Centje erbij?

Wie bied er meer (of minder)?

Deel dit topic

aan

Laatste  |  

Reacties

verbi
Ik ga voor 1.5 cent.
grondlozeboer
@verbi per 2 liter?
+1
Stroman
Ik heb het al eens eerder gezegd. Als ik alle kostprijsverhogingen aan nutteloze dingen en nuttige dingen door mag rekenen, dan heb ik 10 tot 15 cent meer nodig.
Gezien dit niet tot de realiteit behoort helaas graag beginnen met 1 cent.....
+1
van Ittersum
@Stroman of je houdt 10-15 cent extra over bij dezelfde melkprijs indien we al die nutteloze dingen eruit gooien. Persoonlijk vind ik dat, nu de groei door milieu(hoe zinnig of onzinnig ook) echt aan banden ligt we echt al die facetten van nutteloze regels(ook door sector zelf aangedragen!) goed tegen het licht moeten houden. We kunnen onze marge ook mede aan die kant vergroten. Een echte en-en verhaal, ik mis dat echt vanuit o.a het LC. Gebruik nu je macht, hoe groot of klein ook ook daarvoor
+3
HansBa
@van Ittersum Moet het LC nu niet aan beginnen, alles uit de kast halen tegen de stikstof onzin en er nu niet van alles en nog wat bij aan halen.
van Ittersum
@HansBa het één gaat gewoon door, via de linkerzijde dan wel via de rechterzijde. Maak daar maar geen illusies over. Het gaat pas echt mis als er ook nog een stoot kostenverhogende maatregelen bijkomen die niet meer opgevangen kan worden via bv schaalvergroting. Wil je die afwachten of dit nu direct meenemen, tis een keuze voor nu, morgen en alle dagen na morgen.
+1
danielle-hekman
@van Ittersum We zijn er mee bezig...moet even goede moment voor zijn. Eerst stikstof afwerken....
van Ittersum
@danielle-hekman top, de communicatie of hoe de vlag er op dit moment erbij hangt is wat summier. Misschien wel met een reden ofschoon de sector "schreeuwt" om duidelijkheid.en transparantie gezien de ene na de andere over elkaar heen valt met nieuwe aanames of feiten
+1
Stroman
@van Ittersum Welke marge? Momenteel klagen hier in de buurt alle loonwerkers, mechanisatieboys etc. Ten eerste worden ze volledig uitgeknepen om voor k*t prijzen te leveren en vervolgens blijven de facturen liggen. Dat zegt mij genoeg.
+3
van Ittersum
@Stroman na twee maanden van en TSR en een dikke melkafrekening (Campina) . Als je nu niet bij bent(als je die beiden hebt ontvangen) , dan mag je bij jezelf andere dingen afvragen ...
+1
Sjaakiee
@van Ittersum inderdaad
+3
cowboys
@van Ittersum na twee maanden van en TSR en een dikke melkafrekening (Campina) . Als je nu niet bij bent(als je die beiden hebt ontvangen) , dan mag je bij jezelf andere dingen afvragen ...

Je kunt het altijd nog te koop zetten zeg ik maar.
hans1980
@cowboys Aflossing is bij sommigen haast teveel
van Ittersum
@hans1980 combinatie van wegvallen van afschijvingen en daar i.p.v belastingen en de aflossingsverplichting blijft. Lukt het dan om bij te blijven, doe je het gewoon goed.
pietjepuk
@van Ittersum Heb je in het verleden op te grote voet geleefd. Koop je lucht, stenen, of ijzer aflossing nooit minder dan afschrijving. Grond kun je eventueel wel aflossings vrij is waarde vast.
van Ittersum
@pietjepuk blij dat ik die weg niet (gedwongen) hoefde te kiezen of gekozen heb om aflossingsvrij zo mijn gronden te verwerven. Rente op je spaarrekening brengt bijna niets op maar met aflossen nu 2 a 3 %. Elke 5 euro aflossing staat in deze omgeving gelijk als 1 m2 (echt)eigen grond erbij, zo beschouw ik het maar
Noorderling
@pietjepuk
De gebouwen worden wel gefinancierd en krijg je toestanden dat je na staken van je bedrijf alsnog onder water staat. Je bent laatste generatie boer als je je zo vast parkeert als er met de huidige rente geen ruimte is voor aflossing. Dan gaat een procent rente nog meer pijn doen dan een cent minder voor de melk.
klant
@pietjepuk lucht, stenen is meer melken als het goed is. zal moeten anders blijf je pietje puk.
+1
pietjepuk
@klant Ik zeg dat je het niet moet kopen? wat ik wel zeg is je moet het afgelost hebben als het afgeschreven is.
Noorderling
@pietjepuk
Gebouwen gaat maar tot 50% woz, daar vallen sleufsilo's en mestopslag straks ook onder.
Technisch en fiscaal afschrijven loopt steeds verder uitelkaar met als gevolg een flink gat belasting dat toch gedicht moet worden.
+1
pietjepuk
@Noorderling Ik weet niet wat voor uitwegen jullie allemaal zoeken maar zorg dat het spul afgelost wordt.
Noorderling
@pietjepuk
Ik zoek geen uitweg, de praktijk is dat je aflossing minimaal het dubbele van je afschrijving moet zijn wil je op termijn niet achterop raken ipv gelijk zoals je stelde.
van Ittersum
@cowboys idd, dikke armoede hier
Noknok
@van Ittersum er zit ook nogal wat verschil in melkprijs wat de eenne ontvangt of de andere. Zag je vorige week hier op het prikbord 34 cent tot over de 40 cent.
Neem een gemiddelde leverantie van 800000 kg dan is het nogal wat.
van Ittersum
@Noknok yup, 6 cent op een miljoen kg is 60.000 euro met (vanuit gaande)dezelfde kosten. Laten we het gunstig bekijken met een marge van 10 cent per kg. Diegene moet dus 600000 kg extra melken om alleen al break-even te komen met zijn collega. 60% meer melk is 60 % meer werk.
Achso
@van Ittersum 60%meer melk is 60%meer Werk?? Ben je zelf een Holsteiner ofzo 😁
Noorderling
@Noknok
De ene houdt zichzelf voor de gek met de BTW, de ander beurt weidegang van heel het jaar in 1maand etc.

Met gehalten kun je 1-2cent winnen, het meeste kilo's vet+eiwit leveren gaat het makkelijkste met veel kilo's melk, zegt dus nog niets over de netto inkomsten. De een is blij met 6 cent omzet en aanwas, de ander trekt de conclusie dat het voor geen meter melkt. Er valt niet zomaar wat van te vinden.
+2
Mh12
@Noknok klopt. Zat tot 3 jr geleden bij fabriek waar sommige dus nu 34 cent krijgen zoals ik lees. Nu met ah melk. Vlog en hogere gehaltes en een standaard iets hogere melkprijs zit je zo aan die 6 cent. En degene die dan ook niet weiden scheelt het nog eens 1.5 extra. Bovenstaande is met enige aanpassing goed in de bedrijfsvoering in te passen. En is alles voor mij althans wat makkelijker te behappen. Werd al jaren vrij moedeloos als we met jaarcijfers in de studiegroep met 2 of 3 cent minder melkgeld dan de rest moeten starten. Dan is het een hele kunst om het meeste over te houden
Boerma
@Mh12 klopt wel wat je zegt. Maar toch hebben we ook wel wat kosten van ah concept. Beetje extra land huren, meer gras in rantsoen (Vlog valt dan wel weer mee als je veel gras voert). Extra controle q-lip is ook wat werk en zo nog wel wat dingetjes
Noorderling
@Boerma als je er 1cent per kg aan over houdt zijn dat geen slecht betaalde uren, met dat in het achterhoofd kan er hier heel veel in alle redelijkheid.
Boerma
@Noorderling ja daarom doen wij ook mee. Maar als het goed loopt en je moet het rantsoen op zijn kop gooien voor zo’n melkstroom is het niet altijd winst. Melkt zo een liter minder en dan wordt de winst snel kleiner. Is nu wel weer op de rit maar heeft wel wat melk gekost
verbi
@van Ittersum Met alle respect dieTSR is hier marginaal en die dikke melkprijs in december heb ik ook niet gehad. Ben een niet weider,niet vlogger en weet ik veel wat voor ongein nog meer.MAAR het positieve is wel dat ik ook geen extra kosten heb dus jullie krijgen in deceber een hoop geld en ik geef het hele jaar minder kosten uit aan alle flauwekul. Netto heb ik minder werk en houd ongeveer hetzelfde over. Denk daar maar eens over na.
+1
Erco
@verbi hou je zelf maar voor de gek, dan doen wij dat ook.
van Ittersum
@verbi je rijdt in je auto (toch al) van A naar B en kunt tegen vergoeding een paar mensen mee laten rijden, heb je dan veel extra kosten tov zonder die tussenstops? Moet je en een andere auto daar voor kopen en omrijden, heeft u gelijk. Anders meepakken en vele kruimels maken hierin dus ook een aardige koek.
Boertjen
Zal wel tegen vallen, met al die kostprijs verhogende unsinn bij RFC. Nu kunnen ze zeker de melkpoeder niet meer kwijt in China vanwege de Corona daar. Beurzen in mineur, handel op z'n gat. Zal mij niet verwonderen als de melkprijs gelijk blijft.
Kringloper
@Boertjen Centje eraf denk🤔
pietjepuk
Zou er niets van staan te kijken dat het zakt.
Bartlehiemboer
Met 1 cent er bij krijgen we weer 99 van de honderd berichten dat we niet moeten zeuren er is toch 1 cent bij... Maand later halen ze er weer 2 van af. Is het verhaal dat de boeren altijd zeuren
+1
j h p
@Bartlehiemboer februari klaag en zeur ik altijd het minst, heeft minder dagen. 🙃
+1
pietjepuk
@j h p Dit jaar klaag je wat meer in februari dan vorig jaar 😅
j h p
@pietjepuk 😂 hoef er niet eens wat extras voor te bedenken, is nog genoeg. 😉
+5
j h p
0,75 erbij
van Ittersum
@j h p idd
Boertjen
@j h p Valt me mee, alle kleine beetjes helpen
de haasen
Wat vinden jullie er van als straks de vergoeding van de obligaties die op de beurs uitgegeven worden hoger zijn dan de obligaties van de leden ???
+1
KOC1981
@de haasen is dat zo dan?
de haasen
@KOC1981 we zullen het snel weten
Coen
@de haasen , cooperatie-boeren geven alles toch weg?
+1
koeboer
Snel je obligaties aan fc verkopen ,en op de beurs terugkopen.😁
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!