Kabinet en provincies ruziën over uitkopen van boeren



Originele beschrijving

Het kabinet en de provincies liggen met elkaar in de clinch over de rekening van de stikstofcrisis. Minister Schouten van Landbouw wil dat de provincies fors meebetalen aan het uitkopen van boeren, maar tot nu toe weigeren provinciebestuurders dat.

Deel dit topic

Reacties

+2
tinus-1234
Is al bijna rond ... Zuid Holland heeft alleen last dat er bijna geen boeren zijn. Zeeschepen Rdam aan de stekker bij aanleggen en burgers vaker op de fiets/ov
Jaap40
@tinus-1234 ze gaan vast verzinnen dat de provincies onderling mogen gaan salderen.
Melkboer16
@tinus-1234 om je ziek te lachen dit hele verhaal
+16
John Spithoven
In het artikel staat dat Rutte kiest voor uitkoop van max 200 melkveebedrijven van de in totaal 17000 melkveehouders (staat in artikel) Dat is iets meer dan 1 %. Kosten 350 miljoen euro.

Het LC biedt aan 15 kton reductie middels voorgestelde keuzemaatregelen. Dat is een reductie van 12-15 % .

Is o ze minister president echt zo wantrouwend dat hij niet durft te wachten tot 20 februari? 350 miljoen maatschappelijk geld verbrassen met nauwelijks een oplossing voor het stikstof probleem.

Houd vol Landbouw collectief!
+1
Jaap40
@John Spithoven tja, bij de keuzemaatregel 'kringloopwijzer' zou je als minister president wel twijfels moeten hebben ja.
Jean-PierreK
@John Spithoven 350 miljoen om 100 tot 200 melkveebedrijven uit te kopen? Dat zou zo'n twee miljoen per bedrijf zijn... Wat willen ze voor zo'n bedrag kopen?
Was de oplossing van het LC trouwens niet ook een stuk prijziger en tijdelijk?
demelkboer
@Jean-PierreK tis een koopje
verbi
@Jean-PierreK Nou voor 2 miljoen belasting vrij mogen ze hier koffie komen drinken.
bio boer
@verbi hier niet met 120 ha eigendom 🤣
verwijderd
sjoerd de melker
@arjen90 Overdom gesproken: drukt wat geld bij...........................
+2
Stoppen met het gelul over stikstof. Het WAS/ IS/ WORD Nooit geen probleem,
+1
tinus-1234
Provincie koopt bedrijven gewoon op. Klein stukje voor de natuur rest voor zonnepanelen en windmolens. Geld geen probleem meer.....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0