VIDEO: in Wisconsin (VS) is het gras niet perse groener

As Americans consume less milk and turmoil in international markets challenges the country's dairy industry, many dairy farmers are struggling to stay afloat...

Deel dit topic

Reacties

De boodschap van het filmpje daargelaten, vond ik het interessant om te zien dat er nog verscheidene boeren minder dan 100 koeien melken in Wisconsin (een de Dairy States in de VS). In het begin van het filmpje zelf nog een die melkt op een grupstal!
+1
Greetje
Ja mooi plaatje hè? Zo met die jersey's;). Als je vandaag es ff niks te doen hebt, zoek op youtube maar eens naar "tie stall barn". Er zijn er nog vele, maar hoe lang nog?
+4
Grazy
10 jaar terug molk 80% van de boeren in Wisconsin nog op de grupstal, hoeveel dat nu is weet ik niet maar zeker nog meer dan 50%. Loopt nu wel hard terug omdat de meeste geen opvolger hebben. Ben zelf 11 jaar terug ook op de grupstal begonnen.
Filmpje is wel lekker overdreven, het bouwbedrijf wat er in voor komt heeft het hartstikke druk, wacht al een jaar voor een prijs voor nieuw dak op mijn grupstal van hem.
jan.1
Vind het een mooie state om te boeren,denk dat er vooral Amish zijn met grupstallen,werken alleen met paarden,zelfs opraapwagen wordt aangedreven door paarden.Mooi om te zien!
Dit moment is melkprijs daar ook weer aangetrokken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0