Wat is DairyFitOEP van Agrifirm?

Een vertegenwoordiger van Agrifirm heeft een soort mineralenmengsel geadviseerd waar veel eiwit in zit, maar toch niet veel kost om over de kuil te doen. DairyFitOEP is de naam van het spul. Ik zou er maar 0,15 kg per koe van hoeven te voeren. Ik heb er even over na zitten de denken, maar volgens mij is het enige eiwit wat echt goedkoop is, is voederureum. Wie heeft ervaring met dit spul en weet iemand hier wat er ongeveer in zit qua grondstoffen?

Deel dit topic

arjen90

Bijlages

(klik om te vergroten)

DairyFit OEP

Laatste  |  

Reacties

KOC1981
Is inderdaad een soort voerureum, maar dan behandeld zodat het minder agressief is/trager opgenomen wordt.
arjen90
@KOC1981 Totaal verkeerd advies, wij voeren geen eens snijmais op dit moment, ik wil dat spul er ook niet in hebben. Onverstandig advies in een tijd dat de hoeveelheid stikstof terug moet..
+1
mlkvhoudr
@arjen90 gewoon paar zakjes proberen misschien denken de koeien er wel anders over.....hier zakt het melkeiwit altijd als ureum onder de 20 zakt. Oeb junkies 😄
+1
arjen90
@mlkvhoudr Heb je ook gelijk in, maar het ureum is 19. Het krachtvoer wat er nu in zit van hun bevalt ook verder goed, dus vandaar was ik ook verbaast over het advies 😉
+1
Jacob88
Koe mobiliseert zelf ook ureum. bij kuil met laag oeb (droge kuil bijvoorbeeld) is het soms interessanter om dit op te lossen met kleine hoeveelheid voederureum ipv dat je het totale ruw eiwit in je rantsoen omhoog gooit met soja of raap. dat verhoogt ook gelijk je dve en totaal ruw eiwit.
arjen90
@Jacob88 Wat ik eigenlijk zo bizar vindt dat bijv. Trienke Elshof bij de Rutte en Schouten aan tafel zit om afspraken te maken om het veevoer eiwit-armer te maken. Dezelfde Trienke Elshof zit in de ledenraad van Agrifirm en blijkbaar wordt het wel goed gevonden dat een vertegenwoordiger Agrifirm een beetje heimelijk voederureum probeert te voorkomen onder het label van mineralen, zonder dat er daadwerkelijk bij zegt dat het voederureum is. Ik weet niet wat AgriNL met het kabinet afgesproken heeft, maar dit soort dingen deugen niet vindt ik...
+3
Daats
@arjen90 wat ik bizar vindt is dat wanneer er nog geen afspraken gemaakt zijn wat betreft voerspoor dat jij vindt dat agrifirm alvast voor moet sorteren op die weg.
arjen90
Quote Reactie van @Daats:
alvast voor moet sorteren op die weg

Ik vind het inderdaad beter om nu al die afslag te nemen, of in elk geval langzamerhand afbouwen om dat voederureum te gebruiken om de boel dicht te rekenen.
arjen90
@Daats Citaat Agrifirm: ''De reductie van stikstof door het aanpassen van het rantsoen van melkvee heeft volgens Agrifirm potentie. Volgens woordvoerder Charlotte Gunnink heeft de coöperatie nog geen concrete producten op de markt. “Binnen haar R&D is Agrifim al jaren actief aan het kijken in hoeverre het ruw eiwitgehalte kan worden verlaagd, zonder nadelige effecten voor melkproductie, het verdienvermogen van de boer en diergezondheid."
Bron: melkveebedrijf.nl/nieuwsartikel/2019/…
Daats
@arjen90 juist, op de afdeling research wel. Maar om dit alvast helemaal al verplicht door te voeren op de werkvloer is mij een stap te ver
grondlozeboer
@arjen90 volgensmij ben je er allang over uit 😁
JohnDeere6serie
Voederureum met wat tarwegries omdat puur voederureum al een aantal jaar niet meer is toegestaan in Nederland. Ureum in de melk zal idd wat stijgen maar koe kan er meestal niks mee. Beter pak je enkelvoudig so/ra / bierbostel / tgc/ maisgluten enz
Henry90
Oepjes voor dunne poepjes
+1
Willie2
Agrifirm verwerkt al jaren ureum in de brokken, bijv. stalrendement zit 0,5% ureum in, compleet exact zit 0,3% ureum in, powerexact zit 0,5%. In de goedkopere/gemiddelde geprijsde krachtvoersoorten zit het verwerkt. Ik denk dat het bedoeld is om RE kunstmatig/goedkoop omhoog te krikken.
+1
kaas
@Willie2 klopt en ze werken ook veel met palmpit wat volgens mij rommel is moet je niet willen
Daats
@Willie2 in exact en rendement zit inderdaad voederureum. 't beste is om gewoon de excellent lijn te voeren
+2
Noorderling
@Daats het beste is losse grondstoffen, weet je zeker dat je niet bij de poot genomen wordt. Ga je in kwaliteit en voederwaarde vooruit en prijs omlaag. Waar op de wereld perst men het nog meer in een brokje met voer verliezen?
Is heel de wereld dan gek of denken de Nederlanders het weer beter te weten?
Krijg de rillingen van zulke marketing namen waarvan je bij elke levering een ander product krijgt met hetzelfde etiket.
+1
kwarkje
@Noorderling de veehouders bestellen het zelf
Het is vrije keuze om rotzooi in je koeien te stoppen
Losse grondstoffen kun je beoordelen
Achso
@Willie2 en dan maar afvragen waarom productie en reproductie zo bedroevend onder de maat is in Nederland
+1
Vdejong
Sinds ik niet meer van Agrifirm voer, is het aantal mastitisgevallen gedaald! En de vruchtbaarheid verbeterd.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mineralen , ureum en dairyfitoep geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!