Brand na explosie in koeienstal Enter is geblust



Originele beschrijving

In een koeienstal in Enter is in de namiddag een explosie geweest. Als gevolg hiervan heeft er een brand gewoed, deze heeft de brandweer inmiddels geblust.

Deel dit topic

Reacties

+1
Frederika
Waren het dichte vloeren dan is de volgende die op het erf komt en erover begint direct een kopje kleiner
Stroman
@Frederika Lijkt een vrij nieuwe stal. Kans is dus groot dat het dichte vloeren betreft.
+1
Koeien boertje
@Stroman zijn ze in ieder geval van die domme flapjes af
K H B
@Frederika Dichte vloer op afschot, stro in de boxen, zware mestschuif, vaste mest overdekt opslaan, gier in bassin. Supersysteem
Pluto
@K H B Ik heb begrepen dat de silo die naast de stal stond uit elkaar is geklapt en deel van de stalmuren heeft weggeslagen .
+1
Melkboer16
@Pluto gelul er is geen mestsilo daar
Pluto
@Melkboer16 Oke . Ik zag een foto voorbij komen van een Harvestore die gescheurd was met een grote bende er omheen . Zou daar zijn .
+1
matt
@Melkboer16 wel een net bedrijf.
Weidezicht
@Pluto die foto s heb ik ook gezien, maar of dat nou daar was of elders kon ik er niet uit opmaken
+1
Kringloper
Toen de eerste ligboxstallen werden gebouwd zeiden sommigen we gaan de bodem vergiftigen. Nu vele jaren later, hebben we een bom gecreëerd, het heeft in de jaren ook al heel wat levens gekost! Stop met drijfmest.
+5
apel
Dan ook maar geen auto meer rijden en niet skieën niet met de fiets over straat enz. heeft ook al heel wat levens gekost.@Kringloper
Kringloper
@apel wat een domme opmerking @apel.
+7
Mooiproater
@Kringloper opmerking van jou ook!
Kringloper
@Mooiproater Drijfmest heeft zijn langste tijd gehad.
verbi
@Kringloper Maar hoe ziet u dat dan? Op stro is een vuiligheid voor een paar koeien kan dat wel maar niet voor grotere koppels, en hoe zie je de opslag van stromest ivm vliegen,ratten ed. Biobed kan ook maar veel te arbeids intensief en wat ik gezien heb een grote smeerlapperij.
m uut m
@verbi
Ratten zitten liever in een maisbult dan in een strontbult.😉
+1
Kringloper
@m uut m Nou een lekkere warme mestbult zitten ze ook graag in hoor.
Kringloper
@verbi wat ik al een paar keer gezien heb is dat mest gescheiden word op de vloer, daarna word er aan de mest stro toegevoegd en ondergronds naar een afgedekte mestopslag gepompt, urine word opgeslagen onder de stal.
jpls
@Kringloper ben wel benieuwd wat voor pomp de dikke fractie aangevuld met stro naar een mestopvang kan pompen?, maar ja jij hebt het al een paar keer gezien.
anonymous_859
@wotan2 Dit is een goed werkend systeem wat al jaren bestaat!
ted9
@anonymous_859 hadden ze dit op het lagekostenbedrijf ook?
ronald73
@wotan2 Zo een mestpersinstallatie had De Boer 40 jaar geleden ook al, misschien nog wel eerder, genaamd 'Mest Metro'.
wotan2
@ronald73 Zou kunnen, ik heb het nooit met eigen ogen in het echt gezien. Een jaar of 20 geleden eens een artikel gelezen over een nieuwe stal waar dit ook bij gebruikt werd, en dat sprak me eigenlijk wel aan, echter nooit verder iets mee gedaan. @jpls Vroeg met wat voor pomp de dikke fractie met stro verpompt moest worden, en toen moest ik hier weer aan denken, ff gegoogelt en klaar.
bio boer
@wotan2 molpomp wat een alendig ding in een aangekochte stal zat zo ding met stro in de boxen en gier afvoer in de miden van de mest gang waar ketting over een rils gaat gier door het ketting ging met daar onder een gier goot die afvoert naar de mest kelder zat een lepel onder de mest vouwschuif die de gier uit de goot mee nam daar de put achter in de stal waar een roosster overheen lag waar eventuele dunne mest nog in de put kon lopen en stro en dikke mest in de grup daar achter belande met schuif systeem die het in de molpomp bracht zo naar de mest plaat pompte veel storing mee gehad stal komt ook uit jaren 70 nu kelder in de stal gemaakt
Achso
@Kringloper oost Europees system. Is me toch een zooitje als dat niet 200% voor elkaar is
+1
ted9
@Kringloper Waar moet dat stro allemaal weg komen dan. Ergens uit oost Europa waar de grond al verschraald is door dat er geen dierlijkemest is.....en dan hier praten over verhogen van het organisatiestof gehalte
+2
Pluto
Drijfmest is niks mis mee !!!. Het EN luchtdicht afsluiten en niet blootstellen aan zonlicht maakt het tot een gevaarlijk goedje !.
+1
Zit zo n LTO vloer in !!!
Claas 1986
Die dichte vloeren Zijn levensgevaarlijk voor mens en dier. Als het gas Niet weg Kan is het een tijdbom. 1 vonkje en boer!. Word er onderzoek naar gedaan of dit uberhoud wel veilig is?.
Melkboer16
De oorzaak van de brand blijkt laswerkzaamheden! Tja dat ging vroeger heel vaak goed maar ook wel eens mis! Nu met soc media weet heel Nederland het en heeft er een menig over!
Domme pech.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0