Minister Schouten wil komende 10 jaar 37.000 hectare bos erbij



Originele beschrijving

De komende tien jaar moet Nederland er 37.000 hectare bos bij krijgen. Dat is een uitbreiding van zo'n 10 procent, ongeveer net zo groot als de gemeente Apeldoorn.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Ze kan wel meer willen
+6
Farma_boerke
Komt staatsbosbeheer soms biomassa tekort?
Todi
@Farma_boerke De jeugd moet ook wat te doen hebben. Brandje stichten.
+5
Arum
😀
Peterr
Het protocol ligt al klaar:
prikkebord.nl/topic/207297/
bio boer
Vind het best zo lang ze het eerlijk koopt op de markt de ha grond ze zecht dat het slecht gaat op de arme zand grond door stikstof depositie die 2 rijmen niet in mijn logica 🤔
weurding
@bio boer gaat wsl net zo doen als met P rechten..... 20% afroming🙈
Peterr
@bio boer Helaas. Overheid zal als ze dat wil je in deze setting altijd voor zijn, wanneer je graag stuk grond van (gedeeltelijk) stoppende buurman wilt kopen.
Zelfs nog door minder te bieden dan jou.
bio boer
@Peterr is dat al officieel dan
Peterr
@bio boer Jazeker, in Friesland wel

(klik om te vergroten)

Beleidstekst

(klik om te vergroten)

Plaatsing per 31-01-2020
pietjepuk
@Peterr Heb je met die nieuwe natuurgebieden ook gezien. Zelf ook enkele pogingen gedaan om van die gronden te kopen. Je komt gewoon niet aan bod wordt gelijk aan staatsbos verkocht.
+4
rene-de-jong
Als het ze werkelijk om de CO2 is te doen dan zullen ze de benoemde schrale gronden moeten bemesten; wel depositie er op dus.
Want die schrale gronden met hun stikstofgevoelige habitattypen doen helemaal niks aan CO2, dat kan ook niet omdat er stikstof nodig is om CO2 om te zetten.

Het is overigens maar tijdelijk want zoals er ook staat is het voor de opslag van CO2; er komt een dag dat de boom wordt gekapt of verrot.
En dan nog doen bomen in deze tijd (herfst & winter) maar bijzonder weinig aan koolstofassimilatie, want zonder bladGROEN is er helemaal géén fotosythese.

En bij gras (of een suikerbiet) is dat wel anders, hier wordt nuttig voedsel van gemaakt, tot wel 17 ton suiker per ha (bieten) én gras is véél langer GROEN.

Zelfs natuurmonumenten weet dat: prikkebord.nl/topic/205137/…
8 x meer dan bomen zelfs......
+2
arjen90
Dit is precies hetzelfde wat de klimaatkabouter Timmermans wil, een groot Europees bos, aan de ene kant vernietigd Staatsbosbeheer bos door kap en de andere willen ze meer bos. Vreemde redenatie, bossen verbranden in biomassa-installaties met miljoenen subsidies en aan de andere willen ze weer meer bos. Schouten is gewoon een onzeker iemand zonder visie, die zich laat besturen door haar (top)ambtenaren. We kunnen wel roepen van: weg met deze minister, maar dan komt er weer een ander poppetje die zich weer laat besturen en er gebeurd weer precies hetzelfde... LNV-topambtenaren: Johan Osinga, Marjolijn Sonnema en Jan-Kees Goet besturen deze minister en zij is slechts doorgeefluik naar de buitenwereld...
+7
Jawis
@arjen90 het gaat om geld rondpompen...net zoals de boer wordt gedwongen om het vermogen op te soupperen is ook de burger de klos. Hoe meer geld er word besteed des te beter is dat voor de staat. Totdat het gros niets meer te besteden heeft en de staat alles bepaalt. Het nieuwe communisme. Noem alle potverterende maatregelen maar op.
Van gas af.
Electrische auto.
Belasting op van alles en nog wat.
Vliegtax.
Ouderen die huis moeten verkopen en zodoende de overwaarde kunnen opmaken.
Jongeren die zich diep in de schulden steken om een huis te kopen.
Het is een vreemde situatie dat de staat iedereen aan de bedelstaf wil.
ronald73
@Jawis
Als je op youtube interiews met 'Ronald Bernard' opzoekt, denk ik dat hij jouw vermoedens op een globalere manier zal bevestigen.
+1
de Haas
@JawisNee, de situatie is juist heel simpel. De mate van jouw vrijheid wordt nl bepaalt door het vermogen wat jij bezit. Als je niks meer hebt ben je afhankelijk. En dan hebben ze je waar ze je willen hebben. Totale controle. Je kunt niet demonstreren, niet in opstand komen helemaal niks, je bent met handen en voeten gebonden, afhankelijk van een stel plutocraten.
Realisme
@de Haas helemaal gelijk! Tot het moment dat mensen doorkrijgen dat ze niks meer te verliezen hebben.
pieta
Quote Reactie van @de Haas:
Als je niks meer hebt ben je afhankelijk.

Wie niks heeft heeft ook niks te verliezen.
+2
bio boer
@pieta daarom zorgen ze voor huur subsidie en zo voort zijn afhankelijk van de staat als je niet luister gaat de geld graan dicht net als onze toeslagrechten als je iets doet wat niet mag gaanze meteen dreigen of de geldgraan wat dichter draaien
pieta
@bio boer Daarom moet je ook proberen je zelf wat onafhankelijker te maken.
Jan-T
Er is rondom Den Haag toch veel te weinig bos.
En in het groene Hart Tussen Utrecht en Amsterdam kan ook wel wat meer bos.
Coen
@Jan-T , onze TBO's hebben voldoende gronden om die 37k hectare bos op aan te planten.
cowboys
@Coen het is niet genoeg voor 1850000 bomen
+3
sjoerd de melker
Zou prima in de markerwaard passen
George
Ik heb voor een geschikte prijs ook nog een boel bosgronden.
Twentsch Land
@George

Speel het spel !

Biedt het aan !
pietjepuk
@George Maak er een landgoed van. per 5 ha mag je 1500 kuub bouwen.
Koeien boertje
@pietjepuk kun je een boel Polen in kwijt 1500 kuub.
Als je er zelf in wilt wonen kom je op de oude dag mooi aan de poetselarij
pietjepuk
@Koeien boertje Dacht dat je er ook twee huizen van 750 van mocht maken. hoef je er zelf niet te gaan wonen. Zal wel een addertje onder het gras zitten want 12 huizen op 30 ha kan een leuk verdienmodel zijn.
+2
Kars
Overheid bossen erbij en straks geld vragen voor co2 tax. Wij hebben bos en jullie vervuilen. Het nieuwe verdienmodel!
+1
Bartlehiemboer
Ik zet de radio steeds uit wanneer er van die juppen komen vertellen hoe creatief ze Nederland willen vol bouwen. Ik was laatst even te laat en deze meneer wilde terug naar boomhutten... Dus straks zijn er bomen en mogen die niet gekapt worden omdat er hutten in zijn gemaakt en die mensen mogen niet op straat terecht komen natuurlijk. (Terwijl kinderen tegenwoordig een boete krijgen wanneer ze een leuke boomhut maken) Het gaat een gekke wereld worden.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0