Creepy Friesland

Wanneer je jouw huis in Friesland niet aan de Provincie verkoopt, dan moet je 30% van de verkoopprijs aan de Provincie geven voor het bouwen van huizen voor vluchtelingen.

Dát behelst in feite de nieuwe Friese stikstof salderingswetgeving.

Duidelijk nu?zoek.officielebekendmakingen.nl/prb-2020-565.html/


Deel dit topic

Peterr

Bijlages

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

Peterr
Zijn alle Provincies al zo Creepy?
Zwaagdijk
Zet effe het artikel nummer erbij Aub. Het is nogal een stuk. En bijna niet te geloven.
Zwaagdijk
Zet effe het artikel nummer erbij Aub. Het is nogal een stuk. En bijna niet te geloven.
+1
Peterr
@Zwaagdijk

(klik om te vergroten)

Daar dus
Bartlehiemboer
@Peterr Kan deze helaas niet openen. Ik begrijp helaas niet wat er nu precies is afgesproken.. Dat het voor de boer heel verkeerd uitpakt begrijp ik wel Maar is het misschien mogelijk in Jip en Janneke taal uit te leggen wat dit nu eigenlijk betekend? (bovenstaande 30 procent tekst kan ik volgen, maar wat is er nu werkelijk aan de hand..)
Peterr
@Bartlehiemboer Zie de link gegeven door Groen1 hieronder.

Er van uitgaande dat de stikstof emissierechten noodzakelijk blijven voor landbouw, maar ook voor de industrie, zullen deze gelijk destijds het melkquotum een essentiële bedrijfswaarde vertegenwoordigen. Zolang je deze gebruikt (vee houd) of er in woont (huis) en niet wat veranderd, merk je in deze weinig van deze beleidsregel. Maar wanneer je deze gaat verkopen dan wil de Provincie dat je 30% moet inleveren wanneer je jouw grond niet verkoopt tbv Natura2000...

Achterbakse manier dus om goedkoop aan nieuwe Natura2000 grond te komen.
van Ittersum
@Peterr als je tegen een Natura2000 gebied aan zit?
+1
Peterr
@van Ittersum Ja, of nieuwe gebieden in de toekomst. Je weet wel, eerst aanwijzen zonder dat dit voor iemand aantoonbare schade oplevert, en later het regime aanhalen.
van Ittersum
@Peterr dan zou elk bedrijf ongeacht de activiteit eerst aan de provincie te koop moeten worden aangeboden. lijkt me stug
Bartlehiemboer
@Peterr Dat kan toch niet? Wij hadden vorig jaar wat land verkocht aan een buurman. Dan zou het nu zo zijn dat we dat stukje land aan de provincie hadden moeten aanbieden zodat zij er 30% minder voor hoeven te betalen? En hoe gaat het dan als een andere buurman ons land wil verkopen? Die moet het eerst aanbieden bij provincie waar hij 30% minder er voor krijgt en dan moeten wij later deze grond bij de provincie weer aankopen zodat zij de 30 % winst krijgen? Ik hoop dat ik het nu helemaal verkeerd zie ?
Peterr
@Bartlehiemboer en @van Ittersum , Nee Is niet verplicht om aan Provincie te verkopen, doch in deze setting kunnen ze door minder voor jouw grond te geven dan je buurman (omdat de extra 30% emissierechten-verkoop dat verschil dan ruimschoots compenseert) waarbij ze (de Provincie) niet het verwijt kan worden gemaakt de grondprijs op te drijven.

Superslim maar achterbaks.
van Ittersum
Wijken deze regels af tov andere provincies of is dat nog niet bekend?
kanniewaarzijn
Heeft de LTO zijn handtekening al gezet? Of zijn ze de teleurstelling aan het verwerken??
van Ittersum
@kanniewaarzijn wat heeft LTO voor aantoonbare invloed op gehad?
+1
Detukkeroettwente
Ik weet niet wat er gaande is / en wat het betekent. Misschien wel verstandig om verhaal te gaan halen bij het provincie huis, en bij de staten leden.

FF met een groot bezoek vereren, en donders onder druk zetten, en dwingen om deze onzin terug te draaien, Met 2000 trekkers de zaak platgooien in friesland. Dit moet stoppen !!!En gaat stoppen !!!
grondlozeboer
Wil noord holland nu nog bij friesland horen?
+1
van Ittersum
@grondlozeboer kwestie van onwetendheid net als dit sikkom.nl/twitter-onderzoekje-groningers-haten-fri… (humor)
+1
buorman
@grondlozeboer
De Dokkumer vlaggencentrale schijnt de prijs voor de Friese vlag naar beneden toe te hebben bijgesteld, reden; een afnemende vraag vanuit overige provincies
+4
nexitparty
Goedemorgen allemaal
kan iedereen hier de stukjes/ video,s ,openbare stukken van friesland /stikstof /diktatuur hier BESPROKEN
en van rypke zeilmaker arrestatie massaal doorsturen naar bv JENSEN.NL en andere media van het rechtse geluid
DIT MOET ONDER DE AANDACHT KOMEN VAN ALLE NL BURGERS
WAT HIER GAANDE IS MOET DE KOP INGEDRUKT WORDEN
DANK U EN AUB DELEN
adriaan33
@nexitparty heb er niks over gelezen bij de nos?
+2
buorman
Peterr is hier de zaak behoorlijk aan het opruien, en het vergelijk in de openingspost raakt kant noch wal.
Geeft mi wel aan dat hij er nog geen kaas van gegeten heeft
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!