Overheden tekenen akkoord voor betere luchtkwaliteit

Een nieuw akkoord moet de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide verminderen. Daarmee hoopt het kabinet vroegtijdige sterfgevallen te voorkomen.

Het kabinet verwacht jaarlijks vierduizend tot vijfduizend vroegtijdige sterfgevallen door ongezonde lucht te voorkomen. Nu zijn er dat nog ongeveer elfduizend. Het akkoord betreft vooral afspraken over de vermindering van de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide door wegverkeer, mobiele werktuigen, landbouw, scheepvaart, industrie en huishoudens. Voorheen waren volgens het kabinet vooral de verplichte Europese grenswaarden leidend. Met dit akkoord gaat het een stap verder, schrijft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in een verklaring. „De Europese normen zijn de ondergrens.”

Deel dit topic Overheden slaan handen ineen voor schonere lucht (gelderlander.nl)

Luchtverontreiniging is een van de belangrijkste bedreigingen voor de gezondheid van de mensheid, net zo schadelijk als overgewicht. Jaarlijks overlijden duizenden mensen voortijdig door ongezonde lucht die verkeer, industrie, landbouw, scheepvaart en huishoudens zelf veroorzaken.

 Overheden tekenen akkoord voor betere luchtkwaliteit (nrc.nl)

Een nieuw akkoord moet de uitstoot van fijnstof en stikstofdioxide verminderen. Daarmee hoopt het kabinet vroegtijdige sterfgevallen te voorkomen.

Nieuwsgrazer

Reacties

Farma_boerke
Fijn als pluimveehouder eerst alle stallen verbouwen en uitloop creeren en nu dan afgerekend gaan worden op de grote hoeveelheid fijnstof die hierdoor vrijkomt.
Vdejong
@Farma_boerke Niet rutte maar de Willekeur regeert.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden nieuw en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!