Hoger beroep tegen komst veemarkt bedrijvenpark Hemrik in Leeuwarden

Bron:LC

Pol in hoger beroep tegen komst veemarkt bedrijvenpark Hemrik in Leeuwarden

LEEUWARDEN -

Infrastructuurbedrijf Pol gaat in hoger beroep in de kwestie over de komst van de veemarkt naar bedrijvenpark Hemrik in Leeuwarden.

Bij de eerste rechtszaak was het Leeuwarder bedrijf, de toekomstige overbuur van de nieuwe veemarkt, in het ongelijk gesteld. De rechter stelde dat Leeuwarden terecht een vergunning heeft verleend voor de verhuizing. De gemeente is weliswaar afgeweken van het bestemmingsplan, maar ze had de bevoegdheid daarvoor.

Directeur Sjors Pol laat weten genoeg aanknopingspunten te zien om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Het bedrijf heeft gisterochtend een pro forma beroepsschrift ingediend bij de Raad van State.

Pol vindt dat een veemarkt niet thuishoort op een bedrijvenpark en vreest stank- en geluidsoverlast. De wekelijkse handel in koeien, schapen en kalveren vindt nu nog plaats bij WTC Expo maar moet daar weg vanwege het nieuwe Cambuurstadion.

Veemarktvoorzitter Andries Kingma laat weten dat het bestuur doorgaat met de verhuisplannen.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Moet pol maar even een polletje starten....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0