Boer, burger en milieufanaat wandelen voor kringloop

Boeren, burgers en natuur- en milieuorganisaties vinden dat de minister concrete stappen moet zetten om kringlooplandbouw te realiseren. Daarom gaan ze lopend naar Den Haag
Meer dan 55 organisaties lopen dinsdag van Delfgauw naar het Binnenhof om aandacht te vragen voor de omslag naar kringlooplandbouw. De wandelaars kunnen zich vinden in de eerder opgeschreven kringloopvisie van landbouwminister Carola Schouten, maar missen concrete stappen die de minister neemt of gaat nemen om de transitie in gang te zetten.

Kring-Loop
De wandeling, Kring-Loop genaamd is een initiatief van Kening fan ‘e Greide. Ook andere boerengroepen hebben zich bij de loop aangesloten. Dit zijn bijvoorbeeld Netwerk Grondig, de Boerenraad, de BioTuinders, Feriening Biologyske boeren Fryslan, CLM en Stichting Demeter. Verder zijn het vooral milieu- en natuurorganisaties die hun steun betuigen door mee te lopen: bijvoorbeeld Greepeace, Wereld Natuur Fonds, Milieudefensie, Urgenda, Natuurmonumenten en Wakker Dier.

Lees meer »

Deel dit topic

Farmer_

Reacties

+2
Farmer_
M uut M ook naar Den Haag dit keer?
m uut m
@Farmer_
Zou niet weten waarom.
Zeker niet vandaag.😉
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!