Jens 90

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

Groen1
Nijmegen geteisterd door rovende jonge asielzoekers uit veilige landen
telegraaf.nl/nieuws/685968036/…
+2
diezel
We zitten middenin een staatsgreep van alarmisten

telegraaf.nl/watuzegt/1374578201/…
Groen1
HANS krijgt geen huis, KHALID wél!
commonsensetv.nl/hans-krijgt-geen-huis-khalid-wel/
Groen1
Vier mannen in Nederland opgepakt voor smokkel van 700 migranten
ad.nl/binnenland/…
Groen1
Briefje van Jan Aan Henk Krol
briefjevanjan.nl/aan-henk-krol/
Groen1
De mensenrechtencommissie van de VN heeft bepaald dat het onrechtmatig is om mensen terug te sturen naar landen waar hun leven bedreigd wordt door de klimaatcrisis, zogenaamde klimaatvluchtelingen. Volgens sommigen is de uitspraak een kantelmoment en zet het de deur open voor nog meer migratie naar het westen. Dat meldt The Guardian.
Het oordeel kwam er na de zaak van Ioane Teitiota, die bescherming van Nieuw Zeeland eiste nadat die verklaarde dat zijn leven in Kiribati in gevaar was. Het IPCC voorspelde namelijk in het verleden dat het Pacifisch eiland in 2050 door de oceaan verzwolgen kan worden.
De VN erkende dat zijn leven niet in onmiddellijk gevaar was en gaf de klager dus ongelijk. De commissie zei echter wel dat landen de internationale mensenrechten kunnen schenden indien ze mensen terug zouden sturen naar plaatsen waar de klimaatsveranderingen effectief een dreiging vormen.
Wanneer droogtes, misoogsten of stijgingen van de zeespiegel gebeuren, zou dat nu aan de klimaatsveranderingen toegeschreven kunnen worden. Miljoenen vluchtelingen zouden dan naar het westen kunnen verhuizen. Een studie van de Wereldbank in 2018 zei dat 143 miljoen mensen uit Zuid-Azië, Sub-Sahara-Afrika en Latijns-Amerika risico lopen om klimaatmigrant te worden. Volgens de commissie kan het recht op leven in gevaar raken door de klimaatsveranderingen, maar kan ook het recht op waardig leven al vroeger in het gedrang komen.
Klimaatactivisten beweren dat er het volgende decennium al tientallen miljoenen mensen door het klimaat op de vlucht zullen slaan.
Groen1
anonymous_238
D33 voor de landbouw, D112 voor de snuivende partij-elite en D-weet niet hoeveel voor onze onze import kansparels
Groen1

Groen1
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!