
+3
matt
Heb je dit ook gezien,annechien je tweet werd dankbaar gebruikt,om te proberen fdf/lto uit elkaar te spelen.
Ergens anders was ze duidelijk niet in geinteresseerd,goed gepareerd
Jeroen trienke.

Maar wat een flutprogramma is het toch 😔)
Quote Reactie van @matt:
Maar wat een flutprogramma is het toch

(klik om te vergroten)

+1
Jaap40
@matt Annechien heeft helaas werkelijk niet door wat werkelijk speelt onder boeren, ondernemers en burgers. Je zou juist van haar een ander geluid verwachten dan de FDF af te vallen. Niet alleen naar Calon luisteren Annechien, er zijn meer meningen!
Hopelijk gaat ze draaien, voor haarzelf en haar bedrijf volgens mij beter.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
65
DEELNEMERS
35
WEERGAVES
0