Spray

Goedemiddag,
ik ben mij aan het orienteren op melkrobots. Nou lees ik her en der wel eens iets dat wanneer je een bepaald merk robot koopt je verplicht wordt/bent om ook de spray van die fabrikant af te nemen. Klopt dit? wat zijn jullie ervaringen?
groeten Johan

Deel dit topic

Reacties

+1
Erco
Direct dan de vertegenwoordiger de deur wijzen, lijkt me onzin
de Haas
Vanaf de dag dat jij die robot hebt betaald ben je niemand wat verplicht.
de hoef
Wij sprayen nooit
jan.1
Quote Reactie van @de hoef:
Wij sprayen nooit

Dat gaat ook goed dus.
bio boer
@de hoef hier ook nooit al 5 jaar nu wel wat last van hoog celgetal 230 net melkcontrole gehad 1 met 4000 cellen stond al op nominatie voor de slacht alleen gaf nog 22 kg melk moet nu toch maar binnen kort weg normaal rond 160 celgetal uieronsteking eigelijk geen last van soms wat vlokjes meer niet wat uiermind er op klaar 1 coli gehad afgelopen jaar die heeft het ook meteen niet gered 🙈 en bij lely mag je gebruiken wat je wil ook andere reinige alleen als er probleemen zijn met apparatuur wat daar mee in aanraking komt heb je natuurlijk geen gerantie
de hoef
@bio boer 230 wordt ik nog niet echt warm van
Nick83
@de hoef 230 geometrisch kost je bij Vreugdenhil wel 1,5 cent per liter melk. En dat is toch soort rotgeld als je dat laat liggen.
spotmelker
@Nick83 wat voor kortingscriterium hebben ze dan bij Vreugdenhil? 1,5 cent bij 230 lijkt me erg veel.
+1
Nick83
@spotmelker celgetal boven de 170 en / of kiemgetal boven de 12 = 0.25 ct korting, celgetal boven de 215 en / of kiemgetal boven de 16 = 1.5 ct korting.
Verder moet ook alles goed zijn. Stel je hebt boterzuur, dan krijg je dus deze 1.5 ct korting, en dan daar bovenop nog de normale klassekorting die je bij elke andere fabriek krijgt.
jan w
@Nick83
Waarom is een heel laag celgetal nodig?
Er zijn ook weer biologen die zeggen dat een celgetal tussen de 150 en 200 het beste is voor een goede kwaliteit van de melk.
+2
huub
@jan w dat is sowieso onzin. Tankcelgetal zegt heel weinig, vaak hebben de hoogste vijf koeien 30-50% aandeel in je tank.
Als de helft van je koeien te hoog zit wordt het anders.
+1
de hoef
@Nick83 zou kunnen, we hebben weinig laast van acute uier ontstekingen als we rond de 200 of iets hoger zitten,
als we lager zitten , ben ik altijd bang voor problemen
+1
bio boer
@de hoef zo kun je het ook zien dat de weerstand mechanisme op pijl is bij je koeien
jan w
De 1e bussen reinigingsmiddel en spray kwamen hier van de robotleverancier. nadien altijd via onze oude vertrouwde handelsfirma ingekocht.
+1
Stroman
Bangmakerij! Gewoon doen en kopen waar jij je goed bij voelt! Niet teveel handtekeningen zetten onder contracten waarin zulke onzin gesuggereerd wordt.
Leo,s vriend
@Stroman juist, en ik heb eens nagekeken, op geen enkele wijze staat er iets van verplichte middelen van robotleverancier in koopcontract, zelfs onderdelen staat er niet in.
+1
aan
Altijd van uitgaan wie betaald die bepaald kijk maar naar je zuivelfabriek
puddingbroodje
Waar je van afhankelijk bent is het onderhoud door het onderhoudsteam van de robot! daar zou ik me het meest zorgen over maken of dat goed is... spray koop je waar je wil!
koeiboer
Producten van de robotleverancier zijn veel beter en gigantische veel duurder
martijnham
Verplicht niet. Doet het wel. Is 8€ duurder per kan. Maar het scheelt wel €20 per uur voor onderhoud en storingen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0