Stikstofregels uitgesteld om massale uitkoop boeren te voorkomen

ARNHEM - De stikstofregels die het mogelijk maken om te handelen met stikstofrechten worden uitgesteld. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zegt dat het nog een aantal weken gaat duren voordat de regels worden ingevoerd.

Het ministerie streefde ernaar om die regels per 1 februari in te laten gaan, maar dat blijkt te ambitieus. Op dit moment wordt overlegd met de provincies. Ook wil het ministerie voorkomen dat er willekeurig bedrijven worden weggekocht met grote gevolgen voor het platteland.

Met de stikstofregels - extern salderen - is het mogelijk om stikstofrechten te kopen of te verkopen. Een boerenbedrijf kan dus de vergunning voor de stikstof verkopen aan bijvoorbeeld een industriebedrijf.

Deel dit topic

Reacties

+2
Pluto
Dat argument slaat de plank totaal mis !!!. Er komen bijna dagelijks nieuwe feiten boven water over de stikstof sjoemel cijfers en de ENORME fraude die daarmee samenhangt . Van de oorspronkelijke 46% is weinig meer over en er wordt steeds meer aan dat cijfer geknaagd . Uiteindelijk zal het wel ergens rond de 10% blijven hangen . Het opkopen van bedrijven gaat niet de stikstof ruimte opleveren waar de politiek in haar enthousiasme van uit is gegaan . En de spoedwet stikstof is juist WEL aangenomen om dit te regelen . Om de leugens van Tjeerd en Jesse om te zetten in een regeling de wel ruimte oplevert is het noodzakelijk dat de industrie offers gaat brengen , dit gaat onherroepelijk banen kosten ,,,veel banen . De burger is zich er nog niet van doordrongen wat de impact is van de 100 km regeling ,,ze voelt nog niks .De echte klap komt direct na 1 maart als de voet van het gas af moet !!, pas dan gaat de burger zich realiseren wat de gevolgen zijn van dat gene waar de boeren al maanden tegen protesteren . Het is niet alleen de boer die de dupe is van deze vorm van maten naaien door media en politiek en wens wetenschap . Het is de hele samenleving die hier wordt gepiepeld . De stikstof regels zijn onhoudbaar !!!!!! vandaar het uitstel .
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Pluto:
Het opkopen van bedrijven gaat niet de stikstof ruimte opleveren

Maar ze zijn wel mooi weg! En dáár gaat het om.
Tommie1
Alleen extern kunnen salderen voor boeren in bezit van NB vergunning?
+8
STOPPEN MET DIE STIKSTOF ONZIN !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN