Als alle koeien weg zijn uit Nederland??

Hoe ver slaan we door?
Deel dit topic

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

Bartlehiemboer
Dat zeg ik ook steeds. Wat gaan de groenen dan nog bedenken om tegen aan te kunnen schoppen? Naast dat er dan ook geen boer meer is die nu voor alle kosten opdraait wat natuur betreft. Wie gaat dat betalen?
+4
jan.1
Denk dat we allemaal wel aanvoelen waar de schoen wringt ,tis de bedoeling om de veestapel te halveren,daarna de rest en vervolgens blijken de normen niet haalbaar,maar dan rekken ze de normen gewoon weer ff op op ,net als met de pfas norm gebeurd is.
+7
Detukkeroettwente
STOPPEN met deze ONZIN , en die hiervoor verantwoordelijk zijn strafrechtelijk vervolgen, opsluiten en de sleutel weggooien !!!
+4
Detukkeroettwente
Goed werk geesje , en al die anderen die hieraan werken, TOP !!!
+4
John Spithoven
Het onderzoeksteam olv Geesje komt met steeds meer gedetailleerde analyse.

Met de beschikbare data omtrent emmissie gegevens van NH3 en NOx is de depositie nagerekend. Conclusie is dat er bij een groot aantal N2000 bij geen enkele emmissie vanuit Nederland er toch normoverschrijding plaats vindt. Deze gebieden met deze normoverschrijding liggen ook nog in de intensieve veehouderij gebieden.

Dus welk gebiedsgerichte beleid je ook doorvoert of welke beleidsregel je ook invoert, het zal de natuur niet helpen om de natuurdoelen te realiseren.

Dus je kunt uitkopen,, intern of extern salderen wat je wilt het lost niets op.

En dit zijn berekeningen met data die door RIVM openbaar gemaakt zijn. En we zien de afgelopen weken dat er ook nog veel emmissie niet vergund is en dus niet in deze berekening zit. Dus met werkelijke cijfers wordt bovengenoemde discussie nog heftiger.
+1
BertK
@John Spithoven vraag wordt dan welke norm men wel acceptabel vindt. Is alleen vermindering met een zeker percentage voldoende als je een nieuwe vergunning aanvraagt, of stel je nieuwe doelen?

Super dat jullie bevestigen dat we niet correct geïnformeerd worden. Ga zo door!
Coen
@John Spithoven , bij de huidige regels zitten we hier ook met teveel mensen op een kluitje, die allemaal ruimschoots consumeren, ergens moeten wonen en zich veelal met auto’s verplaatsen
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
bij de huidige regels zitten we hier ook met teveel mensen op een kluitje, die allemaal ruimschoots consumeren, ergens moeten wonen en zich veelal met auto’s verplaatsen

Valt nogal mee,new york zit alles op een kluitje,geen probleem met stikstof.
Tommie1
@John Spithoven Ik kom het al niet geloven…..prikkebord.nl/topic/206237/
John Spithoven
omroepgelderland.nl/nieuws/2436068/…

Dit zagen we gisteren avond 'toevallig ' voorbij komen. Uitstel van invoeren van extern salderen in combi met afnemen van dierrechten cq fosfaatrechten.

Zouden ze wakker geschrokken zijn?😉
+1
de jonge
@John Spithoven ik denk dat ze er achter komen dat ze niet kunnen tornen aan de berekeningen van geesje en consorten die voor de landbouw opkomen. dit hadden ze niet verwacht. de politiek hoort bij ieder intervieuw en alle programma's in de nederlandse media en vooral degenen die het hardst hebben lopen roepen dat het aan de landbouw ligt(en we weten nu allemaal wel welke partijen) op de knietjes gaan en hun excuses aan bieden en dit word iedere keer op alle nederlandse uitzendingen uitgezonden. (net zolang als ze de boeren in een kwaad daglicht hebben gesteld,dus ze kunnen even vooruit) met de belofte dat ze de boeren niet weer in een kwaad daglicht zullen gaan stellen met fakenieuws en de boeren allemaal schadevergoeding krijgen voor geleden psychische schade door hun toedoen hoe een deel van de burgers nu tegen ons aan kijken. en laat ze dan ook maar even haarfijn uitleggen waar daadwerkelijk alle subsidies in de landbouw naar toe gaan (natuurgebieden vooral en hoe het zit met de waterschapsbelastingen etc) voor die natuurgebieden en dat die voortaan ook het volle pond moeten betalen zodat de boeren minder gaan betalen in plaats van meer. dat is toch ook te gek voor woorden,ze krijgen gigantisch veel subsidie maar kosten als waterschap zijn ze vrij van......
BertK
@de jonge kijk uit voor wensdenken.

Wettelijk zijn ze verplicht depositie terug te dringen. Het Mesdagfonds wordt straks bedankt voor het wegpoetsen van de onvolkomenheden en men gaat meteen verder met maatregelen om depositie te verlagen.

Geloof steeds meer in de theorie, ambtenaren zijn ergens mee bezig, ligt toch een serieus probleem. Kans idd stikstof rechten waarbij gekeken wordt naar jouw depositie op n2000. Vraag of dat gebiedspecifiek is (per gebied rechten) of vanwege complexiteit gewoon een totaalcijfer (als totaaldepositie op n2000 maar afneemt, evt in comb met max toename op dichtstbijzijnde). Wat denk jij?
+1
de Haas
@BertK Ik denk dat de ambtenaren even nergens mee bezig zijn. Ze wachten tot de storm is gaan liggen, ergens weer een andere happening gebeurt en dan wordt alles er stiekem door gejast. Toegeven en opgeven zal nooit gebeuren, daar zijn de belangen te groot voor.
+6
demelkboer
Wat een beuls werk doet die geesje toch. (en dr rest ook hoor ;-)) maar je door al die data heen worstelen is toch niet voor iedereen de grootse hobby. Het onderzoek is misschien al ver gevorderd maar nu moet het lobbien beginnen, ook daar voor is steun weer hard nodig! Hier wordt er weer gedoneerd!
+17
Coen
@demelkboer , hoe in godsnaam heeft onze belangenbehartiger LTO-NL met al hun (met onze contributiegelden) duurbetaalde werknemers zich jarenlang zo in hun zak laten zeiken door “Den Haag”.
+2
ted9
@Coen Als je alleen paar praat en niks doet krijg jij het werk thuis toch ook niet gedaan.
+1
demelkboer
@Coen we mogen hier geen nationaal LTO afzeik forum van maken, maar je zou ze toch............

Lokale afdelingen soms uit gezonderd
+1
kwarkje
@Coen wijze praat eens gehoord: volg de geldstromen en je vind de oplossing/ verklaring
Ga de geldstromen binnen de lto maar bekijken
Je zult verbaasd zijn hoeveel projectgeld ze binnenhalen
Komen ze tekort dan verzinnen ze weer wat anders
Was bij stikstof ook bijna gebeurd
jan.1
Quote Reactie van @Coen:
hoe in godsnaam heeft onze belangenbehartiger LTO-NL met al hun (met onze contributiegelden) duurbetaalde werknemers zich jarenlang zo in hun zak laten zeiken door “Den Haag”.

Hebben meerdere belangen,helaas.
Stroman
Als dan alle landbouw verdwijnt, komt het volgende probleem namelijk dat er veel minder vastlegging is. Het is toch allang bekend dat 1 hectare landbouwgewassen meer aan vastlegging van stikstof, co2 etc doet dan 1 ha bos of wensnatuur.
+1
spotmelker
@Stroman dat komt omdat er in natuurgebieden weinig tot niet naar de bodem gekeken word laat staan onderhouden wordt. Bij de lagere pH's die daarbij ontstaan missen ze veel opbrengst en gezondheid. Als ze dit in orde maken kunnen ze zomaar de 'Parijse' klimaatdoelen halen. Maar ,zakken vullen en naar het (landbouw) bedrijfsleven wijzen is makkelijker.
Stroman
@spotmelker Voor dat onderhoud kunnen ze beter samenwerking zoeken met.... juist de landbouw. Alleen al het maaien afvoeren en tot waarde brengen van die "rotzooi" kunnen wij veel goedkoper en beter.
boer.
@Stroman hoe wil jij die rotsooi tot waarde brengen?
Stroman
@boer. is genoeg wat je indien kort gesneden of gehalseld voldoet als hooi voor bijv jongvee. De rest vaste mest van laten maken door de potstal.
boer.
@Stroman en wat vind je dan van de onkruid druk
Stroman
@boer. als je mesthoop maar warm genoeg wordt, eventueel icm bokashi naar mijn gevoel weinig last.
BertK
@Stroman veel blik en plastic hier in West Nederland
Albert Altena
@Stroman
Mesthoop heeft de meeste uitstoot!
bio boer
@Albert Altena in amerika draaien ze de mest uit de stal in de mest wagen gewoon door de sneeuw denk dat de uitstoot het laagste is 😁
+2
Frans Z.
Laat ze zelf de rotzooi opruimen,anders leren ze nooit.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!