Dat consumpie van vlees slecht is voor ons milieu is een grote leugen.

Hoor de laatste tijd vaak via nieuwsuitzendingen dat eten van vlees/melkproducten niet goed is voor onze planeet. Is puur bedrog van de universiteiten en de linkse media, ze vergeten dat dieren nodig zijn om de planten te laten groeien en om mens plus dier van voedsel/voedingsstoffen te voorzien. Schijnbaar zijn wij niet in staat om dat naar de buitenwereld over te brengen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Ik was vandaag op de Horecava, elk snackmerk had daar wel een vega variant in hun arsortiment. Heb er enkele geproefd, qua smaak niet helemaal verkeerd (met kruiden kun je veel goedmaken). Maar in bite en beleving melig en eigenlijk weinig aan...

(klik om te vergroten)

Veg Frikandel

(klik om te vergroten)

BloemCool

(klik om te vergroten)

Vega snack
kwarkje
@Grasbaal laat ze lekker herkauwen op de soya
Om de zoveel tijd een injectie halen bij de huisarts en dan maar hopen dat je er later niet eerder dood door gaat
groeier
@kwarkje
Met op een stoel blijven zitten gaat de landbouw verliezen. Links en de universiteiten hebben in de media nog teveel macht. Als sector stil blijven zitten is geen optie.
kwarkje
@groeier holle frasen lees ik
Bangmakerij zou je het ook kunnen noemen
Sector zit nooit stil en wordt in de hele wereld geroemd
Maar... alles moet natuurlijk anders
Alleen weet jij niet hoe
Of wel soms?
groeier
Quote Reactie van @kwarkje:
Alleen weet jij niet hoeOf wel soms?

@arie.j
De Universiteiten willen de waarheid niet zien of zijn enkel maar wat met navelstaren en zichzelf verafgoden bezig. In ieder geval ze willen niets anders horen dan wat leugens van wat linkse media/dieren/klimaat activisten. De Universiteiten zijn nog niet eens instaat om mensen te leveren om de belastingdienst te runnen.
Grasbaal
@kwarkje ,er was ook genoeg vlees te proeven. Mijn mening is dat het vlees veel smaakvoller is maar daar denken veel consumenten anders overs. Deze signalen negeren is dom. Daarom ook slim van Vion dat ze ook een Vegavoer fabriek opstarten. U vraagt, wij draaien.

(klik om te vergroten)

Bout

(klik om te vergroten)

Eendenfile

(klik om te vergroten)

Hamburgers
kwarkje
@Grasbaal u vraagt, wij draaien
Dat is super en past binnen een open economie
Maar zo als Carola het wil is: u moet en wij verplichten het liever zelf niet want dat doet de keten heel graag na overleg met baas Rutte
Groen1
Bartlehiemboer
@Groen1 Geweldig, ik had deze nog niet gezien. Dit zegt toch genoeg. De mensen hebben geen idee meer van het eten. De presentator zet ze wat op het verkeerde been door de goede vragen te stellen en de hele meute loopt met hem mee. En zo is het tegenwoordig bij burger en politiek net zo.
arie.j
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
@Groen1 Geweldig, ik had deze nog niet gezien. Dit zegt toch genoeg. De mensen hebben geen idee meer van het eten. De presentator zet ze wat op het verkeerde been door de goede vragen te stellen en de hele meute loopt met hem mee. En zo is het tegenwoordig bij burger en politiek net zo.

Tegenwoordig? Wie zegt jou dat mensen van vroeger het beter konden?
Het geeft juist aan dat een goed verhaal erbij enorm belangrijk is.
Neem nou Old Amsterdammer, ieder die wat bij de tijd is weet dat het gewone oude kaas is.
Maar een verhaaltje en een mooie naam doet wonderen. En maakt de winst.
+3
weurding
Gisteren nog op het nieuws dat de productie van een bos bloemen belastender is voor het milieu kwa co2 dan kippenvlees..... men wilde dan ook overgaan op kunstbloemen van zijde.. 🙈🙈🤔
van Ittersum
@weurding niet geboren is allerbeste voor het milieu... maar zo werkt het natuurlijk niet. Allemaal zijn steentje (ik schreef dus “je”) bijdragen moet het verschil wel kunnen maken. Maar wat er nu gebeurd is naar elkaar wijzen a la Dolf Jansen van het afgelopen weekend. Vooral die andere moet zijn bijdrage doen niet ik want ik heb een reden om dit niet of niet te hoeven doen. We zijn duidelijk nog aan het zoeken.

Ik vergelijk het met roken, zie ik nu bijvoorbeeld een jonge meisje roken denk ik ook: wil jij zo graag K. ofzo, terwijl ik als kind de glazen met sigaretten op tafel op recepties nog kan herinneren of dat onze schoolmeester rustig in de klas een pijp stond te paffen. De verandering in gedrag is bezig maar niet iedereen weet dat voor een ander en zichzelf in een goede banen te leiden. Gaat een generatie of twee(?) overheen. Mijn kinderen doen en denken al heel anders dan ik mbt het milieu.
+3
spotmelker
Mensen leren geen natuurkunde meer. Stel het publiek maar eens de vraag wat er gebeurt als een wielrenner in de Tour de France een biefstuk eet of een kruiwagen vol groente? De comprimering van voedingswaarde heeft men geen weet meer van. Meeste voedingsellende komt door bewerken en conserveermiddelen.
+3
Peter23
Koe is vegetariër, gaat niet met de auto naar het werk. Heeft geen kachel aan, vliegt niet. Wast geen kleding, heeft geen dure huisvesting. Welke menselijke vegetariër kan dit na zeggen? En de koe... die heeft het gedaan
arie.j
Trend is minder vlees, dat zet gewoon door de komende jaren.
Tot hoever weet ook ik niet
Laten we hopen niet als met de margarine gaat dat bijna 90% van de boter ging innemen, nu weer wat op z'n retour.
Werd ook door boeren eerst vreselijk op afgegeven, maar zoiets helpt weinig.
Zelfs de Joden in het algemeen kregen de schuld, omdat bij Unilever aanvankelijk nogal wat mensen van Joodse komaf aan de top zaten.
Koeien zijn er in de eerste plaats voor de melk.
Dat loopt minder gevaar dan vlees alhoewel ook daar wat verdringing zal plaats vinden, maar wellicht opgevangen wordt door de bevolkingsgroei
Jaap40
@arie.j verdringing in zuivel? Hoe kom je daarbij? Er hoeft maar iets te gebeuren of er is een tekort. De zuivelindustrie doet richting producent of er altijd genoeg is. De toeslagen zorgen voor een blijvend lage prijs. Wat een eenvoudig handeltje hebben de zuivelaars toch.
Sprake van verdringing? Ja, als de prijs bij 50 euro komt is er wat vervanging in grondstoffen naar plantaardig.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jaap40:
@arie.j verdringing in zuivel? Hoe kom je daarbij? Er hoeft maar iets te gebeuren of er is een tekort. De zuivelindustrie doet richting producent of er altijd genoeg is. De toeslagen zorgen voor een blijvend lage prijs. Wat een eenvoudig handeltje hebben de zuivelaars toch.Sprake van verdringing? Ja, als de prijs bij 50 euro komt is er wat vervanging in grondstoffen naar plantaardig.

Toen de boter zo duur werd kwam er anders knap verdringing op gang.
Niet van de gewone margarine maar in alle verwerkte producten
+1
kwarkje
@arie.j kijk eerst even naar de cijfers van de vleesverkopen voor je iets zegt
+3
weurding
@kwarkje juist. Misschien dat in nl varkensvlees wat afneemt door de toestroom moslims maar neem bv landen als Amerika en Duitsland maar vooral de balkanlanden als voorbeeld voor de vleesconsumptie.die zijn niet zo achterlijk dat ze de bermen gaan afgrazen en vlees links laten liggen
arie.j
Quote Reactie van @kwarkje:
@arie.j kijk eerst even naar de cijfers van de vleesverkopen voor je iets zegt

Vleesverkoop is best, maar Afrikaanse varkenspest in China komt ook een keer aan zijn eind
+2
kwarkje
@arie.j binnenlandse consumptie stijgt
arie.j
Quote Reactie van @kwarkje:
j binnenlandse consumptie stijgt

Van vleesvervangers stijgt het in ieder geval wel de rest is wat discussie over.
Reden om meer vlees te eten zie ik nou ook weer niet, maar bij een groeiende bevolking blijft er zeker vraag genoeg.
Maar je zit in de EU en wereldmarkt.
Varkensboeren hadden tot een goed jaar geleden het gewoon slecht.
Met steeds strengere regels zie ik de toekomst na de varkenspest van hen dan ook niet zo rooskleurig in. Of het vlees nu hier wordt opgegeten of over de grens
En minder varkens in Nederland en vooral Brabant en noord Limburg ben ik zonder meer voor.
Het is al sinds jaar en dag een vreselijk gedoe met teveel mest, geuroverlast, nitraat in het grondwater enz.
En dat verpest ook de stemming voor de hele Nederlandse veehouderij
van Ittersum
@arie.j alles waar "te" voor staat is tegenwoordig maatschappelijk gezien not Done, behalve tevreden zijn. Maar dan heb je hier volgens enkelen weer een ander serieus probleem, dat mag ook weer niet🤣
+6
George
Quote Reactie van @arie.j:
Reden om meer vlees te eten zie ik nou ook weer niet,

Ik wel , ik vind het gewoon lekker , stom he? 😄
van Ittersum
@George gewoon zoveel mogelijk varkensvlees eten... provinciale circulaire micro-economie 👍
+3
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
gewoon zoveel mogelijk varkensvlees eten... provinciale circulaire micro-economie

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik het heel erg weinig eet. Bijna altijd runds of kip en geregeld een keertje vis.
+1
van Ittersum
@George bij mij is exact hetzelfde, je eet niet wat jezelf al bent🤪. Vis daar integen, nooit genoeg van dat. Jammer dat dat weer zo duur is
+1
pietjepuk
@George Heb je gister toeval naar omroep Brabant gekeken? Is zon tante die worstenbrood uitdeelt aan mensen die iets goeds hebben gedaan. Op het laatst gaf ze worstenbrood aan moslims. Zouden ze geweten hebben dat er varkensvlees in zat. 😬
arie.j
Quote Reactie van @George:
Ik wel , ik vind het gewoon lekker , stom he

Aangezien ik niet weet wat je verbruik was, kan ik daar geen mening over geven.
Maar overal waar 'te' voor staat is niet goed behalve tevreden.
voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx/

Vroeger kregen de hoge heren wel eens last van "het pootje'
Ofwel jicht, achteraf was dat doordat ze eenzijdig veel vlees en alcohol nuttigden.
George
Quote Reactie van @arie.j:
Ofwel jicht, achteraf was dat doordat ze eenzijdig veel vlees en alcohol nuttigden

Oei dan lopen we hier wel kans op jicht.
gerrie-hul
+1
gerrie-hul
@George Wel een mooie combinatie vlees en alcohol
+1
de Haas
@arie.j qua jicht ben ik ervaringsdeskundige. Overmatig alcohol misbruik is echt geen oorzaak daarvan.
pietjepuk
@de Haas
- Een verhoogde purine-afbraak door stress, chronisch alcoholgebruik of door cytostatica.
-Een verhoogde celafbraak in het lichaam door bijvoorbeeld tumoren, psoriasis en zwaarlijvigheid.
-Purinerijke voeding die bestaat uit orgaanvlees, bepaalde vissoorten zoals ansjovis, sardines, mosselen en kreeft, gevogelte en wild en peulvruchten.
de Haas
@pietjepuk Geen welvaartsziekte
Het is een misvatting dat jicht puur een welvaartsziekte is. Wel kan overmatig eten en drinken van alcohol een jichtaanval uitlokken. Deze factoren kunnen een jichtaanval in gang zetten, maar ze zijn níet de eigenlijke oorzaak. De oorzaak is te vinden in je nieren die uraat (zouten van urinezuur) vasthouden en je algehele stofwisseling die niet helemaal goed verloopt.
arie.j
Quote Reactie van @de Haas:
@arie.j qua jicht ben ik ervaringsdeskundige. Overmatig alcohol misbruik is echt geen oorzaak daarvan.

Gelukkig ik geen ervaringsdeskundige.
Maar overal lees ik dat wie last van jicht heeft alcohol en zeker bier beter kan laten staan
jicht.nl/Voeding/Alcohol/
-
voedingscentrum.nl/encyclopedie/jicht.aspx/

samengezond.nl/op-dieet-bij-jicht/
George
Quote Reactie van @arie.j:
Varkensboeren hadden tot een goed jaar geleden het gewoon slecht.

Tja met de koeienboeren is het nauwelijks beter gesteld Arie , geloof dat mij nu maar.
+1
George
Quote Reactie van @arie.j:
En minder varkens in Nederland en vooral Brabant en noord Limburg ben ik zonder meer voor.Het is al sinds jaar en dag een vreselijk gedoe met teveel mest, geuroverlast, nitraat in het grondwater enz.

Dat valt wel mee.
+1
gerrie-hul
@arie.j Je hebt ook half om half Roomboter en margarine bedoel ik Niets voor niets
arie.j
Quote Reactie van @gerrie-hul:
e hebt ook half om half Roomboter en margarine bedoel ik Niets voor niet

Waar? kan niet vinden waar zoiets in de winkel ligt.
Wel halfvolle roomboter, maar dat is iets anders
+1
gerrie-hul
@arie.j kijk maar eens bij bleu band en er zijn er nog meer
groeier
Coca-Cola stapt in zuiveldrank.
Achso
@groeier Pepsi heeft zelf een zeer grote melkveehouderij in Rusland
Pluto
Consumptie van vlees is DE belangrijkste schakel in de kringloop gedachte . Helaas betekent halveren veestapel en verdubbeling van gebruik kunstmest .
groeier
@Pluto

Zonder consumptie van voldoende vlees heeft kringlooplandbouw geen bestaan.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0