Vogelaar: ‘Volgens mij is er geen stikstofprobleem’

Jan Cees Vogelaar is niet ongerust over de natuur, maar wel om de boeren bij natuur. “Mensen die radeloos zijn, worden redeloos en daar maak ik me echt zorgen over.” Achter de schermen speelt hij een belangrijke rol in het boerenprotest. Een interview.

Een straatvechter is hij, maar ook een oliemannetje, een ondernemer en een diplomaat. Jan Cees Vogelaar is van alle markten thuis en – vooral achter de schermen – zeer invloedrijk in bijna alle belangrijke onderwerpen die de landbouw nu beheersen, inclusief het stikstofprotest.

Quote:
Wat vind jij (Vogelaar wil niet met ‘u’ aangesproken worden), heeft de landbouw een stikstofprobleem?
“Iedereen zal me hierom verketteren, maar volgens mij is er geen stikstofprobleem. Staf komt binnenkort met onderzoek over de vaststelling van de natuurdoelen. Terreinbeherende organisaties (tbo‘s) hebben die ingevuld, waarna ze door de regionale overheid zijn vastgesteld. Voor die tbo’s gold: hoe strenger het doel, hoe hoger de vergoeding. Provincies hebben zich dat niet gerealiseerd en hebben nooit stilgestaan bij de consequenties voor landbouw.

Lees hier het complete interview: boerderij.nl/Home/Achtergrond/…

Deel dit topic Vogelaar: ‘Volgens mij is er geen stikstofprobleem’ (boerderij.nl)

Jan Cees Vogelaar is niet ongerust over de natuur, maar wel om de boeren bij natuur.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

Zwaagdijk
Bedroevend. Maar de trein rolt. Die krijg je niet zomaar de andere kant op.
Zet m op Jan cees en staf👍🏻👍🏻
+3
Detukkeroettwente
De trein DWINGEN te stoppen , we worden bedonderdt met DT, dit moet stoppen jan cees . De uitslagen waren al bekend voordat de metingen waren uitgevoerd .
+3
Zwaagdijk
@Detukkeroettwente ze gaan nooit zeggen dat ze fout waren. Dan is het land te klein.
Maar vooral journalisten is bedroevend nivo. Niet eens de politiek maar journalistiek daar wringt het..
arjen90
@Detukkeroettwente Er komt uit wat ze er uit willen hebben. Eerst bedenken ze de uitslagen en daar passen ze hun rekenmodellen op aan. In Nederland willen ze de boeren inkrimpen/demotiveren die aan hoge kwaliteitseisen voldoen. Boeren in Oost-Europa die maar wat doen bij wijze van spreke als het gaat om dierwelzijn, milieueisen en arbeidsvoorwaarden voor werknemers worden gestimuleerd met extra subsidie. De klimaatkabouter koopt dit soort landen om mee te doen met de 'Green-deal'. Maar het klimaat en milieu worden er per saldo alleen maar slechter van met deze zogenaamde deal. De landelijke overheid is bossen aan het verbranden in biomassa-installaties. Als iemand nou links is of rechts, wie kan hier nou voor zijn?
+2
Detukkeroettwente
@arjen90 Helemaal mee eens arjen 90, met het klimaat is niks mis, er is 1 land in de wereld dat van het gas afgaat , en dat is nederland, en men doet het in Den haag voorkomen alsof wij de wereld daarmee gaan redden, nou never NOOIT !!! Het lijd tot grootte armoede velen in nederland hebben de derde week van de maand het geld op, mede door de hoge energie lasten en al die heffingen. Velen kunnen de warmte pompen niet betalen, die geven overlast in de buurt door hun lawaai en krijgen de huizen niet warm, en gebruiken enorm veel stroom . En zo zijn er talloze voorbeelden !!!
slagroomvla
Interview gelezen, ook wat de betreft de kringloopwijzergraaiers heeft hij helemaal gelijk!!
+3
Detukkeroettwente
@slagroomvla Inderdaad hij verteld `DE WAARHEID` en al deze onzin moet van tafel , en de verantwoordelijken strafrechtelijk vervolge !!! Ook het domme gedram over amoniak/methaan / lachgas /huilgas/butagas/mosterdgas en alle andere gassen moet stoppen , en alle op en afritten zijn nog beschikbaar om met een bezoek VEREERD te worden, 14 dagen iedere dag een klein halfuur is genoeg.De duutsers die helpt oons !!!
+8
Pluto
Het is best wel interessant om te zien hoe ver links gaat en is gegaan in het manipuleren en vervalsen van data en onderzoek rapporten . De wijze van het tot ver in het hart van de samenleving opererende instanties als het rechts systeem de totale media de universiteiten en niet te vergeten de politiek zelf , in de landelijke en provinciale en op gemeentelijk niveau . Hier is een schouwspel in gang gezet waar jaren aan voorbereiding vooraf is gegaan , Zo verschrikkelijk zorgvuldig en meedogenloos dat het herinneringen oproept !. Het zal nog een immense toer worden om hier de waarheid te laten zegevieren .
+2
de Haas
@Pluto En dit is alleen de landbouw nog maar. Zulke wantoestanden vinden natuurlijk bij elk thema plaats, dat kan niet anders. Totaal verrot.
Jan S
😀
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Jan S:
. Heeft niets meer met recht te maken.

Nee, da's wel duidelijk. Treurig eigenlijk dat we hier in dit land opgezadeld zijn met rechters die hun verantwoordelijkheid niet aankunnen. Een dergelijk systeem kan naar mijn idee alleen maar bestaan met mensen die eerlijk zijn en blijven (macht corrumpeert) en de verantwoordelijkheid aankunnen.
Coen
@kanniewaarzijn , rechters behoren tot de groene elite en hebben niet de hoogste integriteit.
kanniewaarzijn
@Coen Daar weet ik alles van!
+1
Jan S
😀
marcel r
@Jan S Je moet niet zoveel in complot denken....
+1
Jan S
😀
kwarkje
@Jan S het complotdenken wordt verketterd in de kringen van o.a. De lto
Steeds meer wordt duidelijk waarom
Ze hebben nogal wat dingen gedaan die de gewone boer woest maakt wanneer het naar buiten komt
Bij de fosfaatrechten is het begonnen
Zuivelnl is ook een smet op de melkveesector
Vrijen met de ngo’s en Rfc om een leuk plan grondgebondenheid te bedenken
Zo maar drie voorbeelden waarbij ze zelf voorsorteren en de overige leden de grond in trappen
En dat hebben is niet onopgemerkt gebleven
Tegen die strijd om de shit binnenshuis te houden zijn woorden niet datgene wat hen kan overtuigen om eens een keer normaal te doen
m uut m
@Jan S
Dat is precies wat jij ook doet Jan.
Jan S
😀
+8
kanniewaarzijn
Oenema en Huijsmans zijn inderdaad 2 treurige figuren die een schande zijn voor de geloofwaardigheid van de wetenschap. Oenema in het CDM waar hij als taak heeft om de zelfbedachte "problemen" in stand te houden en voor Jan Huijsmans: zie de video "barsten in het ammoniakbastion". Niet teveel tijd aan besteden dus, sommige mensen hebben nu eenmaal geen moraal.

"Het RIVM zit klem tussen het ministerie en de praktijk" zegt Jan Cees. Huh...? Het RIVM is onafhankelijk toch? En gaat onderzoek nu niet juist over wat er in de praktijk gebeurt?

"Boerderij" is bang dat JC "door de voortdurende felle kritiek op instellingen als WUR en RIVM het vertrouwen in deze instituties wil ondermijnen". Lijkt me niet nodig; dat doen ze zelf al overtuigend genoeg.

De KLW geen meerwaarde voor de boeren? Voor de meeste niet, voor sommige echter...Die willen dan ook van geen kritiek op dat gedrocht horen. We snappen allemaal wie dat zijn!
+2
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Oh ja, en die rare malloot van een Brinkhorst had wèl goeie mensen om zich heen zegt Jan Cees. Was dat niet o.a. ene Tjeerd de Groot?

Zomaar wat puntjes die me opvielen.
+1
JanCees
@kanniewaarzijn Er zaten gelukkig ook andere ambtenaren rond Brinkhorst heen zoals Annemie Burger en Chris Kalden en een goede CVO en toen waren er nog goede regionale directies
kanniewaarzijn
@JanCees Bij die Chris Kalden kan je ook je vraagtekens zetten.
+4
JanCees
@kanniewaarzijn ik niet een fijn mens en deskundig
Melkboer16
@JanCees zo herinner ik me hem ook! Had niet de fijnste klus maar wel inlevingsvermogen!
kalverhouderij
@kanniewaarzijn wel iemand die het in 2010 al snapte ! : trouw.nl/nieuws/…
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Het RIVM is onafhankelijk toch

hoogste baas bij RIVM in niet die Hans Brug, welke door FDF op matje geroepen werd, maar minister Hugo de Jonge, waar Brug even contact mee had gehad en vervolgens snel weg ging... hoezo onafhankelijk..
+1
Detukkeroettwente
Hoe lang zit HET KABINET NOG ??? En vergeet die mafkees in brussel niet TIMMERMANS,
+4
Coen
@Detukkeroettwente , hij is de meest gevaarlijke activist, hij zit dicht bij het geld en daarmee is uiteindelijk alles nog mogelijk 😞
-Jan-
Quote Reactie van @Coen:
hij is de meest gevaarlijke activist, hij zit dicht bij het geld

Zodra mensen iets te verbergen hebben laten ze de baard staan en kijk eens rond wie we hebben gehad
Pluto
@-Jan- Dijkhof werd betrapt op een leugen door iemand die kon liplezen !!. Vandaar zijn baard . Voordat die volgroeid was hield hij zijn hand voor de mond als hij aan het praten was Dat er nadien steeds meer beharing in het politieke etablissement is gekomen heeft meer te maken met de angst ontmaskerd te worden dan met populair zijn bij de vrouwtjes
+14
puntertje
@Detukkeroettwente Timmermans is omhoog gevallen toen een vliegtuig naar beneden is gevallen anders was hij nu burgemeester van een middelgrote gemeente in Limburg geweest. Z'n ego is gekraakt nu hij 2e viool moet spelen in Europa en daarom wil hij nu al zijn geldingsdrang gebruiken om 'bepalend' in de geschiedenis te worden. Een groot ego, geldingsdrang en politieke macht is bijna altijd een destructieve combinatie.
Twentsch Land
Dat weet je weer mooi te zeggen 👍🏻

@puntertje
Melkboer16
@puntertje Timmerfrans heeft een idiote toespraak gehouden over de rug van de slachtoffers en hun nabestaanden van de MH17!
Het hele volk wijsmaken ....:.. die mensen waren op slag dood daar bovenin de lucht door het wegvallen van de druk!
Alles om zijn eigen ego te strelen en vervolgens worden wij de dupe door de strafmaatregelen over en weer!!
Wat deed dat vliegtuig daar boven oorlogsgebied net als vorige week boven Iran!
Niemand, ook de Russen niet schiet een burgervliegtuig bewust uit de lucht!
De Iraniërs gaven het ook eerst niet toe maar later wel!
De Russen zullen nooit toegeven, zo zitten ze niet in elkaar en die laten zich de les niet lezen door die idiote TimmerFrans!
Als de Chinezen zoiets zou overkomen of de N-Koreanen dan geven ze ook niet toe!
Maar wie heeft de meeste economische schade geleden dat zijn de leden van DOC want die hadden de trein daar net lekker aan het lopen
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkboer16:
Als de Chinezen zoiets zou overkomen of de N-Koreanen dan geven ze ook niet toe!

En de Nederlanders ook al niet.
Frederika
Alle NVWAers van het erf trappen als ze over milieu zaken beginnen
+13
JanCees
@Frederika NVWA ers doen hun werk en zijn niet verantwoordelijk voor beleid dus die mensen gewoon netjes ontvangen en hun werk laten doen
Jannus
Quote Reactie van @JanCees:
NVWA ers doen hun werk en zijn niet verantwoordelijk voor beleid

Heb er geen moeite mee,het is maar net hoe je in je bedrijfsvoering staat,heb je alles netjes geregeld en op papier en je kunt onderbouwen waar zaken toe leiden en waar er kanttekeningen te plaatsen zijn dan kun je ver met ze komen,net wat je stelt,zij komen slechts controleren wat de ambtenaren wettelijk vastleggen.
Frederika
@Jannus waarom moet je alles op orde hebben als het niets van klopt
Jannus
Quote Reactie van @Frederika:
als het niets van klopt

Die stukken die je niet wilt laten zien die kalk je zwart en de rest klopt dan gewoon,zo doet de belastingdienst het ook en het klopt altijd !! 🤥
Melkboer16
@JanCees precies koffie geven en gewoon mee werken! Als ze echt vervelend zijn dan zijn ze gestuurd!
Detukkeroettwente
@JanCees Jan cees nu is het zaak om dit verhaal , en alles wat nog komt in de pers te krijgen , zodat het volk erachterkomt wat er speelt.
+2
JanCees
@Detukkeroettwente ik zou zeggen ga je gang niemand die je zal tegenhouden
+1
arjen90
Tjeerd is echt doorgeslagen 😂 😂

kwarkje
@arjen90 Jan Cees is een valse profeet
Wat zullen we dan voor Tjeerd de zeewiervreter met PP saus verzinnen
Heb wel een idee maar dan wordt ik hier weer afgeflikkerd
arjen90
Quote Reactie van @kwarkje:
Heb wel een idee maar dan wordt ik hier weer afgeflikkerd

😂 😂 😂
kwarkje
@arjen90 Tjeerd heeft afgelopen jaar een poging gedaan om planetproof in de tweede kamer er door te douwen
Daarom walg ik ook van zijn vriendjes die het lekke schip Rfc naar de zeebodem helpen
Erco
@kwarkje paar minuutjes onder water laten zeewier vreten?
puntertje
@arjen90 Dus volgens Tjeerd moeten mensen het 'eerlijke verhaal' vertellen, nl. dat wat hij ook vertelt. Totdat Tjeerd weer een andere broodheer heeft en weer iets compleet anders staat te oreren?
Pretenties heeft de man wel, dat moet je hem nageven.
Coen
@puntertje , D66 en Tjeerd denken dat zij de elite zijn en werken top-down, zij weten (denken te weten) wat goed voor je is en oreren dat publiekelijk en luidkeels 😞
puntertje
@Coen Volgens mij zorgen evenementen als het Eurosongfestival ook voor extra emissie. Maar daar hoor ik Tjeerd, Rob en al hun vriendjes weer niet over. Begrijp me goed, ik gun ze verzetjes best wel maar om dan anderen te verwijten niet 'het eerlijke verhaal' te vertellen, voor iemand die zelf niet openlijk uit de kast durft te komen...
puntertje
@sorry ha ha, volgens D66 kunnen het ook SGP-ers geweest zijn die hebben zitten snuiven. Alles kan, maar beweringen van D66 komen toch al niet zo geloofwaardig over. Zeker omdat ze zelf net hebben zitten pleiten voor legalisering van drugs. Om Tjeerd te citeren; iemand moet toch het eerlijke verhaal vertellen. Ons vertellen dat we ons aan onzinnige wetten moeten houden maar zelf al even handelen alsof hun eigen voorstellen al in de wet vastliggen.
Jannus
@arjen90 Tjeerd heeft gebrek aan gezonde eiwitten,eerst de zuivel uitdagen tot meer productie en vervolgens stellen de zaak graag zien halveren,hoe eerlijk ben je dan wel of niet
+1
Jawis
@Jannus tjeerd heeft te veel pillen en coke gehad...moet nu gelegaliseerd worden...dat gaat ze wel een paar stemmen kosten...mits goed uitgespeeld door concurrentie...
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @arjen90:
Tjeerd is echt doorgeslagen

tjeerd raakt nog an excuus aanbieden als mesdag en agrifacts klaar zijn
Detukkeroettwente
Misschien moet tjeerd als ie een paar jaar heeft geboerd, met die andere kopers van de praktijkschool in Oenkerk, ons gewoon vertellen `Zo moet het`,

Een biezonder kind.
+2
Jan-T
Het recht op de waarheid zal voor de stikstof problematiek ook zegevieren.
Ook al twijfel ik zeer aan de Rechtstaat zoals die in Nederland op dit moment is.
Het zelf reinigende vermogen is er bij de regering en haar beleidsmakers niet.
Er zijn er te veel in Den Haag die niet aan feiten check doen.

D16 Tjeerd De Groot is er ook 1 van.

Zolang D66 drugs wil legaliseren en de vee stapel wil halveren.
Dan mogen we ons echt afvragen wie er verstand van zaken heeft.??
Jawis
@Jan-T ik denk dat tjeerd wil dat wij als veehouders drugs gaan produceren...1 en 1 is 2
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!