Hester Maij stapt uit Commissie-Remkes

Hester Maij verlaat het Adviescollege Stikstofproblematiek, beter bekend als de Commissie-Remkes. Zij wordt opgevolgd door Jan Jacob van Dijk.

Meer: pigbusiness.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Groen1
In 2030 moet alle landbouwgrond duurzaam beheerd worden. Het Nationaal Programma Landbouwbodems is ingesteld om dat doel mogelijk te maken samen met boeren, bedrijfsleven en overheden.
Landbouwgrond is schaars en duur. Het is de basis voor boeren voor de teelt van gewassen en voor de veehouderij. Iedere boer kent dan ook het belang van goede grond, maar het belang van goede landbouwgrond gaat veel verder. Verpachters hebben er belang bij dat de grond in goede staat blijft. Waterleidingbedrijven willen schoon drinkwater. Het wederzijdse belang tussen boer en waterschap verandert. Niet meer alleen zoveel mogelijk water afvoeren in natte tijden, maar ook voldoende water vasthouden voor droge periodes en het aanvullen van het grondwaterpeil.
Duurzaam gebruik van landbouwgrond speelt een hoofdrol in de kringloopgedachte van minister Schouten. Niet voor niets dus dat het ministerie van LNV een Nationaal Programma Landbouwbodems heeft aangekondigd. Minister Schouten noemde het bodemprogramma een ‘voorwaarde voor de overgang naar kringlooplandbouw’.
Jan Jacob van Dijk, oud-gedeputeerde in Gelderland en eerder Kamerlid voor het CDA is de trekker van het programma.
boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
grupstalboer
Zij kan zich er dus meer in vinden ,en dat betekent andere mening, oprotten
cowboys
@grupstalboer bedoel je oprotten bij RFC?
+1
Melkboer16
@cowboys ach wat kinderachtig om die ouwe koe weer uit de sloot te halen!
cowboys
@Melkboer16 ik vindt het wel actueel.
Willie2
@Melkboer16 Is nieuws van vandaag, dus hoe bedoel je oude koeien uit de sloot halen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0