Statement LTO Nederland - Stop onderlinge verdeeldheid!

PERSBERICHT - 1 FEBRUARI 2020 Statement LTO Nederland

LTO Nederland heeft kennisgenomen van recente berichtgeving vanuit FDF.


Wij wijzen erop dat interne strijd en onderlinge beschuldigingen de positie van het Landbouwcollectief verzwakken en onze gezamenlijke onderhandelingspositie bepaald niet sterker maken. Beter was het geweest om onderling ongenoegen persoonlijk met elkaar te delen, niet via appgroep en de media. Die oproep is afgelopen donderdag door alle deelnemers onderschreven.

Aan tafel
LTO Nederland staat achter het Landbouwcollectief. Juist daarom is het nodig om op 5 februari met de minister-president en minister Schouten om tafel te gaan. Dat is ook de lijn van het Landbouwcollectief gebleven.

De reden voor deze lijn is dat er een aantal knelpunten in de vergunningsverlening zijn waar individuele boeren grote risico’s lopen. We moeten dit zo snel mogelijk oplossen. Dat hangt samen met lopende WOB-procedures en aangespannen rechtszaken die onze leden direct raken.
Deze onzekerheid kan wat ons betreft niet wachten tot 20 februari. Alles met het oog op het doel.

Deel dit topic Statement LTO Nederland (lto.nl)

LTO Nederland heeft kennisgenomen van recente berichtgeving vanuit FDF.

kwarkje

Laatste  |  

Reacties

+3
kwarkje
Er staat geen naam onder
Durven ze niet 💩
kwarkje
@kwarkje Fdf heeft tenminste ballen
Zet gewoon zijn naam eronder
cowboys
@kwarkje niet iedereen is te redden zoiets was het toch?
Laat ze dat nu dan ook maar toepassen.
kwarkje
@cowboys Voor 1 bepaalde zlto-er zou dat mooi zijn
Is de beste manier om mensen te laten zien wat ze aangericht hebben
Twee zinnen vergeet ik nooit meer van de malloot:
1: we kunnen niet iedereen redden
2 toen we eind 2017 besloten dat het vleesvee er bij in kwam ging voor jullie het boek definitief dicht.
+3
Grasbaal
@kwarkje Dit is een algemeen LTO Persbericht geen persoonlijk statement ...
+2
kwarkje
@Grasbaal Snap ik wel
We mogen niet weten wat er achter de schermen gebeurt
Daarom de oproep om vuile was binnenshuis te houden
Je kunt ook zeggen dat ze niet in het wasgoed moeten zitten schijten
Grasbaal
@kwarkje sommige eenpansgerechten hebben een langere bereidingstijd nodig, en iedereen laten meebeslissen over de ingridienten dan wordt het ook een soepzooitje....
kwarkje
@Grasbaal snap um niet
Dat alles in de soep loopt bedoel je?
+4
Peter23
@Grasbaal wat een tegeltjes wijsheden. Nu aan het koken met LTO, laatst al aan het schaken met LTO. Jij houdt wel van gezelligheid met LTO
kanniewaarzijn
@Peter23 Ik ben bang dat Co de LTO niet helemaal (of helemaal niet) doorziet.
+6
Grasbaal
@Peter23 ik snap natuurlijk niet zoveel als jij, ik snap wel dat onderlinge verdeelheid de sector niet sterker maakt. We zullen het ook samen met LTO op moeten lossen. Mark vd O gaat dat in zijn eentje echt niet redden.
+11
BertK
@Grasbaal LTO heeft voldoende ervaring om resultaat te kunnen bereiken. De koerscorrectie die ze af en toe nodig heeft van actiegroepen komt ws door de leeftijd van de organisatie en gebrek aan nieuwe instroom cq betrokkenheid leden in het bestuur. Daar zijn alle leden bij!
De actiegroepen zijn er gelukkig om het spel harder te kunnen spelen, maar het zou dom van ons zijn om de woorden van lto niet in overweging te nemen.

Gebruik elkaars kracht, houd het LC heel!
+3
cowboys
@Grasbaal misschien moet u een keer kijken naar wie is de mol.
1068
@kwarkje Ik denk dat Mark zich hiermee weer sterker maakt
de hoef
Quote Reactie van @1068:
Ik denk dat Mark

denken is vrij
+3
BertK
Afspraak is afspraak, geldt zeker ook binnen het LC.

Bij ruis, eerst intern doorspreken.

Vreemd dat individuele gevallen niet twee weken langer wachten kunnen.

Zou het LC dit statement ook af willen geven?
kaas
Volgens mij is er afgesproken binnen het lc dat de trekkeractie van 5 febr niet door zou gaan en dat er niemand van de partijen binnen het lc 5 febr aan tafel zou zitten ..
of is dit onjuist LTO ????
Daats
@kaas volgens agractie en lto is dit onjuist lees ik in de actieapps
kaas
@Daats lto doet er zeer wazig over [dus volgens jou liegt fdf]
+3
Daats
@kaas nee fdf liegt niet want ik heb alleen het persoonlijke statement van Mark vd oever gelezen.
Daats
@kaas maar lto en agractie liegen ook niet in mijn ogen, het is denk ik een eenmansactie geweest van vd oever, waarom is mij niet duidelijk
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @kaas:
lgens mij is er afgesproken binnen het lc

Misschien is een notulist(e) geen overbodige luxe?
+1
BertK
@kaas Dit stond bij mij op de app:
Geachte agrivisten,
afgelopen dagen is er veel gaande rondom het landbouwcollectief. Leek het er gisteren nog op dat er de vijfde geen gesprek meer zou zijn, vandaag blijkt dat toch wel het geval. Ook beloofden wij gisteren dat het Landbouw Collectief vandaag met een persbericht zou komen. Zoals u allen hebt gemerkt is dat niet naar buiten gebracht. Van daar dat we even de boel op een rijtje zetten.

-Het bewuste persbericht vanuit het collectief lag klaar, maar de exacte formulering kon nog niet de goedkeuring van alle partijen in het collectief krijgen. Maandag is er weer een overleg van het collectief wellicht dat er dan wel een persbericht uitrolt. Als er een persbericht komt zal dat in essentie echter neerkomen op de hierna genoemde punten.

-De onafhankelijke analyse van de RIVM cijfers levert dusdanig interessant materiaal op dat het Mesdagfonds hiervoor op 20 februari een persconferentie heeft belegd in Nieuwspoort. Zowel het collectief als het fonds verwachten dat dit grote gevolgen gaat hebben voor het te vormen beleid. Van daar dat er tot de 20e februari dus geen sprake kan zijn van een volledig akkoord tussen collectief en ministerie.

-Het Landbouwcollectief heeft gezamenlijk besloten om op 5 februari wel in gesprek te gaan met Schouten en eventueel met Rutte. De reden hiervoor is dat er een aantal knelpunten in de vergunningverlening zijn, waar individuele boeren nu mee zitten. We moeten dit zo snel mogelijk oplossen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gevolgen van diverse rechtszaken die nu gevoerd worden door het MOB. Dat betekent niet dat er komende week grote ingrijpende besluiten worden genomen, die van invloed zijn op de gehele sector.
Bij opzeggen van de gesprekken zou het collectief het verwijt kunnen krijgen niet te willen praten/onderhandelen. Daarmee heeft het ministerie dan vrij spel. Maandag komt het Landbouwcollectief weer bij elkaar en dan wordt de definitieve agenda voor het overleg van woensdag vastgesteld.

-Het collectief heeft afgesproken de 5e geen actie te gaan voeren. Op sociale media gaan de wildste plannen rond maar deze worden door geen van de leden van het collectief ondersteund. Aangezien er geen definitieve besluiten genomen zullen worden heeft het weinig zin daar op de stoep te staan.
de Thijs
"Dat hangt
samen met lopende WOB-procedures en aangespannen rechtszaken die onze leden direct
raken. Deze onzekerheid kan wat ons betreft niet wachten tot 20 februari."

Ik hoop echt dat het LC niet kapot gaat!
Als er zich individueel niet aan de gemaakte afspraken wordt gehouden en het er bij de ander als feit door zijn strot wordt geduwd lijkt me dit geen goed idee.
+1
Pluto
@de Thijs Niet kunnen wachten tot de publicatie van 20 feb ???. Hier zit een luchtje aan !!!. Je aan afspraken houden is bij LTO nog wel eens een dingetje .
kaas
@Pluto En lto heeft verboden dat de voorzitter een persbericht naar buiten bracht
+2
Weidezicht
Hoe het zit, zit het, maar lto is wel bezig zich als de sterke arm binnen LC te profileren. Als de leider. Maar eenheid is nu het enige wat echt belangrijk is, daarna zien we wel weer.
kwarkje
@Weidezicht Aalt is de voorzitter
De enige club die je hoort schreeuwen is de lto
+5
Daats
@kwarkje voor mij had dit statement ook niet gehoeven maar het is een reactie op iets. Van die andere partij die ook schreeuwt! Dus ben 't niet met je eens
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
, maar lto is wel bezig zich als de sterke arm binnen LC te profileren

Er is ze ook veel aan gelegen om op de oude voet door te gaan.
Peter23
@Weidezicht kijk uit met de LTO. Ze profileren zich liever dan ze voor de boeren opkomen
Weidezicht
@Peter23 oh, ik bedoelde het ook niet direct positief hoor, geeft mij meer het gevoel met de ellebogen opzij, proberen voor te dringen, en dan het beeld proberen te scheppen van de grote broer tussen de kleintjes. Ik oordeel niet, maar......
+2
pa
Wat een geweldige betweters reageren hierboven. Overal over zeiken en iedereen afkraken. Met als gevolg: DE TEGENPARTIJ LACHT ZICH ROT.
+2
Peter23
@pa om zich te bescheuren is het cabaret van LTO genoeg. Altijd dezelfde voorstelling. LTO is 'verontwaardigd' en de boeren hebben een nieuwe ' uitdaging'.
+2
pa
@Peter23 Zoals iedereen mag ik ook me mening ventileren
Peter23
@pa tuurlijk mag jij dat
BertK
@pa vooral omdat je vaker reageert en niet onder 't zwijgende of anonieme volk valt
kwarkje
@Peter23 Lto gaat de planeet redden
Klimaatakkoord getekend
Nu stikstofuitdaging
Dadelijk CO2
Ze zijn heel goed bezig om de boeren op te ruimen
Den Haag betaalt en lto voert uit
cowboys
@kwarkje den Haag betaalt niet alles
Wij betalen zelf onze ondergang want wie betaalt de masterclasses die ze geven .de zuivel fabrieken en de voer sector enz enz en worden straks voor de boeren verplicht door de zuivel
weurding
@Peter23 soldaat van oranje draait al 10 jaar... over dezelfde voorstelling gesproken
Weidezicht
@weurding maar daar is het verhaal ook treurig, maar de show geweldig en overweldigend. Dure tickets maar toch een aanrader.
+1
George
Quote Reactie van @Weidezicht:
Dure tickets maar toch een aanrader.

Reageer

Ik vond het 't geld meer dan waard! Ik vond het een schitterende musical. Was er in 2013. Ik denk dat ik nog maar eens ga.
Koeien boertje
@George ze moeten daar bouwen 😂
cs-agrar
En als je dat leest op social media hoe sommige bestuurders van deze lto spreken over de mede-LC-leden 🙈 Die zijn niet vies van dolken in de rug steken...
Frans Z.
Kleuterklas.
andrestouwe
Er is er 1 die licht in de duisternis kan scheppen, Aalt Dijkhuizen...
kwarkje
@andrestouwe Dat licht komt deze week wel
+1
PRINS BERNHARD JUNIOR KRIJGT MEER VOOR ELKAAR!!Bij die club van hem gelden volgens mij heel geen regels en het mooiste is infrastructuur wordt voor hem betaald station wordt aangepast e.d .wegen worden omgeleid.Hadden wij ook maar zo,n koningskind!! in onze club!
Jannus
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
PRINS BERNHARD JUNIOR

Klinkt heel raar maar soms moeten er ook partijen zijn die ondanks alle negativiteit in de publieke media toch doorgaan met het investeren in de economische activiteiten,zijn ouwere naamgenoot heeft ook regelmatig wat op zijn kerfstok gehad maar heeft links of rechtsom ook veel goeds gebracht naar ons land of zoals een groot voetballer ooit zei,elk nadeel heb zijn voordeel ⚽⚽⚽
+1
@Jannus Bernard is zelf eigenaar van circuit ,laat hem alle kosten betalen die daaruit voortvloeien,NIET DE GEMEENSCHAP!! Ik ben niet tegen investeren,maar het is wel zeer makkelijk als een ander betaal.Hoop projecten in Nederland ligt stil ,behalve bij hem (hoe zou dat nou komen?) Er worden vieze politieke spelletjes gespeeld,zelfde laken en pak geld voor luchtvaart.
Jannus
Quote Reactie van Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl:
,NIET DE GEMEENSCHAP!!

Het songfestival komt ook hier heen en kost ook de nodige duiten maar trekt veel positief internationaal aanzien en dus ook kapitaal voor onze nationalen belangen en investeringen,het is maar net hoej e het ziet of denk je te klein??
+7
Grasbaal
Linda Jansen legt het goed uit, FDF en LTO zijn samen een Wim-Win formule:

Janssen neemt het naar eigen zeggen op voor FDF omdat ze ziet wat de organisatie de afgelopen maanden voor de sector heeft gedaan. „Ze hebben mij ook geholpen strijdbaarder te worden. En realiseer je: iedereen heeft in het debat zijn eigen rol. Wat FDF doet en zegt, kan ik niet als POV-voorzitter. Maar het helpt wel als anderen in een collectief wel hardere woorden kunnen gebruiken. Gebruik elkaars rol, denk ik dan. Laat je niet verleiden om slechte dingen over je bondgenoten te zeggen. Dat doen onze tegenstanders wel voor ons.”

Meer: pigbusiness.nl/artikel/…
+1
Koeien boertje
@Grasbaal pov is iets zakelijker dan LTO hè
kwarkje
@Koeien boertje Het is mooi om te lezen hoe de pov er in staat 👌👌
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!