Alt-melk rukt op in Nederland

Het kleine havermelkmerk Oatly weet in korte tijd overal ter wereld door te dringen tot de schappen van de supermarkt. Ook andere plantaardige dranken zien hun omzet stijgen. 'Er ontstaat nu een post-melk-generatie', zegt ceo Toni Petersson.
zie verder het FD fd.nl/achtergrond/1331795/…

Deel dit topic

Reacties

arie.j
Voor zo'n mening en dat bedrijf zal hier niet geklapt worden denk ik.
Maar als iets in de mode komt is er altijd wel ergens wat afzet voor.
ted9
@arie.j Toonaangevende melkfabrieken Arla en Friesland beginnen niet voor niks in plantaardige producten. Anders gaan je klanten lopen en mis je de boot.
Dirk van Zetten
@ted9 prima toch, ga ik haver aan de koeien voeren ipv maïs, heb ik ook havermelk. Verkoop ik havermhavermvoore lk voor 60 cent, ben ik nog goedkoper dan de plantaardige havermelk en het is nog lekkerder ook.
casev
Ik denk dat hier in west europa die markt voor zuivel alternatieven niet zo groot is. Maar als ik een beetje zie hoe er in bv de VS of NZ een enorm anti veehouderij sentiment word opgestookt denk ik dat dit alternatieve spul daar een stuk harder gaat...
Mooi verdienmodel voor de supermarkten en voedselverwerkende industrie. Kennelijk vragen ze soms wel meer dan 3 euro per liter voor een product met de kostprijs van een dubbeltje: ad.nl/koken-en-eten/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0