Chinese Muur en andere grote attracties dicht vanwege nieuwe coronavirus

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen gaat de Chinese Muur ten noorden van Peking morgen dicht voor publiek. Ook de Verboden Stad en de dierentuin van Peking en Disneyland Sjanghai worden voor onbepaalde tijd gesloten. De autoriteiten hebben de bewoners van Peking en Sjanghai hun stad twee weken niet te verlaten.
 Chinese Muur en andere grote attracties dicht vanwege nieuwe coronavirus (nos.nl)

Om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen gaat de Chinese Muur ten noorden van Peking morgen dicht voor publiek. Ook de Verboden Stad en de dierentuin van Peking en Disneyland Sjanghai worden voor onbepaalde tijd gesloten. De autoriteiten hebben de bewoners van Peking en Sjanghai hun stad twee weken niet te verlaten. De maatregelen worden genomen in aanloop naar het Chinese nieuwjaar, zaterdag, dat normaal gesproken voor honderden miljoenen Chinezen hét moment is om op reis te gaan om familie of toeristische attracties te bezoeken. Reisbeperkingen In de provincie Hubei gelden nu in zeker elf steden met in totaal 37 miljoen mensen reisbeperkingen, en dat aantal loopt op. In de steden zijn openbare gebouwen gesloten en is het openbaar vervoer geheel of gedeeltelijk stilgelegd. Wegverkeer is wel toegestaan, al zijn in sommige steden ook een aantal wegen afgesloten. Volgens de gouverneur van de regio kunnen winkels nog worden bevoorraad, maar veel inwoners zijn daar niet gerust op en kopen de winkels leeg. Noodhospitaal In Wuhan, waar het virus uitbrak, wordt een noodhospitaal met duizend bedden uit de grond gestampt. Dat moet 3 februari opengaan. De bedoeling is dat het ziekenhuis over tien dagen klaar is: Inmiddels zijn bijna 900 besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld, waarvan meer dan de helft in Wuhan. Patiënten hebben klachten als koorts, hoesten en ademhalingsproblemen. Zeker 26 mensen, voornamelijk zieke en verzwakte ouderen, zijn overleden. De Wereldgezondheidsorganisatie beschouwt de uitbraak van het virus als een Chinese aangelegenheid. Hoewel er ook wat ziektegevallen zijn in andere Oost-Aziatische landen en één in de VS, is van een internationale noodtoestand geen sprake.

 ‘Europa is veel te naïef als het gaat om China’ (gelderlander.nl)

De ruzie rond het Nederlandse hightechbedrijf ASML laat zien hoe problematisch onze handelsrelatie met China is. Deze kwestie zal Nederland zelf moeten oplossen, maar de roep om een krachtiger Europees Chinabeleid zwelt aan. ,,We gedragen ons nog niet naar de macht die we hebben”, zegt Europarlementariër Tom Berendsen (CDA).

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden familie , Vervoer , kopen , gebouwen , virus , grond en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!