4 op de 5 rechters is D66-rechter en 95 procent D66’ers willen dat zo houden!



Originele beschrijving

Slechts 5 procent van de D66-kiezers vindt dat er meer moeite gedaan moet worden om rechters meer een afspiegeling te laten hebben van de electorale verhoudingen. Dat is…

Deel dit topic

Reacties

+6
En die ratten , spreken GEEN RECHT. Ze doen enkel een uitspraak .!!!
+4
diezel
De ratten zitten tot boven op de apenrots. 😞


+1
de Haas
@diezel Zolang deze zwijnen de scepter zwaaien kun je stemmen wat je wilt maar dit is wel het gajes wat de dienst uitmaakt.
+3
spotmelker
Dus bij elke rechtszaak eerst vragen wat de politieke achtergrond van de rechter is en bij D66 direct laten wraken 😁
de Haas
@spotmelker Of zelf je recht gaan halen. Desnoods huur je een Oost Europeaan in.
puntertje
De politieke voorkeur van een rechter zou theoretisch niet uit mogen maken. En je kunt ze moeilijk verbieden een politieke voorkeur te hebben. Maar ja, je ziet wel steeds meer dat rechters de vrijheid nemen om selectief de wet naar de letter van de wet of naar de geest van de wet uit te leggen. Ik zou overigens om dezelfde reden ook niet graag voor een SGP-rechter verschijnen wegens majesteit-schennis.
D66 loopt overigens altijd voorop in protest als in een land de politiek zich bemoeit met de rechterlijke macht. Om je dan niet te verzetten tegen de schijn dat je het prima vindt als het andersom wel gebeurt is natuurlijk ook schijnheilig. In de landen die beschuldigd worden dat politiek zich met de rechterlijke macht bemoeit wordt dat namelijk ook ontkent. Tenzij je (denkt dat je) moreel ver verheven bent boven het gepeupel, dan is het natuurlijk weer geen probleem.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
theoretisch

Er gaapt een diepe kloof tussen theorie en praktijk, helaas!

Maar gelukkig draagt een rechter een toga, zodat verschillen in geslacht, godsdienst of politieke opvattingen niet aan de orde zijn 😆 😆 😆
Eerder artikel over de onaantastbaarheid van rechters in Nederland:

Quote:
...

Maar het systeem heeft ook een keerzijde. Rechters controleren rechters. Het roept het beeld op van een slager die zijn eigen vlees keurt.

Het is een kwestie die advocaat en voormalig plaatsvervangend rechter Gerard Spong ook bezighoudt. ‘Iedereen kan na een beroepsfout voor een raad van discipline worden gesleept’, zegt hij. ‘Artsen, advocaten, notarissen. Maar er is één sector waar mensen straffeloos fouten kunnen maken: de officier van justitie en de rechter. Dat vind ik onbegrijpelijk en het is mijns inziens onterecht.’

Wat zijn de consequenties als een rechter ernstig verwijtbare fouten maakt? Wordt hij er dan persoonlijk op aangesproken? Krijgt hij een sanctie?

Op die laatste vraag geven de cijfers van de raad voor de rechtspraak antwoord. Rechters kunnen op twee manieren worden berispt. Via een schriftelijke waarschuwing, of door een ontslag dat wordt afgedwongen bij de hoge raad. Beide komen vrijwel nooit voor. In 2017 werden ruim 1,5 miljoen zaken afgehandeld door bijna 2.500 rechters. In dat jaar kregen 0 rechters een disciplinaire sanctie. In de twee voorgaande jaren werd slechts 1 sanctie uitgedeeld.

...

Bron: volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…

Het is dan ook een gevaarlijke ontwikkeling dat rechters politiek bewogen zijn of zich openlijk inlaten met politici. Ze zouden juist a-politiek moeten zijn zonder ook maar de zweem van politieke inmenging.

De hamvraag is echter, hoe perk je hun macht in? Of beter gezegd, wie moet de rechters controleren?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @somerled-delremos:
wie moet de rechters controleren?

Kunnen we ze niet beter gewoon helemaal afschaffen? Het systeem functioneert toch niet en kost alleen geld en energie. Je recht kan je niet halen in dit land.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0