'Minister Carola Schouten is de groupie van Quote 500-familie Van Drie'

Quote van Quote. 😞

Originele beschrijving

Onze columnist Robert De Boeck is streng voor minister Schouten en de familie Van Drie. De familie, rijk geworden met het slachten van kalveren, heeft volgens hem de sleutel in handen voor oplossing van het stikstofprobleem.

Deel dit topic 'Minister Carola Schouten is de groupie van Quote 500-familie Van Drie' (quotenet.nl)

Onze columnist Robert De Boeck is streng voor minister Schouten en de familie Van Drie. De familie, rijk geworden met het slachten van kalveren, heeft volgens hem de sleutel in handen voor oplossing van het stikstofprobleem.

diezel

Laatste  |  

Reacties

+1
ted9
Waarheid als en kalfkoe.
+8
Dirk van Zetten
@ted9 zo snel mogelijk naar status 10 IBR en BVD vrij zodat er geen kalveren meer uit niet ziektevrije landen naar NL kunnen komen. Ik stoor me al jaren aan de laag gehouden gezondheidsstatus van Nederland zodat import kalveren uit alle landen ongehinderd naar van Drie kunnen en een risico vormen voor de diergezondheid van Hollandse koeien.
+1
Bietenbrug
@Dirk van Zetten ibr en BVD vrij moet je helemaal niet willen, komt er een uitbraak dan is de ramp niet te overzien door gebrek aan weerstand hier tegen!!!
+1
arie.j
Quote Reactie van @Bietenbrug:
ibr en BVD vrij moet je helemaal niet willen, komt er een uitbraak dan is de ramp niet te overzien door gebrek aan weerstand hier tegen!!!

Weerstand tegen IBR en BVD ?
Moeten we de Abortus Bang en de MKZ misschien ook maar binnen laten voor wat meer weerstand?
+2
Dirk van Zetten
@Dirk van Zetten beter nog, kalveren mesten in land van herkomst
grupstalboer
Die Carola toch, wie had hier nou op gerekend.
Jaap40
Kon niet uitblijven dat dit ter sprake zou gaan komen. Werd ook tijd.

Maar wat kun je er aan stoppen?
Moet natuurlijk op zijn minst aan de SKAL voor bio normen gaan voldoen!
puntertje
De import van kalveren is afgelopen jaar weer sterk gestegen.
+1
van Ittersum
Optie 1 aanpassen, winstmodel zo lang mogelijk proberen vast houden ten koste van....?
Optie 2 van Drie gaat naar het buitenland, wat zijn dan de consequenties voor ons?

Denk dat we of links of rechts om de rekening grotendeels gaan betalen
+1
Greetje
@van Ittersum ten koste van ziektestatus of imago van de hele melkveesector bedoel je denk ik? Is reëel gevaar, alhoewel je ze na moet geven dat ze behoorlijk uit de spotlights weten te blijven.

En en de consequenties van optie 2? Geen gegarandeerde constante afname van onze kalveren. En het verdwijnen van vele gezinsbedrijven die met kalveren mesten een mooie boterham hebben.

Ik heb alle gevoelens ook hoor, bij die massele import, maar ben toch voorzichtig in mn oordeel..
+6
puntertje
@Greetje Waarom zijn hier zoveel mensen die altijd menen dat zonder massale import niemand meer een binnenlands kalf kwijt kan? Dat vertelt v3, maar is dat wel zo? Denk het niet.
+4
Jaap40
@puntertje structureel 800.000 dieren importeren en vervolgens weer exporteren heeft weinig weg van duurzaam veehouderij.
Waarom kan dat niet in land van herkomst?
+4
Lambert1
@van Ittersum optie 2 👍dan beuren wij weer een normale prijs voor de nuka
+1
van Ittersum
@Lambert1 wie de handel heeft heeft de prijs?
Lambert1
@van Ittersum zo werkt dat bij v3
van Ittersum
@Lambert1 en waar moeten na al die overnames, opheffingen, faillissementen uit het verleden dan de nieuwe spelers vandaan komen of wie stapt er in. Naar mijn mening alleen als er genoeg zekerheid is van marge. En waar haal je die marge dan vandaan?, verkoopkant of inkoopskant.

De wens van de gedachte is goed, de uitvoering aiiiii.
Lambert1
@van Ittersum dat komt helemaal goed hoor !!
Ik het nog even niet tot in detail doorrekenen😉 Maar ik heb er vertrouwen in
van Ittersum
@Lambert1 vergelijk het maar met de zuivel. Grote spelers hebben de taart in handen, kleinere de krenten in de pap. Die verschil heb je overal in alle sectoren ook buiten de landbouw. Blijft utopie om te denken dat de kleineren hetzelfde kunnen presteren indien ze groot zouden zijn en omgekeerd dat de groten de kleinen kunnen evenaren. Maar elk initiatief of verandering begint klein. Maar als klein(in de vleesindustrie) succesvol was, hadden er wel meerderen (over)gebleven
+1
Lambert1
@van Ittersum ik zie dat anders
Maar dat geeft niet
V3 heeft een goede dik betaalde lobby in den haag en heeft dr lto op de hand
Daarnaast zijn er nog een paar knappe spelers in die markt maar die kunnen niet heel veel omdat ze niet om v3 heen kunnen
Ik blijf erbij zonder import verdient de mester en de melkboer meer geld . Dat komt nu in de knip van v 3
Ik snap ook dat de mester ook zeker een goed bestaan moet hebben . Maar het is nu niet in evenwicht
V3 is te ver doorgeslagen en dat gaat hem nu opbreken

Het is ook te gek voor woorden
Ze zijn rechtenvrij als enige sector
Melkvee en varkens worden gekort enz en kalveren breiden nog steeds uit
harke
Ben benieuwd hoe lang deze columnist hier vrijuit over mag spreken.
Ik had 2 keer een topic over van 3 zn handelswijze en werd bedreigd en met de grond gelijk gemaakt op sociale media.
Maar het verhaal klopt precies
richard melkvee
@harke de columnist heeft participatiemaatschappij en heeft belang bij stikstof ruimte kost hem geld en daar is die heel gek op
+5
joske1980
Er is altijd een reden om iets uit buitenland te halen. Of het is goedkoper of beter en soms allebei.
Wij mesten zelf rose kalveren en de buitenlandse kalveren zijn gewoon beter. En al die zeikers hier over de kalverprijs. Dit is toch de uitgelezen kans om ze zelf af te mesten. Uitgangsmateriaal kost bijna niets.
cowboys
@joske1980 ik weet uit ervaring dat niet alle kalveren uit het buitenland beter zijn. Er zijn landen waar veel rotzooi vandaan komt of zeer slecht geregistreerd zijn. Voor de rest heb je gelijk gewoon zelf afmesten.
kwarkje
@joske1980 waarom zijn de buitenlandse kalveren beter?
Wat ze daar kunnen moet hier toch ook lukken?
+3
puntertje
@kwarkje Omdat ze in het land van herkomst eerst zwaar selecteren.
+1
van Ittersum
@puntertje idd, de Nederlandse komkommers of tomaten zijn in het buitenland ook van betere kwaliteit dan onze "restjes".
cowboys
@puntertje de echt goede kalveren komen ook niet hierheen die houden ze zelf.
+3
Porky
@cowboys zou als ik jou was eens een mester bezoeken die "buitenlanders "heeft staan ,denk dat je dan eens met eigen ogen eens kunt zien hoe groot het verschil in kwaliteit is, want wat sommige boeren hier mee durven te geven met de handelaar is diep treurig, en dan janken dat ze weinig beuren.
cowboys
@Porky ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik zeg niet dat de nl kalveren beter zijn. Maar het is ook niet zo dat er alleen super kwaliteit wordt geïmporteerd .Roemenen bevielen mij het best. Die uit Letland zijn me iets te smal dan zijn die uit Polen net iets beter en denen die vallen altijd tegen dat is vergelijkbaar met de Hollandse. Maar dat is mijn ervaring.
+2
Porky
@cowboys Oké ja snap je wel , Maar het is intriest dat er nog heel veel boeren niet de capaciteiten hebben om een kalf goed afteleveren, kunnen altijd bepaalde reden voor zijn ,diarree enz, maar veel kalveren krijgen gewoon "tekort", afgelopen zomer met heet weer div boeren bezocht die a/h voeren waren ,plm 2,5 liet, p keer, mijn vraag was ; moet ie het daar mee doen tot vanavond? Ja, geef ik m meer gaat ie aan " de schijt", kolder, vroeg ook; het is warm weer ( plm 35 graden) gf je m tussen middag dan ook niet iets v water ofzo? Nee ,niet nodig, sorry ,maar dan moet je ook niet klagen dat je weinig beurt, weet zeker dat er kalveren afgeleverd worden die na geboorte gn kilo ge groeit zijn , zoniet minder wegen, en dat vdrie dan v betere kalveren gaat ,waar dan ook vdaan ,snap ik best.
Porky
@kwarkje zal je toch andere stieren moeten gaan gebruiken, wel eens een gemest vleck vieh kalf gezien ? Dan snap je het
hoest
Jaren bij een kalvermester gewerkt en de buitenlandse kalveren waren inderdaad een stuk beter dan de nlse zaten ook wel eens vrachten tussen die iets ouder waren dan 2weken 😀
+1
cowboys
@hoest juist ze zijn meestal ouder en hebben ze de eerste weken opfok overleeft.
+3
Porky
Hebben jullie goed gelezen wat die columnist heeft geschreven? "DE kalveren worden onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd , en onder erbarmelijke omstandigheden met antibiotica in overvolle hokken vet gemest " klopt dit denken jullie? Dacht het niet, laat dat figuur zich eerst eens goed voorlichten of laat m dat met eigen ogen gaan bekijken ,voor dat ie met het verstand v een kip zulke dingen zegt , en dat jullie hier in mee gaan is onbegrijpelijk. Denk je niet dat als dat verboden word ,dat dan de volgende stap het importeren van duizenden koeien en vaarzen verboden zal worden?
biopleats
@Porky opzich heeft hij wel een punt, feit is dat de kalveren in Nederland zo gevoerd worden dat ze op randje bloedarmoede zitten, dit voor een mooiere kleur dacht ik.
cowboys
@biopleats nooit van rose gehoord?
+2
Porky
@biopleats nou echt niet hoor, dat was vroeger wel anders ,toen konden ze niet op dr poten staan,en dan die praatjes van " ze worden vetgemest met antibiotica "geloof je dat ook ? Zou je echt eens aanraden om eens bij een mes ter te gaan kijken, weet zeker dat er een wereld v je open gaat,( en hopelijk je ogen)
+2
joske1980
Alle kalveren in de Nederlandse witvlees sector worden enkele malen per ronde bloed getapt op bloed armoede. Indien te laag ijzer bij spuiten.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!