Half miljard voor uitkoop en verduurzaming boerenbedrijven

Er komt ruim een half miljard euro beschikbaar voor het uitkopen van boeren die willen stoppen, of hun bedrijf willen verduurzamen. Haagse bronnen bevestigen dat het kabinet dit later deze week naar buiten zal brengen.

Dit bedrag staat los van de 180 miljoen die er is voor het uitkopen van varkensboeren in verband met stankoverlast. Die regeling is in november geopend en was al snel overtekend.

Naast de 350 miljoen euro heeft het ministerie van Landbouw op de eigen begroting 175 miljoen vrijgemaakt voor boeren die hun stallen willen verduurzamen.

De bedragen zijn onderdeel van de maatregelen die het kabinet neemt in de stikstofcrisis. Eerder is onder meer besloten om de maximumsnelheid overdag te verlagen naar 100 kilometer per uur.

Wet GroenLinks
GroenLinks vindt dat het kabinet er te lang over doet om in actie te komen. De Kamerleden Klaver en Bromet hebben een eigen wet gepresenteerd om Nederland snel uit de stikstofcrisis te krijgen.

"Door de besluiteloosheid van Rutte dreigt de ecologische crisis uit te monden in een economische crisis", zei Klaver. "De regering komt er al negen maanden onderling niet uit en Rutte durft geen echte besluiten te nemen."
GroenLinks wil ervoor zorgen dat "de natuur herstelt, er weer gebouwd kan worden en de economie aan de praat blijft". Bij de presentatie was onder anderen ook de voorzitter van Bouwend Nederland, oud-CDA-minister Verhagen, aanwezig.

Deel dit topic Half miljard voor uitkoop en verduurzaming boerenbedrijven (nos.nl)

Er komt ruim een half miljard euro beschikbaar voor het uitkopen van boeren die willen stoppen, of hun bedrijf willen verduurzamen. Haagse bronnen bevestigen dat het kabinet dit later deze week naar buiten zal brengen. Het kabinet trekt zo'n 350 miljoen uit voor de uitkoop van zogenoemde 'piekbelasters'. Dat zijn boerenbedrijven die veel stikstof uitstoten in de buurt van Natura 2000-gebieden.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
Kringloper
Jesse Klaver is een Marokkaan, bij velen Wel bekent dat die over niet al teveel hersencellen te beschikken😄
+1
Erik!!1979
@Kringloper niet zo generaliseren. Er zijn echt wel goede Marokkanen. Deze achterlijke gek kunnen ze wel beter terug sturen naar hun eigen land. Hij kost de staat in een jaar tijd meer als die paar procent Marokkanen in de hele Nederlandse geschiedenis bij elkaar gestolen hebben. Dat je als buitenlander zo'n grote mond hebt over een land waar je ouders vrijwillig heen gegaan zijn is echt een schandaal. Als mijn kinderen zoiets zouden doen krijgen jullie ze direct terug in Nederland.
Jaap40
@Kringloper
Groen Links/Klaver rakelen vandaag de Ecologische Hoofdstructuur weer op. Nu niet meer alléén Natura 2000 maar ook EHS omgeving uitkopen! Wordt steeds gekker in NL.
weurding
Ze gooien met miljoenen om diegene te willen uitkopen die het ooit bij elkaar hebben verdiend. T is van de zotte
klompen
@weurding maar jesse zorgt dat de economie aan de praat blijft( als het niet zo treurig was zou ik de ballen uit de broek lachen)
weurding
@klompen vroeger in het wilde westen was er ook een jesse.....De James-Youngerbende
Jesse en zijn broer Frank vormden een bende die zich verzette tegen de investeerders. Ze deden dit door de aanleg van de spoorwegen te saboteren en banken te overvallen waar de investeerders hun geld hadden opgeslagen. Jesse James zag zichzelf als een rebel en een moderne Robin Hood, die stal van de rijken en het geld aan de armen gaf. Het is echter nooit bewezen dat James werkelijk zo nobel was. Tijdens de overvallen vielen regelmatig doden, vaak voorbijgangers en kassiers. Ook Jesse James had verscheidene slachtoffers op zijn geweten. Hij was echter erg ontdaan toen tijdens een overval een klein meisje werd gedood. Voor de veelal arme bevolking van Missouri was Jesse een held. Zij zagen hem als een tegenstander van de gehate overheid en als een vrijheidsstrijder. Ook sommige kranten verheerlijkten zijn daden en Jesse was gevoelig voor deze publiciteit. Later werd hij ook verheerlijkt in allerlei stuiverromans en werd hij meer en meer afgebeeld als een rebel en een held in plaats van als een bandiet.
+1
weurding
Quote Reactie van @weurding:
werd hij meer en meer afgebeeld als een rebel en een held in plaats van als een bandiet.

laten we hopen dat dat anders loopt 😉
+1
klompen
@weurding de geschiedenis herhaalt zich...
Jawis
Waarom is er niemand in de 2e kamer die zegt de onderzoeken van het mesdag zuivelfonds te willen afwachten?????? De veehouderij zal en moet inkrimpen......maar wat nou echt de onderliggende gedachte is......
Kringloper
@Jawis Wat de onderliggende gedachte is, is toch allang bekent man.
Honderduizenden hectares grond zijn ze nodig om te bouwen!
Jawis
@Kringloper die kun je kopen via onteigening
+2
Kringloper
@Jawis Boeren onmogelijk en het leven zuur maken helpt ook wel.
Jaap40
@Kringloper zal wel goedkoper zijn ook
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , onderdeel , boeren , stikstof , natuur , nederland , buiten , stallen , varkensboeren , stankoverlast , euro , klaver , natura , was , weer en stikstofcrisis geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!