Boeren als dronken spookrijders: over framing en hypocrisie — Saltmines.

Veel boeren klagen dat ze zo negatief worden neergezet in de media. Nu zijn zij niet de enigen die dat beweren: goed nieuws is geen nieuws, dus de media brengen per definitie het slechte nieuws. Toch valt er wel iets te zeggen over de berichtgeving over de boeren. Een kort overzicht van wat mij opviel …

Deel dit topic Boeren als dronken spookrijders: over framing en hypocrisie — Saltmines. (saltmines.nl)

Veel boeren klagen dat ze zo negatief worden neergezet in de media. Nu zijn zij niet de enigen die dat beweren: goed nieuws is geen nieuws, dus de media brengen per definitie het slechte nieuws. Toch valt er wel iets te zeggen over de berichtgeving over de boeren. Een kort overzicht van wat mij opviel …

Farma_boerke

Reacties

+1
Frans Z.
Gisteravond Geesje Rotgers aangehoord. Vorig jaar ruim 400 meldingen bij agrifacts binnen gekomen van onjuist/nep nieuws. Ze hebben 20 gevallen kunnen behandelen. Als je bovenstaande dan leest is het vechten tegen de bierkaai.
+2
van Ittersum
@Frans Z. goed nieuws is geen nieuws.

100x iets goed doen verdampt altijd tegen 1 miststap . Gevolg van te veel media die uiteindelijk in dezelfde vijver de aandacht van de kijker/lezer moet proberen te krijgen.

Maar we doen er zelf ook aan mee, wie heeft hier recent nog iets positiefs over LTO, Rabo of Campina geschreven? Wel van eten of die het mogelijk heeft gemaakt dat je kunt eten maar dat wordt hier amper tot niet benoemd.Duizend redenen bedenken om iemand zwart te maken is niet moeilijk. Andersom is in dit tijdperk bij velen not done of je wordt als hielenlikker bestempeld.

Ja toch ?
cowboys
@van Ittersum jij zit op dezelfde weg maar dan andersom alles positief brengen en maar zeggen dat het je zo goed gaat en dat de melkprijs van RFC zo goed is en dat je geen problemen hebt met alle regels .Maar wel proberen er stiekem tussenuit te knijpen.
+6
mlkvhoudr
@cowboys stop eens met zo zuur doen begin 50 is een hele logische leeftijd om de toko aan te bieden daar is niks vreemds aan
+2
Twentsch Land
Zo is het ..... hij heeft de toekomst voor zijn bedrijf en zich zelf goed voor ogen.....door nu het eventueel te koop te zetten houd hij een groot speelveld......ogen dicht en niks zien of willen zien brengt je in de punt van de driehoek.

@mlkvhoudr
cowboys
@mlkvhoudr schrijf ik iets wat niet zo is dan?
+1
de Tank
Quote Reactie van @cowboys:
Maar wel proberen er stiekem tussenuit te knijpen.

Ik denk dat het om deze opmerking gaat, van Ittersum maakt in mijn ogen een logische keus, dan is een dergelijk oordeel niet terecht vind ik.
+1
matt
@mlkvhoudr met zo zuur doen

Inderdaad wat bot,toch kan ik het niet oneens met hem zijn,zeker het eerste gedeelte.
mlkvhoudr
@matt heb jij zin om bakkie koffie te komen doen hier matt ?

Dan kan ik jou in ieder geval laten zien waarom ik niet negatief ben over de sector.
+3
matt
@mlkvhoudr daar hoef ik geen koffie voor te komen drinken,dat merk ik hier
Wel aan je.
+1
mlkvhoudr
@matt dat is vooral hier dat ik bij de positieveren hoor, dat valt irl best mee dan heb ik ook wel mijn zorgen, zoals hoe gaan we de lagere tsr opvangen, moeten we dan nog weer extra voorzichtig worden. Kunnen we dat verschil weer ergens mee opvangen of niet, maar dat zijn meer dagelijkse sores.
Irl behoor ik gewoon tot de gemiddelden niet overdreven positief maar ook zeker niet super negatief daar heeft het leven me te veel voor te bieden dus het lukt me dus dom weg gewoon niet om het te somber in te blijven zien, neemt niet weg dat ik er soms wel van schrik voor wat voor ellende de steeds wissellende regelgeving bij sommigen geeft.
van Ittersum
@cowboys waarschijnlijk is uw koffiemelk niet helemaal fris meer, probeer eens oplosmelk. Langer houdbaar🤣
cowboys
@van Ittersum ik drink de koffie zwart. Maar ik heb het gewoon bij het rechte eind jij relativeert alles positief voor je eigen portemonnee. Want een makelaar gaat echt niet 15 jaar wachten tot dat jij bereid bent om te verkopen .Maar ik durf wel een mening aan .over 15 weken is je toko verkocht om jongvee te huisvesten. En kun je beginnen aan je 2e toekomst en dat is ook positief toch.
van Ittersum
@cowboys realistisch zijn is iets anders dan relativeren. En als je goed de situatie zou begrijpen zou je anders reageren. Maar je reageert kennelijk uit frustratie die niet bij mij vandaan komt maar kennelijk elders. Succes verder😉
cowboys
@van Ittersum realistisch zijn ha ha jij bent toch degene die zegt dat je het zo goed hebt bij deze melkprijs en deze regels.
+1
Twentsch Land
Heeft hij waarschijnlijk ook wel ......jij doet alsof hij moet verkopen, uit van ittersum verhaal te begrijpen is dat niet aan de orde !
@cowboys
cowboys
@Twentsch Land ik zeg niet dat die het moet verkopen. Maar hij heeft een super goede relatie met zijn bankman zei die altijd .Als je het dan zo goed hebt en financieel goed dan zeg ik paar robots erin en door En niet iedereen vertellen dat je het zo goed hebt maar ondertussen er als een ouwe dief tussen uit knijpen want er zit wel wat tijd tussen besluiten om te verkopen en daadwerkelijk te koop staan en ik heb hem daar nooit over gehoord.
huske
@cowboys daar kan jij wel eens gelijk in krijgen, in die 15 weken
cowboys
@huske hoezo?
+1
ek
+1
kanniewaarzijn
@ek Onze Charles heeft het niet zo goed begrepen. Een journalist heeft niet als taak om de zaken mooier of minder mooi voor te stellen. Een journalist dient gewoon verslag te doen van de feiten, de lezer kan zelf zijn conclusie wel trekken.

De hedendaagse journalistiek is veel te veel doorspekt met de mening van de schrijvers.
+1
Erik!!1979
@van Ittersum dat is de beste opmerking die ik ooit van jou gezien hebt. JA TOCH...... je begint eindelijk te begrijpen dat de wereld zo groot is dat zelfs jij het allemaal niet weet. Goed zo. Dan kun je discussiëren 👍
van Ittersum
@Erik!!1979 ik zeg gewoon of confronteer diegenen met dezelfde "wapens" die ze zelf ook uiten. Wil je dat veranderen , begin bij uzelf
de hoef
Quote Reactie van @van Ittersum:
. Wil je dat veranderen ,

heb het slecht gevolgd de laatste dagen, maar gaat u u bedrijf verkopen
hoest
@van Ittersum

er is een verschil tussen concequent negatief nieuws brengen waarvan driekwart niet waar is en kritisch zijn
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
iets positiefs over LTO, Rabo of Campina geschreven?

Dat lukt ook niet , kan niks bedacht krijgen. Alleen dat de toetjes van Mona lekker zijn maar sommige zijn vernieuwd en dat is dan weer geen verbetering. Dus...…. 😄
cowboys
@George ik kan ook niks positief bedenken over LTO RFC Rabobank en Carola ook niet over de NZO en zuivel.nl qlip. calon ook niet .melkprijs van afgelopen jaar ook niet nuka prijs en slachtvee ook niet de RVO ook niet. ik denk dat ik positief wordt om door te gaan van het negatieve.
de hoef
@cowboys jij kunt beter een bord in de tuin zetten
Todi
@de hoef Gevraagd. Positieve geluiden? s
cowboys
@de hoef nee joh de bank vroeg me net nog of ik het nog zag zitten om een paar top ondernemers over te nemen. ook van die positievelingen die dachten dat de bomen nog steeds de hemel in groeien met een melkprijs uit de jaren 80 en een kostprijs van 2050.
de hoef
Quote Reactie van @cowboys:
een paar top ondernemers over te nemen.

een paar nog wel
cowboys
@de hoef kunt beter een bord in de tuin zetten.

Daar hebben we al één van hier op prikkebord en ik wil de markt niet bederven voor hem.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @van Ittersum:
, wie heeft hier recent nog iets positiefs over LTO, Rabo of Campina geschreven?

Daar noem je er precies drie die aan de kant van overheid en media meelopen.
Jan S
😀
+2
achterhoeker2
@Jan S Als je gewoon de mainstream media leest , en niet te veel van op die rare sites en Facebook kijkt dan is er geen fakenews de nederlandse media is doorgaans betrouwbaar.
+3
Farmer_
Quote Reactie van @achterhoeker2:
dan is er geen fakenews de nederlandse media is doorgaans betrouwbaar.

😆
+3
Jan S
😀
+1
achterhoeker2
@Jan S Klopt het is ook veel beter om te willen lezen wat jij ook vindt, fijn tussen gelijkgestemden elkaar de kop gek maken en je afzetten tegen de toekomst en alles en iedereen veroordelen die een andere mening heeft.
Het is maar een idee om je eens te verdiepen in hoe de wereld echt in elkaar steekt ,dat het niet een groot complot van overheden is om de massa er onder te houden .
+3
Peterr
@achterhoeker2

As je nie kijkt, dan zie je het nie.
Is nie erg.

Maar as je het nie ziet, en dan zeggen dat het er nie is.
Das wél erg.
Jan S
😀
+1
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Ik heb laatst eens een serie over ontstaan en uitvoering van het communisme gekeken. Dat was zeer verhelderend. Als je het eenmaal doorhebt zie je het overal opduike

Geen tijd om dat te bekijken.
Maar verhelderend????
De ene keer zijn het bij jou de multinationals die de wereld regeren, en de andere keer communisten?
Zit wel een behoorlijk verschil tussen 😃
Regeringen en ook de lagere overheden zijn vervolgens per definitie slecht en verdacht.
Grotere bedrijven ook.
Vraag me af wie dan niet? En waarop Jan stemt als er verkiezingen zijn.
Of is niet stemmen de oplossing? En moet het recht van de sterkste het maar doen?
Maar verhelderend? Zoiets heb ik jou bij in ieder geval nog niet gevonden
Jan S
😀
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Men moet geen paarlen voor de zwijnen gooien.

Nee dat zou ik niet doen.
Dat nou het mooie van je, overal complotten zien en alle leiders en iedere overheid is per definitie slecht en corrupt. Simpeler kan het al niet.
Maar hoe dan wel moet in deze wereld? Dat heb ik nog nooit van je vernomen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @achterhoeker2:
s de nederlandse media is doorgaans betrouwbaar

Topic niet gelezen?
de Tank
Quote Reactie van @Jan S:
Negatief nieuws wordt daarom door de powers that be gebruikt om mensen over te halen om in te stemmen met hun voorstellen om de wereld te veranderen

Niet alleen door de "powers to be" , maar door iedereen.
Jan S
😀
cowboys
@Jan S welke serie heb je gekeken ?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!