Lelystad kan nog steeds open, maar dan moeten de boeren wijken

Het lijkt erop dat Lelystad Airport alleen open kan gaan als er boeren rondom natuurgebieden worden uitgekocht, Maar zitten die daar wel op te wachten?

Deel dit topic Lelystad kan nog steeds open, maar dan moeten de boeren wijken (nos.nl)

Het lijkt erop dat Lelystad Airport alleen open kan gaan als er boeren rondom natuurgebieden worden uitgekocht, Maar zitten die daar wel op te wachten?

Tinus

Laatste  |  

Reacties

Kringloper
Zal Den Haag wel voor zorgen dat de boeren gaan helpen!
+7
kanniewaarzijn
De NOS was als staats TV weer goed op dreef vanavond. Is er nog iemand die nu nog steeds denkt dat deze hele poppenkast NIET is opgetuigd om de landbouw te saneren?
gerardj
Stikstof is een probleem van de veehouderij en ik weet niet hoeveel veehouders er in flevoland zijn maar dat zullen er niet erg veel zijn
+2
de Haas
@gerardj Het probleem niet de stikstof, het probleem is dat alles is gebaseerd op leugens. Als je liegt moet je het goed doen. Onze leiders hebben wat holle termen met dito berekeningen de lucht in geslingerd en daar is niet meer uit te komen dus wordt de tactiek van totale verwoesting maar gebruikt.
+6
AJ oet Twente
@gerardj Stikstof is geen probleem van de veehouderij . De politiek probeert dat ons op te dringen en helaas lopen heel veel mensen daar dom achteraan .
De feiten :
Uit onderzoek uit Denemarken en van Wageningen Universiteit blijkt dat de NH3 uit de stallen maximaal 400 meter van de stal neerkomt , dus op boerenland . Gras of mais neemt deze stikstof op en groeit er prima van . En is weer voer voor het vee . Dat heet kringloop.
De N van de luchtvaart , verkeer en industrie is lichter en komt wel op de Natura 2000 gebieden neer. Daar zit het probleem .
Ieder bedrijf dat N uitstoot heeft een NBW vergunning nodig . De landbouw heeft dit goed op orde .De rest niet .
De politiek weet niet hoe ze de luchtvaart en industrie een vergunning kan verlenen en dus proberen ze de boeren maar de schuld te geven . Als er veel boeren stoppen proberen ze deze vergunningen te stelen van de boeren en aan de industrie te geven .
van Ittersum
@AJ oet Twente proces starten , des nood tot aan Straatsburg toe.
grupstalboer
@van Ittersum Ook dat zal je niet helpen.
+2
grupstalboer
AJ ,klopt, maar het gaat echt niet alleen om de vergunningen, maar op termijn vooral om de grond die ze voor een appel en een ei in handen willen krijgen. Een angstige ontwikkeling, vergeet niet dat een aantal politici het woord onteigening al hebben laten vallen, waar rook is is vuur.
Boeren (en wat later ook burgers ,let op uw zaak)
Vdejong
@grupstalboer Nog even en alle boeren moeten het land inleveren aan staatscooperaties, zoals vroeger achter het ijzeren gordijn.
kwarkje
@Vdejong is in Brabant toch bijna zo?
Vdejong
@kwarkje Geen idee. Woon niet in de buurt van Brabant.
Grasbaal
Aan de hand van de gepresenteerde cijfers door NOS deze spotprent. Jammer dat deze discussie door dat de NOx uitstoot continu in de war gaat met de NH3 (Ammoniak uitstoot)

(klik om te vergroten)

Bron: Noordhollands Dagblad
buorman
@Grasbaal
Spotprent suggereert dat het gaat om de depositie op [neerslag]
Of dit klopt of niet wachten we af, mesdagfonds is de zaken aan het bekijken nav de gegevens van het RIVM
+1
Coen
@Grasbaal , ze wisselen NOx net zo gemakkelijk met NH3 als emissie met depositie, dat is de kwaliteit van de complete journaille 😞
+1
Jannus
@Grasbaal Ik zou een spotprentje maken met een boerderij met groene weiden en gewassen die de depositie van NH3 opnemen en een vliegtuig dat NOx boven een natura 2000 deposineerd
Jan-T
Ach ja 1 boertje uitkopen denken ze dat is voor de stikstof gezond.
Tegelijkertijd neemt het fijn stof en andere lucht vervuilende stoffen toe.
Dat vind men in Den Haag wel weer normaal en wenselijk.???
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!