Twee doden Venray na val in gierput

In Venray zijn twee mensen om het leven gekomen door een val in een gierput. De twee waren eerder vandaag vermist gemeld.
Dat meldt de brandweer. De brandweer vond hun lichamen vrijdagmiddag middag na een zoektocht.
De mensen werden vermist op een boerenbedrijf aan de Zomp in de Limburgse gemeente. De brandweer werd vlak voor 14.00 uur gealarmeerd en begon met het doorzoeken van de gierput. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen.

Deel dit topic

Reacties

+1
de jonge
Vreselijk, sterkte voor de nabestaanden
anonymous_238
Twee vermiste mannen uit Oostrum om het leven gekomen in gierput
In het Limburgse Oostrum zijn vanmiddag de stoffelijke overschotten van twee mannen gevonden in een gierput.

Redactie Limburg 24-01-20, 14:19 Laatste update: 15:41
19
Het tweetal werd vermist op een boerderij aan de Zomp in Oostrum, in de Limburgse gemeente Venray. De brandweer werd rond 14.00 uur gealarmeerd en is een zoektocht gestart.

De Limburger schrijft dat de twee mannen aan het werk waren bij de mestopslag. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De brandweer Limburg Noord laat op weten dat ‘helaas alle hulp te laat kwam’.

Brandweer LN
@brandweerln
Brandweer bezig met zoektocht naar 2 vermiste personen in gierput in bedrijf #Venray

2:40 PM - Jan 24, 2020
Twitter Ads info and privacy

See Brandweer LN's other Tweets

Bedwelmd
Het is niet de eerste keer dat een dodelijk ongeluk voorkomt in een gierput. Twee jaar geleden vielen een vader en zijn zoon in een mestput in het Groningse Oldehove. De jongen viel toen als eerste in de put en raakte bedwelmd door de gassen uit de mest. Zijn vader, die hem probeerde te bevrijden, raakte vervolgens ook bedwelmd.

De vrijwillige brandweer slaagde er uiteindelijk in om het tweetal te bevrijden. Ook toen rukte er een traumahelikopter uit om hulp te verlenen. Beide slachtoffers zijn daarna in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Waar de 16-jarige jongen vijf dagen later overleed.





Zeer trieste gebeurtenis. Alle na bestaanden sterkte toegewenst
Albert Altena
@anonymous_238
40 jaar geleden ook bij ons in de buurt. Vader en zoon.
Ik was net op een receptie en zag daar een andere zoon.
Ik krijg dan de trieste gedachte nog steeds voor mijn netvlies.
Kringloper
Triest dat het weer mensenlevens kost. Het blijft gevaarlijke rotzooi drijfmest! Heel veel sterkte voor de nabestaanden.
+6
JappieJo
En toch sta ik elke keer weer met de neus boven de roosters om te zien of de mixer de put al bijna los heeft. Ongelooflijk dom.
Sterkte voor de nabestaanden
+1
Herbert
@JappieJo hier in de buurt pas geleden nog een jongen languit bewusteloos op de roosters, was even de waterbakken aan het schoonmaken waardoor waarschijnlijk veel gas uit mestschuim los kwam. Grote stal met volledig open kanten..
+1
Melkboer16
@Herbert vond het niet leuk maar wel tof dat je het hier ff melde👍
Herbert
@Melkboer16 ik hoorde eigenlijk ook nog bij die groep van "zolang je maar een open stal hebt gaat het wel goed met die mestgassen". Maar sinds dat verhaal toch ook wel wakker geworden. Zijn geen leuke verhalen om te delen maar in mijn ogen dus wel heel belangrijk.
+5
pietjepuk
@Herbert heftig 1 goede raad ga je met mest rommelen doe het altijd bij voldoende windt. Dat verkleind de kans op mest gassen het meest. Met dat nevelig weer van afgelopen week blijft alles hangen.
bio boer
@Herbert ik verbaas mij altijd nog waneer boeren mixen soms op een dag met windkracht 2 voor ik het veilig vind is pas als het zaagsel uut de boxen waait windkracht 5 plus soms heb je wel eens dat het 2 of 3 weken niet kan dat is dan niet anders toch een gehad dat koe plat ging mixer uit hij stond weer op later bleek niks loos is wel goede waarschuwing dat zelfs met harde wind nog mis kan gaan
pietjepuk
@bio boer Heb een keer met een stier gehad. Die vond het nodig om met zijn snufferd precies boven de mixer te gaan staan. Mixer stond net aan. Hij ging gelijk plat en het lampje was gelijk uit.
bio boer
@pietjepuk voer de koeien eerst dan staan de meesten veiliger met de neus boven de voergang
+1
cowboys
@bio boer De overheid is voor een deel ook de schuld van de mest ongelukken. Doordat we alles tot een bepaalde vastgestelde datum op moeten slaan en veel putten tegen februari vol zitten en veel kuubs is veel gas en verplichte dichte vloeren is ook onzin.
+1
weurding
@cowboys juist. Ieder normaal denkend mens weet dat gas ontsnapt. Dat houd je gewoon niet tegen. Heb hier een mestbassin. Tijdlang geen bovenkleed gehad dan ontsnapt gas geleidelijk en ruik je het niet. Nu met bovenkleed krijg je gasbellen onder het kleed die bij te hoge druk ontsnappen via het mixgat. En dat stinkt enorm. Het vindt echt zijn weg wel naar buiten. Voor mens en vee veel gezonder dat je geen ophoping bewerkstelligd
pietjepuk
@bio boer pinken of koeien zijn meestal gelijk weg boven als je de mixer in de put duwt. Maar zon eigenwijze stier is dan weer een ander verhaal.
+1
buorman
Quote Reactie van @pietjepuk:
Maar zon eigenwijze stier is dan weer een ander verhaal

Vrij normaal gedrag voor ''haantje de voorste''
pietjepuk
@buorman zie je maar weer is niet altijd goed haantje de voorste te zijn.
+1
Weidezicht
Vreselijk. Sterkte voor familie, vrienden en bekenden.
weurding
Verschrikkelijk..... sterkte voor alle betrokkenen
+3
tijgernest
Diep triest. Helaas is dit een never ending story. Vorige week nog is een boer in Borculo hetzelfde overkomen:

Een man is overleden na een val in de mestput in Borculo van een boerderij aan de Beijerhorstdijk.
21-01-20
Vanmiddag is rond twee uur een man overleden in Borculo. Hij viel door onbekende redenen in de gierput. De brandweer heeft de man uit de put gehaald, maar hij was niet te redden. De politie is nu nog aanwezig en laat weten dat ze wel onderzoek doen om na te gaan hoe de man is overleden. ,,Maar de arbeidsinspectie gaat verder onderzoek doen naar de toedracht.” destentor.nl/berkelland/…

De afgelopen maand ook 3x brand in een mestput, door slijpen, lassen en een weideklok. En dat zijn dan alleen de incidenten die in de pers komen. De meeste blijven buiten beeld. Waardoor het veel minder gevaarlijk lijkt dan het is.

Mensen, onderschat svp nooit de gevaren van mestgassen - ze zijn veel gevaarlijker dan de meesten denken. Deel en bespreek ongevallen met elkaar. Alleen zo worden mensen zich echt bewust van de risico's !
Het is geen zwakte om te vertellen wat je overkwam. Je hebt lef als je het doet - omdat je daarmee anderen dezelfde ellende kunt besparen !
Jan-T
Zo jammer dat we elkaar niet beter kunnen voorlichten over mest gassen.

En een metertje kost maar 145,- tm 400,- euro dat we daar voor ons leven voor op het spel willen zetten.
En een veiligheids val beschermingsrooster wat in de bouw gebruikt word als trapgat afdichting kan zoveel ellende voorkomen.?

inven.nl/gasdetectie/singlegas/…
bouwplaatsinrichters.nl/trapgatbeveiliging-nu-veil…
bio boer
@Jan-T wat is er mis met de huidige mest put afdeking ? Ga er van uit dat elke boer de putten dicht heeft liggen als er niet wordt gemixst of mest gereden
Sjaakiee
@bio boer daar sta ik juist echt van te kijken onderweg hoeveel putten er gewoon open liggen.en dan ook nog met kleine kinderen op het erf.
Heel erg, en ja achteraf .................. Ook onze oprechte deelneming vanuut het twentse .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's vermist geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN