Zeven varkens afgemaakt bij PIT-actie in Mariahout en Lieshout

LIESHOUT/MARIAHOUT - Op een agrarisch bedrijf met twee locaties, de een in Mariahout en de ander in Lieshout, heeft een dierenarts afgelopen dinsdag zeven varkens moeten euthanaseren.
 Zeven varkens afgemaakt bij PIT-actie in Mariahout en Lieshout (ed.nl)

LIESHOUT/MARIAHOUT - Op een agrarisch bedrijf met twee locaties, de een in Mariahout en de ander in Lieshout, heeft een dierenarts afgelopen dinsdag zeven varkens moeten euthanaseren. Zij bleken tijdens een controle door het Peelland Interventie Team (PIT) in stallen te staan waar onvoldoende geventileerd wordt. Sommige dieren kregen tevens niet de nodige zorg, zo constateerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant noteerde enkele milieu-overtredingen, die tot nader onderzoek leiden. Ook woont er een persoon op een van beide percelen, wat volgens het bestemmingsplan niet is toegestaan. Burgemeester Frank van der Meijden spreekt van ‘misstanden die een smet zijn op de hele sector'. ,,Ingrijpen was noodzakelijk", zegt hij.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden varkens , dierenarts en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!