Groep om contributsiegelden terug te eisen van LTO

Mijn behoefte is groot om het LTO lidmaatschapsgeld van de afgelopen 10 jaar op te eisen! wie doet mee .. dit naar aanleiding van Blue Tiger journaal.. LTO als Judas

Deel dit topic

Reacties

+1
Goed idee! Terugeisen op basis van niet geleverde diensten en wanprestatie!
Melkweb
@Ян де веехоудер misschien denkt uw vrouw over bepaalde zaken wel hetzelfde over u. Maar over het geheel genomen en door de jaren heen toch nog aan de goede kant van de lijn zit. Ze moet het hier maar mee doen.
+2
@Melkweb Zit u nou uw eigen problemen op mij te projecteren?
+1
weurding
@Melkweb als je vanuit rfc wat te melden hebt hier ok maar houdt je liever afzijdig van persoonlijk commentaar onder de naam melkweb
+2
marcel r
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
Terugeisen op basis van niet geleverde diensten

Gaan we direct even het geld dat jij uitgespaard hebt met derogatie verrekenen.
Gemiddeld 50 ha land x 80 kg N = 4000 kg N / 4 kg/M^3 =
1000 M^3 mest x € 10,- (per M^3) = € 10.000,- per jaar besparing mestafzet.

Extra aanvoer kunstmest : 4000 / 0.27 (kg N in KAS) = 14800 kg KAS x € 0.25 = € 3750,-

Schijntje dat lidmaatschap van LTO
@marcel r Je gaat uit van verkeerde aannames. Het afgelopen jaar heb ik inderdaad derogatie aangevraagd. Echter, ik kan ook heel goed boer zijn zònder derogatie.

Als je een berekening maakt, zorg dan in elk geval dat die klopt. 50 x 80 is 4000 (en geen 2000).
Ik heb geen besparing op mestafzet en strooi al jaren geen kunstmest en ben ook niet van plan dat te gaan doen.

Als ik niet per se een belang heb bij derogatie, zou je me dan kunnen uitleggen waarom ik word lastig gevallen met een systeem van fosfaatrechten? Ik wil gewoon kunnen doen en laten op mijn eigen land en in mijn eigen stallen wat mij goed dunkt zonder lastig gevallen te worden door LNV, RVO, LTO of anderen. Ik zit niemand in de weg!

O ja, weet iemand toevallig of er al genoeg fosfaatrechten zijn afgeroomd? Als het aantal uitgegeven fosfaatrechten nog niet onder het plafond zit, komt er geen nieuwe derogatie heb ik hier vorig jaar meerdere malen kunnen lezen in bijdrages van John Spithoven.
+3
marcel r
Quote Reactie van @Ян де веехоудер:
een systeem van fosfaatrechten?

Als jij denkt dat er zonder derogatie geen dierrechten/fosfaatrechten of andere productie rechten gekomen waren, dan leef je wel in een waanwereld.
Fosfaat is momenteel de enige mogelijkheid voor de overheid om de dieraantallen te beteugelen.
Dit gaan ze echt nooit weer loslaten.
Quote Reactie van @marcel r:
Als jij denkt dat er zonder derogatie geen dierrechten/fosfaatrechten of andere productie rechten gekomen waren, dan leef je wel in een waanwereld.

Dan erken je dus dat de overheid onbetrouwbaar is.

rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/…

Pagina 73:
Quote:
In antwoord op vragen van meerdere fracties herhaalt u uw uitspraak, gedaan tijdens de behandeling van het wetsvoorstel op 1 december 2016: "Als we geen derogatie zouden krijgen en er dus ook geen fosfaatproductieplafond meer bestaat, is het niet voor de hand liggend om te werken met een stelsel van fosfaatrechten".
kanniewaarzijn
@marcel r Hou toch op met die onzin man. Die hele derogatie slaat nergens op, is een sigaar uit eigen doos en wordt gebruikt (ook door de LTO) om de boeren onder de knoet te houden.
@marcel r en wie heeft de mestkraker buiten spel gezet ? de Echte oplossingen zoals veeteelt.nl/nieuws/… zijn ergens bewust in de ijskast gezet met mede werking van Calon ?
m uut m
@Oudekoeuitdesloot
Technische oplossingen zijn schijnoplossingen.
+3
hoest
Kansloos maar ja wie nu nog lid is is sowieso kansloos
+2
de Haas
Dit is de straf die je verdient na je naïviteit om lid te zijn
+5
MTSTAMMINGA
Zonder een belangen organisatie was de ramp toestand ,nog aardige beter om alle landbouw weg te jagen uit nerderland Voor de poltiek!!!!
+1
dijkstra uit w
@MTSTAMMINGA klopt. maar lto heeft niet enkel de belangen van de leden gediend. maar ook die van haar broodheer de subsidiepot van lnv. en de belangen van de sector om de boer heen. dus er was geen beter alternstief omdat iedereen nog lid was van lto.
+3
puntertje
@dijkstra uit w Ho ho, ze doen echt nog wel meer hoor. Adviseren om te investeren in bepaalde vakantieparken bijvoorbeeld. Oh wacht, dat is weer niet zo'n goed voorbeeld geloof ik.
suggs 73
@puntertje Dat was idd ook een toppertje
+1
cowboys
@MTSTAMMINGA we wachten nog ff af wat er nog meer voor LTO bagger bovenkomt drijven
+7
J.v.G
@MTSTAMMINGA Dan was er wel een ander opgestaan! Of de NMV had het voortouw genomen! Dan hadden we zeker niet zo diep in de shit gezeten dan nu!
Als ik lid was zou ik me diep schamen! Geesje en Jan Cees en anderen kunnen het werk opknappen wat de dik betaalde LTOers hadden moeten doen met hun 170 man personeel of weet ik hoeveel!
Diep diep triest!
Elke vorm van belangenbehartiging hebben ze in de kiem gesmoord!
+1
oubi
Grootste gedrocht waar ze aan hebben meegewerkt is de PAS. Maar je er zaten/zitten te veel boeren met vingers tussen de deur.
marcel r
Quote Reactie van @oubi:
gedrocht waar ze aan hebben meegewerkt is de PAS

In de basis was de PAS een goede oplossing.
Het vergunningstelsel zat geheel op slot. Nu weer.
Overheid had alleen éérst maatregelen moeten nemen en daarna de gecreëerde ruimte uit moeten geven.
Dan had het prima gewerkt.
Los van het feit dat ik ook denk dat het een gecreëerd probleem is op papier.
de haasen
@oubi juist en dat wisten ze verrekte goed

MOB bereid tot deal met veehouderij
Nijmegen - De milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) is bereid een deal te sluiten met de Nederlandse veehouderijsectoren over de vermindering van de stikstofdepositie. In ruil daarvoor wil MOB afzien van het indienen van bezwaren tegen Natuurbeschermingswetvergunningen (Nb-vergunningen).
Dat zegt Johan Vollenbroek van de Nijmeegse milieucoöperatie. MOB heeft in verschillende provincies bezwaar gemaakt tegen honderden Nb-vergunningen voor veebedrijven. Met de bezwarenprocedures wordt ontwikkeling van veebedrijven geblokkeerd. Doel van MOB is de natuur te beschermen tegen verdergaande depositie van stikstof.

LTO Nederland ziet vooralsnog niets in een deal met MOB. Portefeuillehouder Siem Jan Schenk van LTO Nederland gaat ervan uit dat met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) een groot deel van de problemen voor de veehouderij kan worden opgelost. Door de PAS moet de afgifte van Nb-vergunningen rond kwetsbare natuurgebieden worden losgetrokken. Doel van de PAS is dat zowel bedrijfsmatige ontwikkeling mogelijk is als de natuur wordt beschermd.
de haasen
@de haasen Het nieuws in het kort
Het ministerie van Economische Zaken heeft ecologen onder druk gezet om hun conclusies over de kans op herstel van Natura 2000-gebieden aan te passen. Bij de totstandkoming van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) tussen 2011 en 2015 wilde het ministerie - waarvan landbouw en natuur destijds onderdeel waren - zo ruimte scheppen voor infrastructuurprojecten en bedrijfsuitbreiding investeringen. Natuurbehoud werd daaraan ondergeschikt gemaakt.
Ambtenaren op het ministerie van Economische Zaken wilden dat de deskundigen hun analyses herschreven als natuurherstel onder het PAS niet in alle gevallen zou lukken. Deze experts voelden zich daardoor soms genoodzaakt hun oordeel aan te passen, blijkt uit een reconstructie van NRC. Ook veranderden ambtenaren zelf onwelgevallige rapporten.
Ook blijkt de landbouwlobby een vooraanstaande positie te hebben gehad bij het onderhandelen over het PAS. Vakvereniging LTO Nederland hield café-sessies waarbij achtereenvolgende staatsseceretarissen van Landbouw Henk Bleker (CDA) en Sharon Dijksma (PvdA) en de ambtelijke top aansloten.
Met de handen in de zakken van zijn blauwe pak leunt Siem Jan Schenk tegen een pilaar van de Gelagkamer in de Utrechtse partyboerderij Mereveld. Zijn blik is strak op het podium gericht, hij glimlacht wat nerveus. Hij heeft zijn achterban, de boeren, al talloze keren toegesproken. Vandaag, 28 augustus 2015, mag de vertrekkend voorzitter van land- en tuinbouworganisatie LTO Noord luisteren naar „allerlei hotemetoten”, zoals hij het noemt.

Ook staatssecretaris Sharon Dijksma (Landbouw, PvdA) beklimt het podium. „Ik wil je graag bedanken voor de mooie samenwerking. De relatie tussen landbouw en natuur is erg verbeterd. We hebben samen mooie dingen voor elkaar gekregen”, zegt ze tegen Schenk. Dan begint ze over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) dat twee maanden daarvoor in werking is getreden. Dijksma noemt het „één van de grootste successen” van de samenwerking en looft „de pragmatische manier” waarop LTO en ministerie rond het programma zijn opgetrokken. Schenk knikt: de landbouw is er inderdaad zeer goed mee geholpen.

Zo succesvol als dit PAS in de late zomer van 2015 lijkt, zo groot is de paniek over het stikstofprogramma vier jaar later. Op 29 mei 2019 zet de Raad van State een dikke streep door de oplossing waarmee het kabinet de vergunningimpasse voor bouw en landbouw heeft willen doorbreken.
+10
arie.j
Een groep om mijn belastinggeld terug te vorderen wegens wanprestatie zou ik eerder voor zijn. Helaas succes niet verzekerd
+2
suggs 73
Je kunt de LTO wel de schuld geven , maar je bent zelf lid gebleven van de LTO en de rekeningen ervan betaald , terwijl men al jaren weet dat de LTO een verlengstuk van de politiek is , men heeft zelfs ingestemd met Marc Callon , als de oogkleppen dan nog niet open gaan , tja dan is het gewoon je eigen onnozelheid geweest , hopelijk heb je er leer uitgetrokken .
+2
@suggs 73 er bestaat ook nog iets van boerengoedheid en iets dat je de plaatselijke LTO afdeling wilt ondersteunen als reden lidmaatschap.. los van de corrupte landelijke top.
andrestouwe
@Oudekoeuitdesloot paar jaar terug uitgenodigd voor een gesprek met de plaatselijke afdeling. Zaten een stuk of wat boeren bij elkaar die al tijden geen lid meer waren. Even uitgelegd waarom, en aangegeven dat als het mogelijk was alleen van de plaatselijke afdeling lid te worden, ik direct zou tekenen. Het antwoord laat zich raden...
+1
Albert Altena
Als Geesje Rotgers net zo'n geïnsunieerd verhaal heeft als Bleutiger.
Dan weet ik de uitkomst wel bij 20 feb.
Melkboer16
Stoere taal allemaal maar als je dan een kerel bent dan probeer je dat met naam en rugnummer
de Tank
Je bent afgelopen jaar nog lid geweest dan?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0