'Goed gesprek' tussen kabinet en boerenorganisaties

Eerder deze week braken premier Rutte en minister Schouten de besprekingen af. Het gaat over de aanpak van de stikstofcrisis.

Van Maanen liet zich sceptisch uit over uitkoopregelingen. "Uitkoopregelingen zijn voor ons een beetje dubbel. Het zou een mogelijkheid kunnen zijn voor boeren die willen stoppen. Maar wij zijn bezorgd dat er veel geld naar de stoppers gaat en dat de landbouw in Nederland daar helemaal niets aan heeft. Wij hebben er ook ernstige vragen over of dit het stikstofprobleem in natuurgebieden oplost."

Rutte en Schouten wilden inhoudelijk niet veel zeggen over de inhoud van de maatregelen. Volgens hen ging het gesprek ook over de voortgang van afspraken uit december.

Ook Dijkhuizen sprak van een tussenstap. "Er is nog geen sprake van blijheid". Maar hij heeft gemerkt dat de "intentie er is om eruit te komen".

Deel dit topic

Reacties

George
Het kabinet vond het een goed gesprek , van Maanen is er minder enthousiast over.
Maaslander
@George Goede journalistiek weer

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0