Schouten staat open voor tweede periode als landbouwminister

Minister Carola Schouten staat open voor een tweede periode als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat zei ze vrijdag 10 januari tijdens de opening van de Kipsterstallen in Beuningen (GD) na vragen van dagvoorzitter en tv-presentator Harm Edens.

„Ik heb voor mezelf nog niet besloten of ik in de politiek actief wil blijven”, zei de minister eerst. Daarna stelde Edens dat Schouten, vanwege haar draagvlak in de sector, de uitgelezen persoon is om de omschakeling naar kringlooplandbouw verder vorm te geven. De minister gaf vervolgens aan dat ze niet uitsluit dat ze doorgaat in de politiek en indien ze dat doet, open staat om een tweede periode minister van Landbouw te worden.

De laatste verkiezingen waren op 17 maart 2017. De eerstvolgende verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 17 maart 2021. Ruim voor die tijd moet Schouten voor haarzelf duidelijkheid hebben of ze doorgaat in de politiek en zichzelf opnieuw beschikbaar stelt als minister van LNV.

Meer: melkvee.nl/artikel/…

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
jan.1
Wat mij betreft komt er iemand die wat meer luistert naar gangbare boer.
hans1980
@jan.1 Jaco Geurts?
Druk
@hans1980
CDA gaat, ook dan niet, zeker niet voor Landbouw. Dan nog eerder Calon namens PvdA.
Jaap40
+1
diekman
🙈
+7
de Haas
Om een groot politicus te citeren; Mens, ga toch koken.
+6
koeboer
De vraag is wat je er voor terug krijgt als ze vertrekt ,kans dat het minder is ,is erg groot.
+1
Noordoost
"haar draagvlak in de sector" ??
Welk draagvlak ??
+1
Bartlehiemboer
Het is jammer dat ze haar niet meer laat zien en voor ons door pakt. We hadden wel hogere verwachtingen van haar.Ze zou het ook wel kunnen maar wanneer het er op aan komt laat ze de kop hangen of durft ze niet of verschuilt haar achter de wet. Ik begrijp best dat je klem zit tussen de boeren en de wet maar wat kunnen ze haar maken wanneer ze het eens anders doet... Wanneer ze de vuist op tafel slaat voor de landbouw. Ze kan hoogstens ontslag krijgen kan ze de volgende dag alweer een topbaan hebben elders. Wie wij dan krijgen zien we dan wel weer maar dat zie ik liever dan dat ze verkondigt nog een termijn te willen.
+3
Melkboer16
Vanaf Braks hebben we volgens mij nog geen betere gehad! Dijksma vond ik ook goed maar dat was staatssecretaris!
Ik weet dat velen het niet met mij eens zijn maar een betere voor de sector zie ik nog niet en dan moeten ze het ook nog doen willen!
Ergens een ramp in de wereld of economische tegenspoed is ook niet verkeerd voor de agrarische sector!
+1
apel
Dan laat Cees-Jan het maar gaan doen. Of is het Jan -Cees
+1
Pluto
Carola is woordvoerder van LNV ambtenaren ! niks meer en niks minder . Gewoon loopjongen dus .
EDOO
@Pluto Gelukkig zijn er hier veel prikkkers die denken het beter te kunnen. Jammer dat ze waarschijnlijk nooit gevraagd worden.
Detukkeroettwente
Binnen nu en twee maanden is het hele zootje in den haag opgestapt .dus ook carola, ze word boerin in oenkerk.
Pluto
@Detukkeroettwente Als blijkt dat het RIVM de data zo enorm vervalst hebben zoals nu langzaam naar buiten komt , dan is het ja Rutte ga maar naar de Koning . its over !.
de Haas
@Pluto Voor dat het zover komt zal de VVD eerst nog een paar 'rechtse' acties uithalen. Zie ze nu eens draaien over het asielbeleid. Wanneer het kabinet morgen opstapt is het over voor het partijkartel en dat zal vast niet de bedoeling zijn.
gerrie-hul
@Detukkeroettwente Zou ze ook kunnen melken
kwarkje
@gerrie-hul er is 1 ding wat ze iig kan
marcsterreborn
@kwarkje jij krijgt morgen huisbezoek van Mark Ormel
kwarkje
@marcsterreborn wie is dat?
kwarkje
@kwarkje Heb het al gevonden
Is zijn eng mannetje die in vergaderingen opstaat en schreeuwt: jij moet je bek dichthouden.
Laat hem maar na de middag komen
Afweergeschut staat klaar
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!