Stikstofwet linkse oppositie: forse krimp veestapel, kosten tot 13 miljard euroOriginele beschrijving

De linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, SP en Partij voor de Dieren (PvdD) presenteren dinsdagmiddag in het Tweede Kamergebouw hun eigen wetsvoorstel om de stikstofuitstoot te verlagen, de natuur te herstellen en de bouw weer op gang te krijgen. De kosten worden geschat op 10 tot 13 miljard euro voor de komende vijftien jaar.

Deel dit topic Stikstofwet linkse oppositie: forse krimp veestapel, kosten tot 13 miljard euro (nu.nl)

De linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA, SP en Partij voor de Dieren (PvdD) presenteren dinsdagmiddag in het Tweede Kamergebouw hun eigen wetsvoorstel om de stikstofuitstoot te verlagen, de natuur te herstellen en de bouw weer op gang te krijgen. De kosten worden geschat op 10 tot 13 miljard euro voor de komende vijftien jaar.

tinus-1234

Laatste  |  

Reacties

+6
tinus-1234
1 van de eerste reacties:
Als ik dit zo lees, denk ik niet dat het de politici werkelijk om de natuur gaat. In 15 jaar moet de helft van het vee weg. Zou de natuur hier op zo'n langer termijn van profiteren als het zogenaamd nu zo slecht gaat met de natuur? Dan zouden we ook wel wat minder paniekerig kunnen doen. Ik denk dat de agenda hierachter heel anders is; de boeren moeten het land uit. De stikstofcrisis is enkel een middel om het doel te bereiken. Maar waarom? Huizen, natuur en windmolens/zonnepanelen. Iedereen moet in de efficiënte stad wonen zodat de transitie van de provincie kan beginnen.

Burgers zijn ook niet gek...
adriaan33
@tinus-1234 Roemenië onder Caucescou
de Haas
@adriaan33 alleen Caucescou had een leger die het in kon zetten en Nederland een verwijft korpsje die de gemiddelde boer met hooivork makkelijk kan hebben
Weidezicht
@tinus-1234 particulier bezit moet afgenomen worden. Bezit moet naar overheid en semi overheid.
Groen1
GroenLinks presenteert initiatiefwet Duurzame Aanpak Stikstof
groenlinks.nl/nieuws/…
BertK
Kost de burger slechts € 5,- per maand.
+1
Todi
Doe een voorbeeld gl. Ga emigreren[ donder op] en neem je aanhangers mee.
grondlozeboer
Hoe maak ik zo snel mogelijk nederland kapot
+3
Kringloper
Zo te lezen moeten de boeren nog een hele tijd gaan demonstreren!
+2
verbi
Lees de reacties maar eens daar wordt je nou niet bepaald happy van. Het gaat niet om de feiten of om verkeerde cijfers nee de veestapel moet gewoon gehalveerd worden dat is wat ze willen. Moet er niet aan denken dat bij de volgende verkiezingen links blok aan de macht komt.
+1
Weidezicht
@verbi dan gaan we elke koe of varken wat ingekrompen moet worden los laten op het binnenhof.
somerled-delremos
@verbi ik had het vandaag te druk met mijn werk, maar ik zie dat de goede zaak door een aantal mede-prikkers weer goed is vertegenwoordigd op nu.nl. 👌🏻

Maar je hebt ook wel gelijk, er zitten een paar nare groene opruiers tussen op nu.nl. Kennelijk hebben die overdag niets nuttigs te doen of zo, want ze reageren de hele dag door.
kwarkje
GL levert de meerderheid in de eerste kamer
Dan mag je ook iets vragen van de anderen
Jesse op het Malie maar even terugluisteren
Toen wist hij het al
Todi
@kwarkje Toen wist hij het al. Ik wordt de nieuwe box bal op het malieveld?
kwarkje
@Todi even uit de losse pols wat hij zei: jullie kunnen je middelvinger opsteken mij de rug toekeren maar het gaat toch gebeuren
+1
kwarkje
@kwarkje

Ik was toen wel onder de indruk van zijn lichaamstaal.
Todi
@kwarkje Was bekend.
Groen1

+6
bio boer
@Groen1 klinkt altijd leuk die eerlijke prijs heb nog nooit van ze gehoord hoe die dan tot stand komt
+2
Zwaagdijk
@bio boer wereldhandel, die eerlijke prijs komt nooit!
arjen90
@Groen1 Dit staat gewoon op de website van Groenlinks, de Club van Rome maakte al computermodellen waar niks van klopte, dat zou je wel kunnen vergelijken met de Aerius-calculator van tegenwoordig denk ik, totale onzin, de industrie wordt er lekker buiten gelaten zodat het lijkt dat de landbouw 46% van de stikstof uitstoot, nu wordt de industrie lekker niet meegerekend en mag gewoon ongestraft doorgaan met uitstoten, ze houden voet bij stuk en houden de leugen in leven, wat gekken zijn het met elkaar!!
wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/blog/…

(klik om te vergroten)

+2
koeboer
50 % reductie in 2035? mischien halen we dat op 20 feb al
+5
jan.1
Wat denken ze daar wel in Den Haag,moet het platteland nu echt kapot gemaakt worden door die paar snotneuzen,het platteland met haar boeren, en de toe en afleveringsbedrijven is het fundament van de samenleving,haal je die er onderuit dan zakt de hele piramide in elkaar.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!