Onafhankelijke voeradviseur

Zoals gezegd vorig jaar overgestapt naar een andere voerleverancier omdat ik naar een onafhankelijke voeradviseur ben overgestapt. Deze adviseerde een maatbrok en omdat de oude voerleverancier geen maatbrok kon/wilde leveren, ben ik vertrokken. Nu kleinere particulier. Bevalt me tot op heden wel, vooral vanwege de lagere voerprijs.

Deel dit topic

Reacties

vdbosch
Hier ook 3 kwart jaar geleden overgestapt naar onafhankelijk advies, had ik eerder moeten doen. De producite is iets beter (vooral gehaltes), maar de kosten veel lager (iets minder brok per koe, maar vooral de brok prijs is veel lager).
+1
bio boer
@vdbosch veel zijn bang voor teweinig eiwit in de regel valt dat mee of hier wel met veel gras
vdbosch
@bio boer klopt hier gaat er nu ook minder eiwitrijk krachtvoer doorheen, met beter eiwit gehaltes in de melk. 50/50 gras/mais.
Maar vooral de prijs van de brok maakt het meeste verschil. Of ik nu van mijn vorige leverancier eiwitmengsel pak of die ik nu heb zit 5-6 ct verschil in per kg, met nagenoeg dezelfde grondstoffen, alleen in mijn huidig mengsel zit geen Ureum in (en de dure premixen die zij hebben)
+1
Tobber
@vdbosch nu die onafhankelijk te dure specialist nog de deur wijzen en vertrouwen op je eigen kennis en ervaring. Leuk en goed betaald!
bio boer
@Tobber ik doe het zelf soms stel ik vraag aan de voer levrancier het is bij mij ook hartstike simpel kuilgras en paar kg brok dat nog beetje enkelvoudig meel toch moet ik zeggen als ik wat bedacht heb komt het in de theorie altijd better uit dan in de praktijk 😜
vdbosch
@bio boer ik stel mijn rantsoen altijd zelf samen, maar laat het meestal wel ff checken door mijn adviseur.
Melkweb
Werkt u niet als onafhankelijke voeradviseur naast uw melkveehouderijbedrijf?
vdbosch
@Melkweb Wie? ik, nee heb gewoon een melkveebedrijf.
Kringloper
Brokken zijn uitgevonden om er van allerlei rotzooi in te doen, Alleen losse grondstoffen, brok mogen ze van mij houden.
Deutz1455xl
@Kringloper ook wel weer erg kortzichtig... kom eens met nuttig advies op dit forum
Kringloper
@Deutz1455xl Kom toch met nuttig advies. Geen brokken, niet teveel onbestendig eiwit/zetmeel voeren, heb je ook geen schuimende mest.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0