Steeds meer boeren nemen afstand van Farmers Defence Force: ‘Losgeslagen club met idiote leider’

DEN BOSCH - Meer en meer boeren nemen publiekelijk afstand van de radicale actiegroep Farmers Defence Force. De dreigende taal van voorman Mark van den Oever stuit zijn collega’s tegen de borst. Toch behoudt de groep haar plek in het overleg over de stikstofproblematiek.

Deel dit topic

Reacties

+49
demelkboer
Ik denk eerder dat er steeds meer sympathie voor komt uit boeren hoek. Het taal gebruik is een dingetje maar men is het eens met boodschap
demelkboer
@demelkboer ik doneer al deze duimpjes aan aalt dijkhuizen
+16
Frederika
Prima taalgebruik zeer duidelijk
+11
suggs 73
Het zelfde kun je zeggen van het LTO , die zijn ook al een kwart eeuw compleet losgeslagen en hebben. een idiote leider
+22
Bietenbrug
Fake nieuws van de linkse kliek! In de enquête van melkvee is bijna 90%van de stemmers voor de harde bewoordingen van FDF.
van Ittersum
@Bietenbrug wanneer was deze enquête. gisteren of weken eerder?
+1
Jan S
😀
j h p
@van Ittersum Kun je zelf ook zien en je kon vanaf gisteren zelf ook kunnen stemmen.
+23
weurding
Verdeling zaaien. Meer niet
+1
achterhoeker2
@weurding jJa inderdaad, heel goed gezegd, dat is ook het enigste wat het FDF kan.
+6
Maaslander
@achterhoeker2 Met de inhoud is iedereen het eens. Door de overdreven reactie van Schouten lijkt het taalgebruik opeens heftiger.
Todi
@achterhoeker2 Ik zie liever een jonge hond die zich vast bijt in de materie dan een roepetoeteraar.
+6
verbi
@achterhoeker2 Duidelijk een LTO er aan het woord zegt eigenlijk al genoeg. Of bestuurder nog erger,bang om zijn baantje te verliezen. Wat heeft LTO al die jaren bereikt, juist NIKS.FDF gaat er vol voor, wij werden bij de stal bezetting ook uit gemaakt voor moordenaars holocaust ed zegt ook niemand iets van. Dus dat vindt jij normaal. Je moet je oprecht schamen. Maar je woont niet in brabant dus het zal je een worst wezen. Woon een paar km van Mark vd Oever af een peer van een vent die tenminste ergens voor staat, kunnen we van Calon niet zeggen.
+1
Deutz1455xl
@verbi je hoeft kritiek op fdf niet op te vatten als lof voor lto je kan het ook oneens zijn met beide? Als je het oneens bent met fdf ben je niet spontaan een lto aanhanger oid bovendien staat wat lto doet los van de kritiek die er op fdf is
klant
@weurding zo ist de waarheid spreken zijn ze daar in den haag niet gewend.
achterhoeker2
"Losgeslagen club met idiote leider" ,ik kon het niet beter zeggen🤣🤣
+1
j h p
@achterhoeker2 precies wat we nodig hadden. 👍 🚜 gas d'r op, vaak bun ie te bange.
+5
Erik!!1979
@achterhoeker2 ja 😂😂😂 inderdaad lachen. Hij had beter niet kunnen zeggen dat hij LTO lid is. Misschien vergissen ze zich nu met een andere boeren club en andere mark. Misschien goed als we de pers duidelijk kunnen dat de èèn mark de boeren beledigt en de andere mark gewoon lompe woorden gebruikt maar het hart op de goede plaats heeft zitten. 😜
Koeien boertje
@Erik!!1979 als ze mark nog niet geschrapt hebben van de lijst dan staan alle fraudeurs er ook nog wel op🤣🙉🤷‍♂️
Kid creole
@achterhoeker2 kid denkt achterhoeker mol
+3
Willie2
Die linkse selectief verontwaardigde kranten daar zou ik afstand van willen nemen, wat een onzin bij elkaar gereigd, wie neemt die kranten die voornamijk in handen zijn van Belgische linkse kapatlische profiteurs nog serieus?
+38
Noordoost
Eindelijk hebben we met FDF een organisatie die voor de landbouw opkomt.
En de brief was terecht, want wat zouden Keurentjes en Calon graag weer even de landbouw weggeven, zoals al eerder gebeurt is met het fosfaat.

FDF ga zo door
m uut m
@Noordoost
FDF is geen organisatie !
Willie2
@m uut m Stichting, maar zou je dat geen organisatie mogen noemen dan??
+4
Jan S
😀
+1
tok achterhoek
Aanhang wordt alsmaar groter, beter als achter die linkse lto achteraan lopen. Ze hebben nog maar 10% aanhang onder de boeren en die zijn het er allemaal nog niet mee eens.
+3
Weidezicht
Met dank aan zo n twitter van ten have, en een of ander boer uit brabant. Houdt je ff koest, vraag desnoods mark misschien de volgende keer ff z n tekst nog een keer te lezen, en eventueel paar woorden te schrappen (Judas en carola wil niet lekker, dat is waar het om draait) maar houdt verder ff een poosje je mond en bewaar de eenheid in het collectief. Meer kracht en druk dan nu krijg je nooit meer. Of het genoeg is betwijfel ik, maar houdt vast wat je nu hebt.
+4
Bartlehiemboer
@Weidezicht Ja, het zijn geen mooi woorden, toch vinden we het stiekem wel leuk de woorden eens te zien de we denken.
+12
Jan S
😀
+2
JanCees
@Jan S fantastische uitspraak Ware woorden zijn vaak niet mooi en mooie woorden zijn vaak niet waar
Erik!!1979
@Weidezicht het debat verhard. Kunnen we tegen zijn of niet. Veranderen kunnen we niet dus dan moeten we mee. Daarvoor is Mark wel de juiste persoon.
+1
Bartlehiemboer
@Erik!!1979 Net een nieuw item gezien hier: Onderhandelen met pet in de hand of met de vuist op tafel Wel een aanrader om even weer daar te zijn. Wat een boer is/was
+34
dorpsrandhoeve
Ik vind eigenlijk dat hij wel in de basis gelijk heeft, maar hij heeft het wat lomp gebracht. Het moet niet zo zijn dat de toeleverende en verwerkende industrie met de overheid over de boeren gaan beslissen. Samenwerking is prima, overleg met de overheid over hun eigen zaken is ook prima, maar niet over het lot van boeren gaan overleggen. Dat is voor mij een brug te ver, wat in het verleden wel al vaker is gebeurt.
tok achterhoek
@dorpsrandhoeve Goed gezegd
suggs 73
kaas
@dorpsrandhoeve dat andere bedrijven over de boeren beslissen dat gebeurt nu ook al zie wat rfc doet.
ik vind goed wat mark doet ,maar zie hier boven welke krant het brengt dat zegt al genoeg welke richting de db krant uit denkt .
als mijn voer leverancier gaat beslissen welke maatregelen ik moet nemen om het stikstof naar beneden te krijgen ben ik vertrokken bij hem.die beslissing moet de sector nemen dus het lc en de overheid
+12
John Spithoven
Boerinnen en boeren, ga de nationale driekleur is op z'n kop in de vlaggenmast hijsen , ipv elkaar hier op basis van bloedgroep te lijf gaan.

Niet de vlag van LTO, niet van de NMV, niet van FDF.

Nee, onze nationale trots onderste boven als teken van eenheid en een signaal naar de inwoners van dit land.

De boeren laten niet met zich spotten!

(klik om te vergroten)

Willie2
@John Spithoven Goed statement, weg met die verdeel en heers mentaliteit!!
+2
Oké, twee boeren hebben kennelijk op Twitter afstand genomen van FDF, ja dat moet wel met koeienletters op de voorpagina van de krant. Als aan alle andere berichten die op Twitter verschijnen ook een pagina per bericht in de krant gewijd wordt, wordt de dagelijkse krant dikker dan de bijbel en de koran samen!
Willie2
@Ян де веехоудер Dat komt door die selectieve verontwaarding van die kranten, deze kranten willen verdeeldheid saaien, niet meer serieus nemen...
Todi
@Ян де веехоудер Ik zag wat en foetsie. how cane
+1
@Todi Dan zal het wel van voorbijgaande aard zijn geweest 😄
+1
puntertje
Of je nou voor of tegen FDF bent, dit is gewoon onderhandelingstechniek van de MP. Doorzichtig, dat wel, maar de media trapt er schaamteloos in.
mlkvhoudr
Wat een doelloze hokjes discussie, na de soldaten komen de diplomaten, fdf zal deze vertaalslag proberen te gaan maken met vallen en opstaan en we gaan het wel merken of ze salonfähig worden met een ruw randje of niet
+1
demelkboer
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
proberen te gaan maken met vallen en opstaan en we gaan het wel merken of ze salonfähig worden met een ruw randje of niet

van maanen praat bij tijd en wijlen al net zo als een politicus dus de leer curve is stijl
+2
Grasbaal
@demelkboer Als je iets wilt verkopen dan zul je je communicatie om dat rond te maken toch naar de klant moeten aanpassen.
pieta
@Grasbaal En het is de overheid die ons iets wil verkopen.
kanniewaarzijn
@pieta Ja, een hoop onzin.
+11
Grasbaal
@mlkvhoudr Het Landbouw collectief is op dit moment het meest kansrijk om "iets" voor de sector te betekenen. Het schaakspel hiervoor wordt in Den Haag gespeeld en hoe je het went of keert; FDF en LTO zitten aan dezelfde kant van het bord (en blijven daar hopelijk ook zitten met de anderen).

Wie denkt dat dit schaakspel gaat om alleen de FDF en LTO belangen die heeft het niet goed begrepen......
+1
mlkvhoudr
@Grasbaal precies oog op de bal houden
+3
demelkboer
LTO had alleen niet helemaal begrepen dat ze aan de zelfde kant moesten blijven zitten geloof ik......
+1
demelkboer
@demelkboer ik denk dat er bij LTO veel goede kundige mensen zitten met hart voor de landbouw, het is alleen jammer dat ze door hun eigen top, beleidsmedewerkers en lobbyisten constant worden in gehaald
+2
Grasbaal
@demelkboer we moeten het doen met de mensen die er nu zijn.
demelkboer
@Grasbaal die zitten bij LTO nu ook wel in het LC dus dat komt wel goed. Alleen LTO moet die daar ook hun werk laten doen en niet via ander weg ook proberen invloed uit te oefenen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @demelkboer:
die zitten bij LTO nu ook wel in het LC dus dat komt wel goed.

LTO zet daar echt niet iemand neer die ze in de wielen rijdt hoor! Vergeet dat maar rustig. Trienke doet braaf wat de LTO top wil.
jan w
Quote Reactie van @demelkboer:
ik denk dat er bij LTO veel goede kundige mensen zitten met hart voor de landbouw, het is alleen jammer dat ze door hun eigen top, beleidsmedewerkers en lobbyisten constant worden in gehaald

Mijns inzien is het grote verschil, dat de meeste partijen er voor hun eigen belang zitten. En daar zit naar mijn mening het grootste probleem bij Lto, daar zitten te veel mensen waar de inkomsten belangrijker zijn dan het resultaat gehaald voor de sector. Het eigen belang speelt daar veel minder een rol.
+3
Grasbaal
@demelkboer daar kun je heel lang over discussiëren, je kunt die energie op dit moment beter gebruiken voor je gezamenlijke volgende zet. Ook aan de andere kant van het bord zitten partijen met verschillende visies, en die kunnen ook nog met een verrassende tegenzet komen.
Jannus
Quote Reactie van @Grasbaal:
een verrassende tegenzet

Daar moeten de mannen een beetje op voorbereid zijn want het blijft een vuil spel met name de paardeslag is verradelijk
+1
Jan-T
De toon en de manier van communiceren kan beter.
Echter de boodschap was duidelijk, en doeltreffend.
Maar we moeten het doen met de minister en met FDF.

Denk ook dat als de Minister gemeld had dat ze een brief zou uitdoen van extra natuurbos aanleg en dit op een normale wijze was gecommuniceerd met FDF dan was er niet aan de hand geweest.

Ook ik vind dat de regering hierin ook wel een andere houding mag aannemen.
De minister beslist echter ook, dat mag gerust besloten gedeeld worden met respect voor het collectief.

De agrariërs wensen een sector die gewaardeerd word en met respect word behandeld.
Dan kunnen wij ook een ieder met respect behandelen.

En dan kan de regering regeren en de blik vooruit zetten zodat, de rechtstaat in Nederland ook weer doet wat het moet doen Lange termijn visie hanteren.

En verder zou ik graag zien dat de natuurbeheerders weer goed natuur beheer samen met de boeren te doen.
Zoals Allan savory ook in de documentaire vermeld.

ted.com/talks/…
+1
Jan3
In het krantenartikel worden worden Annechiem en Dennis Hurkmans genoemd die onrust proberen te zaaien. Je moet maar eens googlen naar Hurkmans. Dan kom je tot de ontdekking dat deze groen liberaal met zijn kersen helemaal geen last heeft van deze hele stikstofdiscussie. In de stikstofdiscussie is een harde opstelling nodig zoals van FDF uitgaat en niet het softe gedrag van LTO.
+2
@Jan3 LTO is EXIT , net als de regering en er gaan veel koppen rollen bij LTO en RFC, al deze onzin moet stoppen !!!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan3:
worden Annechiem en Dennis Hurkmans genoemd

Die kunnen straks meeliften op de successen van FDF 😂
+1
1068
Die natuur bende is volgens mij nog gevaarlijker als Hitler,alles staat hier voor natuur en klimaat
we kunnen allemaal steeds langer werken en het levens onderhoud wordt peper duur
nee we moeten achter die natuur en klimaat maffia staan dat maakt voor de rest alles kapot
+3
mlkvhoudr
@1068 ik las het ik denk dit is zo achterlijk hier ga ik niet eens op in las t nog een keer en nog een keer maar sjonge jonge jonge wat erger ik me aan zo'n domme reactie van je. Daar hebben we de hitler vergelijking weer ik kan er maar niet aan wennen dat er mensen zijn die zo ongelofelijk achterlijk zijn om steeds dat er weer bij te moeten slepen. Stop daar nou gewoon eens mee

(klik om te vergroten)

+1
Jan S
😀
+1
mlkvhoudr
@Jan S ach schei toch uit man het is werk ons bedrijf we worden niet op klimaatneutrale treinen naar biogasinstallaties afgevoerd het lijkt er niet eens op wekrijgen wat onterechte kritiek thats it daar moeten we mee dealen en ons er waar kan tegen verzetten op een democratische manier
Jan S
😀
+3
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Kijk dat is nu de domheid van mensen zonder kennis.

Kun je nu nooit eens een discussie voeren zonder een dergelijk oordeel.
+1
mlkvhoudr
@de Tank zo is dat jan s voelt zich ver verheven boven mij. Ik vind dat prima dat hij me een simpele boerenlul vind, maar hij steekt zijn reacties maar ergens waar geen licht komt als hij zo nodig eerst weer moet schoppen. Ik geloof het dan wel. Wat ik ook al tegen john zei. Eenheid krijg je door respect naar elkaar.
+2
demelkboer
@mlkvhoudr eenheid krijg je met een gezamenlijke vijand. Respect kan daar bij helpen
mlkvhoudr
@demelkboer daar heb je gelijk in
demelkboer
@mlkvhoudr laten we vooral die vermeende stikstof crisis nog lekker in de benen houden, super voor de eenheid. We vallen anders weer in een gat
Jan S
😀
achterhoeker2
@Jan S Wel erg veel woorden om complotdenkers te omschrijven.
+2
weurding
@achterhoeker2 denk dat jij nog heel wat wegslikken moet als je er (te laat) achterkomt hoe de graaicultuur op dit moment werkt
mlkvhoudr
@Jan S jan alles is politiek van het gepolder met de vrouw tot aan dictortariale regimes, daar vertel je mij niks nieuws mee
Jan S
😀
+2
mlkvhoudr
@Jan S wat je zaait is wat je oogst jan ik heb me lang genoeg laten schofferen door jou
Jan S
😀
+2
achterhoeker2
@Jan S Het is belangrijk om vergelijkingen met WW2 te vermijden( ook als de ander dat wel doet )omdat het de discussie plat slaat.
Het gaat om een goed eindresultaat en dat behaal je dmv overleg op basis van argumenten.
+1
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Lees de reactie van @mlkvhoudr nog eens. Daar spreekt ook geen respect uit maar wel een oordeel op basis van onwetendheid

Ik vraag het aan jou, volgens mij wil je graag dat iedereen de wereld doorziet zoals jij dat doet. Mensen van domheid betichten gaat daar niet bij helpen denk ik. Maar wellicht vergis ik mij en is andere mensen overtuigen niet je doel.
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Lees de reactie van @mlkvhoudr nog eens. Daar spreekt ook geen respect uit maar wel een oordeel op basis van onwetendheid

Ik vraag het aan jou, volgens mij wil je graag dat iedereen de wereld doorziet zoals jij dat doet. Mensen van domheid betichten gaat daar niet bij helpen denk ik. Maar wellicht vergis ik mij en is andere mensen overtuigen niet je doel.
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Anderen mogen schreeuwen en vergelijkingen maken wat ze willen over b.v. oorlog en concentratiekampen zonder dat ze verkettert worden

Vind ik net zo ongepast. Ik ben niet van plan om op een bepaalde manier dingen te verwoorden of te handelen omdat anderen dat ook doen. Ik probeer bij mezelf te blijven, bereik ik doorgaans het messte mee denk ik.
+4
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
we worden niet op klimaatneutrale treinen naar biogasinstallaties afgevoerd

Nu begin jij over treinen, biogasinstallaties en afgevoerd.........

Heb je deze al eens gelezen: Het lot van de familie Meijer door Charles Lewinsky
books.google.nl/books/…

Waar ik mij bij sommigen hier op het prikkebord aan erger is dat ze uitgaan van de goedheid van de tegenpartij. Dat is namelijk naïef.
Veel boeren hebben hun veestapel in verband met de fosfaatregelgeving al met 8% moeten inkrimpen, anderen konden hun nieuwe stal niet volzetten zonder fosfaatrechten bij te kopen. Een deel van hen heeft zich hier op het prikkebord laten opjutten door ene Duntelaar en toen fosfaatrommel gekocht voor 250 euro per kilo, terwijl de gebakken lucht nu nog maar de helft waard is. Het geld is in elk geval foetsie.
Tjeerd de Groot wil 50% krimp van de veestapel. Als we de LTO zijn gang laten gaan, komen we ergens in het midden uit: 25% krimp, acceptabel volgens jou? Dat is voor een aantal dan al 33% krimp in totaal hè. En als die 25% krimp dan is doorgevoerd, dan zal na een jaar of 5 blijken dat het toch nog niet genoeg is, er moet nog meer krimp komen, waar zal dat eindigen?
Kijk ook eens op het Twitteraccount van Tjeerd de Groot: twitter.com/TjeerdD66/ . Daar staat het vol met pleidooien voor kweekvlees. Kortom, hij wil helemaal geen 50% krimp, hij wil gewoon alle veeboeren kwijt!

In Zwitserland gaat een referendum gehouden worden om de intensieve veehouderij te verbieden:
marketingtribune.nl/food-en-retail/weblog/…
animalstoday.nl/gnvdd-zwitserland-overweegt-verbod…
Let wel: hier zijn 100.000 handtekeningen voor ingezameld.

Het is alweer een aantal jaren geleden dat ik een rondreis maakte door Oost Europa. Op een gegeven moment kwam ik terecht in een groot natuurgebied met heel veel bos. Ik reed daar rond met de auto en kwam terecht op smalle weggetjes in dit bos, totdat ik niet verder kon en ben omgedraaid. Nadat ik was omgedraaid ontdekte ik na circa een kwartier een uitkijktoren midden in het bos.. Ik zette de auto aan de kant in het gras en beklom de uitkijktoren. Daar keek ik uit over het enorme bos. Bos tot aan de horizon! Aan de reling van de uitkijktoren waren plaquettes bevestigd waarop te lezen viel wat er te zien was. Het bos bleek circa 70 jaar oud te zijn, daarvoor waren het weilanden met koeien, schapen en natuurlijk boeren. De boeren waren niet bereid mee te werken aan de landbouwcollectivisatie van de Sovjet Unie. Ten tijde van het Stalinisme zijn de boeren naar Siberië gebracht. Het land werd leeg en toen er geen boeren meer waren om het land te bewerken, is het bos ontstaan! Maar denk niet dat dit van de ene op de andere dag gebeurd is. De Sovjet Unie viel niet zomaar binnen, zoals in Polen. Nee, eerst werd de regering vervangen door een marionettenregering die de Sovjet Unie welgevallig was, zo bleef er een soort van schijnonafhankelijkheid bestaan. Daarna werden er steeds meer eisen gesteld om zo een inval te rechtvaardigen. Na de inval werd de samenstelling van de bevolking gewijzigd (je mag het woord "omvolking" tegenwoordig niet meer gebruiken). De Duitsers moesten vertrekken (Hitler had hen nodig om de oostelijke gebieden te bevolken). Ook de Zweden vertrokken. Een groot deel van de oorspronkelijke bevolking werd gedeporteerd naar Siberië om daar te worden heropgevoed. Daarvoor in de plaats kwamen Russen, zodat het moeilijker zou worden om later weer onafhankelijk te worden.

O ja, boerderijen worden ook nog steeds vergeleken met concentratiekampen:
zegwatjedoet.nl/zwjd/pdf/…
Of de holocaust:
devegansoof.nl/2018/09/…
Ongetwijfeld zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden, maar ik heb er gewoon geen zin in om dat allemaal nu uit te gaan zoeken.

Daarom: Wees niet naïef, onderschat je tegenstanders niet en blijf staan voor je zaak!
+1
mlkvhoudr
@Ян де веехоудер dan hebben we hitler en stalin hierbij gehad zullen we causcescou en mussollini er ook nog even bijpakken......
+1
Jan S
😀
suggs 73
@Jan S Daarom heeft Rutte ook geen probleem mee om de bevolking uit te leveren aan Europa , het zit hem in zijn bloed
+3
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
zullen we causcescou en mussollini er ook nog even bijpakken......

Nee, dat is niet nodig, daar weet ik te weinig van af. Ik heb geschreven op basis van mijn ervaringen en feiten weergegeven. Als er in mijn bericht onwaarheden staan, zeg dat dan!

Of denk je dat het niet waar is dat boerderijen met concentratiekampen worden vergeleken? Het begint altijd met het creëren van haat en demoniseren als opmaat naar iets anders, iets groters. Dit wordt ook zo ontzettend goed beschreven in het boek Het lot van de familie Meijer, als je eens tijd over hebt, raad ik je aan het eens te lezen. Ook aan de moord op Pim Fortuyn ging eerst een haatcampagne vooraf. Dit is nou precies waar Mark van den Oever ook op doelde in zijn bijdrage bij de Provinciale Staten van Noord Brabant. Als je wat wilt bereiken, zul je moeten strijden voor waar je voor staat. Of wil je altijd alles maar goedpraten ten behoeve van de lieve vrede? Helaas is de kans dat je het daarmee gaat redden maar zeer gering.

We leven al een hele lange tijd in vrede, maar dat is helaas niet vanzelfsprekend, dat wordt door veel mensen vergeten. Een jaar of tien geleden kwam ik via internet in contact met iemand uit Syrië, die vertelde mij dat dat zo'n veilig land was, vrouwen konden er 's avonds zonder begeleiding alleen over straat zonder te worden verkracht, er was vrijwel geen crimininaliteit. Deze persoon was zo ontzettend trots op dit land. En kijk nou wat er van over is, maar wat vooral schokkend is, is de snelheid waarmee de vrede omsloeg in oorlog.

De mensheid is in staat tot ongelooflijk veel kwaad. Daarom nogmaals: wees niet naïef!
mlkvhoudr
@Ян де веехоудер als je al je jeugdige naievitet over boord gooit hoe ver zit je dan nog af van een verzuurd persoon worden?

Ik ben op mijn 19e ondernemer geworden dan leer je de tucht van de markt wel hoor, maar ik geef de jongen van 16 in mij mooi niet op, ik blijf met enige verbazing de wereld om mij heen aanschouwen en zij mij 🙂
+1
Jan S
😀
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
verzuurd persoon

Ik ben gelukkig niet verzuurd, er is meer dan de boerderij of het Prikkebord 😄

Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Ik ben op mijn 19e ondernemer geworden dan leer je de tucht van de markt wel hoor

Ik had het toch helemaal niet over de markt? Ging het maar over de tucht van de markt, dat is doorgaans nog wel te overzien, hoewel dat inderdaad ook hard kan zijn, maar dan zoek je gewoon een andere weg. Ik doelde juist op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.
Todi
@mlkvhoudr Ouwe snoeper. s.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
we worden niet op klimaatneutrale treinen naar biogasinstallaties afgevoerd

Wat niet is kan nog komen!
familie pelle
@mlkvhoudr wil je aub niet in meervoud spreken als je over 1 of andere verknipte geest praat alsof er zoveel van zulke hier zitten?
+1
mlkvhoudr
@familie pelle aangepast
+2
Melktank
FDF is een verademing..als landbouw hebben we deze partij 100% nodig
Een partij die voor ons op komt
+1
Albert Altena
Als ik de reacties zo lees. Is het LTO meer afgedaan dan de FDF
Tweedracht zaaien door NPO, media en overheid is al jarenlang de meest doeltreffende methode. Verdeel en heers.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
99
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
0