Extra ledenfinanciering in Rfc kansloos.

Leden steken geleend geld liever in verlieslatende melkproductie , Ondersteund door financiële leeghoofden van krediet-adviesbureau's .

Deel dit topic

Reacties

+5
In RFC moet je geen geld meer stoppen , zorg dat het geld wat daar staat, op je eigen bankrekening staat, zo snel mogelijk. Blijkbaar is men niet capabel om de zaak rendabel te runnen.
+5
Melkboer16
@Detukkeroettwente beetje dom geneuzel van jou zeg! Je geld staat daar veilig en levert meer rente op als op de bank! Obligaties vast kun je niet bij tenzij je uittreedt maar waarom doe jij dat dan niet?
+1
puntertje
@Melkboer16 je lijkt wel een bestuurder; mond houden of oprotten.
Bartlehiemboer
@puntertje Ow ha ha ik las van de week hier iets van Puntertje kan zomaar Hein Schumacher zijn op dit forum. Ik kreeg dit beeld maar niet uit mijn gedachte. Met deze reactie komt er weer wat lucht. Maar je weet het maar nooit.
@Melkboer16 Klopt melkboer 6 je krijgt meer rente , en ook die rente is `Gewoon melkgeld` , niks meer en niks minder, rommelen met getallen , creatief boekhouden. En uittreden is hier niet aan de orde.
En als RFC bij de banken voor 1% kunnen lenen hoeven ze ons geen drie % te betalen, maar de banken trappen daar niet meer in (ERFPACHT), en dat RFC onderdelen verkoopt en terug huurt (LEASE TREKKER/SJOVEL )

Maar jij mag er anders over denken, vind ik prima mischien /hopelijk heb ik het mis, en bekijk ik het te `NUCHTER`, wat je niet leent hoef je ook niet af te lossen, ik heb het ook bij de afschaffing van de qoutering gezegd, zorg dat je financiering op orde is.Dit geld ook voor RFC !!!
+1
Melkboer16
@Detukkeroettwente niet iedereen heeft het saksich erfrecht zoals jij
+1
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
beetje dom geneuzel van jou zeg! Je geld staat daar veilig en levert meer rente op als op de bank!

Geld staat daar veilig en meer rente dan op de bank? Dat is nog eens dom geneuzel en kun je makkelijk zeggen als jezelf geen geld hebt zoals je in ander topic aan geeft! Je vergeet erbij te melden dat het een achtergestelde lening is en dat het daarom meer rente brengt. Je kunt je ook afvragen waarom de onderneming op deze manier wil financieren en meer rente moet betalen.
Het antwoord is gewoon omdat een gewone financiële instelling deze lening niet verstrekt omdat er teveel risico aan kleeft waarschijnlijk!
Je bent niks anders aan het doen dan andere aan het opnaaien dat je geld daar veilig staat terwijl jezelf niks hebt om er in te investeren.
+1
hans1980
@Detukkeroettwente laat het aub geen bankrun worden

Top RFC heeft er een zooitje van gemaakt ze kunnen die melkprijs geheel niet aan nu winstgevende bedrijven verkocht...waarom om gaten te dichten...
Mag hopen dat planet proof +2 cent daadwerkelijk uit de markt komt en niet uit EV RFC
+1
Sjaakiee
@hans1980 op deze manier wordt het gewoon een bankrun. Vooral doordat ze leden niet de waarheid vertellen.
Sjaakiee
@hans1980 op deze manier wordt het gewoon een bankrun. Vooral doordat ze leden niet de waarheid vertellen.
+5
arie.j
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
In RFC moet je geen geld meer stoppen , zorg dat het geld wat daar staat, op je eigen bankrekening staat, zo snel mogelijk. Blijkbaar is men niet capabel om de zaak rendabel te runnen

Kampioen paniek zaaier, dat ben je .
Maar mij best hoor, laat RFC maar straks met een rente van 10% komen.
Dan koop ik er heel stiekem toch wel enkele, ondanks alle boertjes uit Twente
puntertje
@arie.j Dat is juist het punt, mensen die helemaal geen belang hebben voor veel melkgeld gaan straks met de poet lopen. En iedereen die obligaties-vrij heeft en toch geld in de coöperatie wil houden koopt liever perpetuals ipv obligaties. En dan gaat de sneeuwbal rollen. Dat leidt weer tot nieuwe ingrepen. Eind van het liedje is dat het grote beroep op nieuw risicodragend kapitaal een beursgang dichterbij brengt. Maar belangstelling zal er alleen voor winstgevende onderdelen zijn. Dus dat zal leiden tot splitsing. Maar hé, tot die splitsing hebben ze op 17 december ook al besloten....
KOC1981
@puntertje hoe bedoel je die laatste opmerking?
KOC1981
@puntertje ligt aan de voorwaarden en het renteverschil. Beide zijn nog niet bekend, dus blijft giswerk. Volgens mij was het bij de vorige perpertuele een flink renteverschil, maar was het door jouw geschetste probleem volgens mij niet aan de orde. Misschien lag het aan de minimale inleg? Volgens mij minstens 100K
+1
hookwood
@KOC1981 De rente op die perpetual stond vast. De ledenobligaties hebben ook wel op dat niveau gestaan volgens mij maar die zijn gekoppeld aan de euribor en op een gegeven moment wordt zo'n vaste rente wel duur als de rente daalt.
de haasen
@hookwood hoe hoog is de rente als je op de beurs gaat lenen . vertel het maar.
ik heb jaren handel gedaan op de beurs hookwood
+1
hookwood
@de haasen Dat is nog niet bekend.
arie.j
Quote Reactie van @puntertje:
. Eind van het liedje is dat het grote beroep op nieuw risicodragend kapitaal een beursgang dichterbij brengt. Maar belangstelling zal er alleen voor winstgevende onderdelen zijn. Dus dat zal leiden tot splitsing. Maar hé, tot die splitsing hebben ze op 17 december ook al beslote

Ja die beursgang he, wat een gróót verlangen is dat toch.
Maar zou jij aandelen kopen van een bedrijf, waar je zo te lezen niets van verwacht?
Coen
@arie.j , BlackRock zal vast fors inschrijven, maar daarna gaat het pas gebeuren 😞
puntertje
@arie.j lezen hè, er is al een splitsing in de onderneming aangebracht.
Coen
@puntertje , er is nog zoveel ‘verborgen’ winst in RFC.

om een paar zaken te noemen: veel te veel inefficiëncy (centen te hoge arbeidskosten en te veel uitval productiecapaciteit), hoge overhead- en bestuurskosten en te lage verkoopopbrengsten (ze hebben geen echte verkopers in dienst)
achterhoeker2
@arie.j Als rfc 10% betaald zijn er weer andere (veel grotere) problemen.
George
Quote Reactie van @arie.j:
laat RFC maar straks met een rente van 10% komen.

Dat zal dan echt een poging met de moed der wanhoop worden.
@Detukkeroettwente helemaal mee eens,in juni 2018 gestopt ,bij de eerst volgende mogelijkheid obligaties verzilverd(ik let er zelf wel op!!) en gaat er van genieten,MAG HET!!! T,is m,n eigen melkgeld waar ik 45 jaar voor krom gelegen heb.,ik heb geen vertrouwen meer in deze Toko,ze smijten met andermans geld.
Brutus64
Dat genieten gun ik je zeker, maar ik denk dat je al het ledengeld nog niet op hebt, welk rendement pak je nu bij de bank?, ik had niet alles verkocht, maar mooi 3% gepakt.
Ik ben vertrokken vorig jaar, maar heb nog geen obligatie verkocht, helaas worden die de volgende maand verkocht.
Maar met het nieuws van de laatste paar dagen, zijn er weer kansen om misschien nog wel een hoger rendement te pakken, met die perpetuele obligaties, maar daar kleven ook risico’s aan, daar moet ik nog goed over nadenken, Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
puntertje
@Brutus64 Het wordt geplaatst bij grote institutionele partijen, daar kom je bij uitgifte als kleine belegger echt niet tussen (bla bla, extra kosten bla bla). Bovendien zou iedereen dan z'n obligaties-vrij om gaan wisselen.
Het is gewoon een ondoordachte ontwikkeling.
Brutus64
Deze obligaties zijn straks gewoon beurs genoteerd, net als de uitgifte in 2003 tot 2013 en ik denk dat iedereen kan inschrijven op de emissie o@puntertje
puntertje
@Brutus64 Ook bij de emissie? Reken er maar niet op.
+1
@Brutus64 wie zegt dat ik bij een bank zit?BANKEN ZIJN DE GROOTSTE BOEVEN DIE ER BESTAAN!! Verders geef ik geen commentaar hier meerop.
+2
Brutus64
Waarom reageer je zo boos?Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl
@Brutus64 ik ben niet boos op jou hoor,maar ik maak me ontzettend kwaad hoe RFC met leden geld omgaat,het intereseert ze geheel niet,salarissen zijn vastgesteld en hoeven geen verantwoordelijkheid af te leggen,en bij doorstroming een vette bonus mee nemen,dit noemen ze dan ondernemings risico.Ja!! zo lust ik er ook nog een paar.Dus reactie is niet op jou gericht,het beste ermee👍👍
Brutus64
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl goed dat je je boosheid wat toelicht, mijn reactie gaf ik niet omdat ik dacht dat je boos was op mij, maar dat je met wrok in de maag zit en dat is jammer.
Maar voor de duidelijkheid heb ik ook problemen met de weg die Rfc is ingeslagen, heb daarom vorig jaar een weloverwogen besluit genomen om te vertrekken.
Maar verder heb ik geen wrok tegenover Campina en wil best met een goed rendement investeren in Campina, maar de risico’s moeten natuurlijk niet te groot zijn
+4
grupstalboer
Melkboer, ik denk dat Tukker dichter bij de waarheid zit dan jij !
Sjaakiee
+1
kwarkje
@Sjaakiee ik heb elke cent die ik in Rfc had zitten en die op te halen was al een tijd terug uit laten keren
Is dat in ieder geval niet meer een risico
Op het moment aan het wikken en wegen om de vertrekpremie te cashen
hans1980
@kwarkje dan andere fabriek ..
cowboys
@kwarkje iemand anders je geld laten beheren is nooit goed en daar zijn legio voorbeelden van.
+1
familie pelle
@cowboys
Quote:
. iemand anders je geld laten behere

Bij de bank is tot 100.000 gegarandeerd veilig. Bij fc begin ik mijn twijfels te krijgen
achterhoeker2
@familie pelle En een rente van 0, 15 % dan teer je elk jaar in.
Bovendien is zo'n bank onderdeel van het grootkapitaal iets waar je zo tegen bent.
familie pelle
@achterhoeker2
Quote:
. Bovendien is zo'n bank onderdeel van het grootkapitaal iets waar je zo tegen bent.

?
+2
Sjaakiee
@kwarkje hier alles gecasht ook vertrekpremie.rfc gaat het gewoon niet redden op deze manier.
+5
mlkvhoudr
@kwarkje dat is wel eerlijk van je om te vertellen dat je het geld nu gewoon nodig hebt
Sjaakiee
@mlkvhoudr hier had ik het niet nodig maar kan er zelf ook wel op passen.
kwarkje
@mlkvhoudr dat zeg ik niet, beter lezen
De beslissing om het geld uit Rfc te halen is al 3 jaar geleden gemaakt
De eventuele overstap is een actueel punt
familie pelle
@kwarkje
Quote:
. De eventuele overstap is een actueel punt

Welke fabriek denk je aan dan. Veel mogelijkheden zijn er niet.
+2
mlkvhoudr
@kwarkje ok helder jij weid niet toch ? Dus dannkun je naar farmel aware of nemelco? De niet weideprijs die @cjw73 hier plaatste van aware ligt toch nogal lager al lager dan wat je nu beurt?

Dus wat zijn dan de overwegingen om evtenueel te vertrekken?

@mtstamminga zou zeggen de beste betalers betalen meest een keer niet. Succes met de afwegingen in ieder geval ben er ook paar keer mee bezig geweest is moeilijke materie
+1
kwarkje
@mlkvhoudr de overweging is de huidige crisis bij Rfc
Dat gaat veel melkgeld kosten de komende jaren
Wat de melkprijs was is niet relevant
Dat geld is binnen
Wat er echt fout zit vertellen ze niet
En daar hebben de leden wel recht op
Want we zijn er nog lang niet
+2
mlkvhoudr
@kwarkje duidelijk, maar naar 25 jaar leverancier bij een particulier te zijn durf ik je de garantie wel te geven dat als de fc naar 2 cent melkgeld toezakt de particulieren naar max 1,5 zakken. Dus dat moet te dan zelf met een contract ondervangen anders ga je nog steeds nat
Melkboer16
@kwarkje beetje dom!! Ook het oude Coberco heeft wel eens moeilijke tijden gehad en daarvoor de andere Overijsselse kleine coöperaties! Ik kan ze allemaal voor je opnoemen maar je kent ze denk ik wel!!
Degene die met de de grote meute mee zijn gegaan die hebben altijd nog het meeste melkgeld gehad gemiddeld!
Lees de topics van een jaar of 2 geleden nog maar eens na toen had A-Ware de veehouders gouden bergen beloofd en werd lyrisch gesproken over het warme nestgevoel daar!
Misschien moet je ff bellen met van Weeperen hoeveel melkgeld hij in 2019 minder heeft gebeurd??
Maar voordat iemand zegt je zult wel bestuurder zijn, nee en ik ben ook niet overal blij mee maar als ik het zo zat was als boeren als jij dan was ik allang vertrokken.
Ik zie ook wat een paar jaartjes DOC met een bedrijf kan doen en ik zie ook collega’s die er al veel langer zitten maar daar word ik niet vrolijk van.
+1
robbies
@Melkboer16 jij denkt dat van Weperen minder krijgt dan de RFC-prijs? Denk niet dat die mannen zo simpel zijn. En Anker is vrij om te geven op plekken waar hij zijn vrachtwagen ineens kan volladen.
+3
Melkboer16
@robbies van Weeperen kan hooguit een kwantumtoeslag en een toeslag voor AH concept krijgen maar meer ook niet!
Er wordt niet geweid daar en ik geloof niet dat Jantje Anker er met de kerstdagen is geweest me een kalender en een enveloppe met met papiergeld!
Denk jij nu werkelijk dat Anker sinterklaas zelf is!
Je kan de tabellen voor melkgeld zo naast elkaar zetten en dan weet je wat je daar met jouw uitgangspunt kan beuren!
Schijnbaar zijn we vergeten dat een bedrijf met een RFC lidmaatschap een paar jaar terug bij verkoop zo een half miljoen meer waard was!
+1
robbies
@Melkboer16 jij vergeet dat Aware geen coöperatie is en dat Anker zelf mag bepalen wie welke melkprijs krijgt. Als er iemand zich met 5 miljoen kilogram melk aan de poort meldt, dan dwingen die wat af hoor.
+1
Melkboer16
@robbies ik weet er nog van dat de weeper boys bij RFC aan de poort stonden om de blokkades te breken van die hete Sieta!
Ik geloof niet in sprookjes en ik geloof niet in de stoere verhalen die grote jongens vertellen dat zei meer melkgeld krijgen buiten de tabel om!
Op een gegeven moment is het risico van het wel of niet hebben wan zulke bedrijven zo groot dat ze daar echt niet meer betalen!
Loonwerkers zijn hebben ook liever 5 “kleintjes” met 100 koeien als 1 van 500 koeien!
+3
MTSTAMMINGA
@kwarkje Jack Rijlaarsdam heeft denk ik gewoon gelijk in zijn laatst colmn Net zo als dat sommige collega het momenteel ook best moeilijk hebben Maar vluchten helpt echt niet @kwarkje
cs-agrar
Quote Reactie van @MTSTAMMINGA:
Maar vluchten helpt echt niet

in de politiek heet dat dan "verantwoordelijkheid nemen"..
Melkboer16
@mlkvhoudr @MTSTAMMINGA is een ouwe rot in het vak en die weten vaak veel.
mlkvhoudr
@Melkboer16 laten we die eer maar aan karsjen geven, die heeft zijn sporen al wel verdiend.
+1
hans1980
@kwarkje geeft voor de blijvers wel ruimte voor gebalanceerde groei
+1
cornelissen
Als de nood aan de man komt,kan men natuurlijk ,los van alle regelingen nog een inhouding doen van een of twee cent per liter enkele jaren lang.
Hebben wij ooit vroeger al eens meer meegemaakt voor de CCF om de stroppen daar te dekken en het eigen vermogen op te krikken.
Dus als men met een dergelijk voorstel komt en uitvoert heb je niets te willen,kunt alleen vertrekken, maar dat lukt nooit voor 80% van de melkplas,los van het feit of je dat wil.
+3
Johannushoeve cv
@cornelissen reken er dan maar op dat andere zuivelfabrieken hun prijs ook laten zakken
Bartlehiemboer
@Johannushoeve cv Dat is wel eindig. Als de melkprijs zo laag gaat worden zal het niet meer gaan en zijn wij er ook wel aan toe om te zeggen: zoek het allemaal maar uit...
Johannushoeve cv
@Bartlehiemboer ach er zijn er altijd die er nog brood in zien om te melken voor een appel en een ei
tok achterhoek
Dan wordt het tijd voor een tweede opkoop ronde voor de melkvee boeren, bij carola
arjen90
Link telegram-groep bezorgde RFC-boeren: t.me/joinchat/NpRhnlbsZ7Nay8I1m4U6Ew/
+1
The_Milkman
@hans1980 CZ Rouveen verkoopt al jaren halal en koosjere kaas.
dewittemotor
@hans1980 artikel uit 2010 haha
Melkboer16
@hans1980 ja nog meer onheil, de Titanic is zinkende en het orkest blijft doorspelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
68
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
0