22 zeldzame broedvogelsoorten verdwenen uit Oostvaardersplassen

Uit een nieuw onderzoek in opdracht van de provincie Flevoland blijkt dat het hoge aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen tot grote ecologische schade heeft geleid. Tussen 1997 en 2016 zijn in het droge deel van het gebied minimaal 22 zeldzame broedvogelsoorten verdwenen. Deze dramatische verarming is een unicum in de geschiedenis van de Nederlandse natuurbescherming.

Deel dit topic

Reacties

+7
Erik!!1979
Dit ligt echt niet aan het beheer. Dit ligt aan stikstof en klimaatverandering. Als de veestapel halveert dan gaat het helemaal goed komen 😝😝😝
+2
Arum
😀
demelkboer
Als de elk uur een koppel van 500 paarden en 2000 herten voor bij dendert ga je daar niet meer broeden
nicagra
@demelkboer En als 10000 ganzen in het voorjaar elk polletje gras kaalvreten wil er ook geen weidevogel nestelen, want waarom zouden ze hun legsel laten vernielen door die platpoten.
Kringloper
Waar komen ze mee als oorzaak, teveel stikstof uitstoot. Schuld van de veehouderij.
buorman
En wat denken jullie van alle verdwenen bomen/bosschage, nu moet die arme regering weer vele nieuwe bomen [laten] aanplanten om de wereld te redden
Bartlehiemboer
@buorman Wel bomen met kruin anders wordt het afgekeurd (Althans zo gaat het bij de boeren)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0