De aarde is plat, maar dat mogen we niet wetenOriginele beschrijving

Je zou zeggen dat sommige dingen vast staan. Dat de aarde een globe is bijvoorbeeld. Niet dus. Dit weekend is er in Amsterdam een congres van mense...

Deel dit topic De aarde is plat, maar dat mogen we niet weten (trouw.nl)

Je zou zeggen dat sommige dingen vast staan. Dat de aarde een globe is bijvoorbeeld. Niet dus. Dit weekend is er in Amsterdam een congres van mense...

Oudekoeuitdesloot

Laatste  |  

Reacties

+5
weurding
Zou mooi zijn als de aarde plat was. Kunnen we een mooie meute over de rand drukken 😋
Oudekoeuitdesloot
@weurding quest.nl/natuur/geografie/… over de ijsbergen van Antartica dumpen dus..
EDOO
Ik voorspel ook elk jaar dat er een elfstedentocht komt....
paul1
@EDOO een platte aarde kun je niet voorspellen, die is er gewoon
Twentsch Land
Op een platte aarde kun je ook rond rijden 😉
Jan S
Als jullie een directe lijnvlucht weten te boeken van Johannesburg naar Sydney (lijkt mij de kortste route) dan krijg je die vlucht van mij cadeau. v2.vliegtickets.nl/results/outbound/…
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Als jullie een directe lijnvlucht weten te boeken van Johannesburg naar Sydney (lijkt mij de kortste route) dan krijg je die vlucht van mij cadeau

Hier als je dat zo graag wilt, ik heb geen belangstelling
expedia.nl/lp/vluchten/…
O, je wilde rechtstreeks zie ik, nou dan hier een mogelijkheid
expedia.nl/Flight-Information/…
Cadeau hoef ik hem uiteraard niet, moet ik eerst naar Johannesburg en dan nog eens een ellendige tijd in een vliegtuig ga jij maar, zeker als je via die omweg naar Australië wil
+1
Jan S
De vlag van de Verenigde naties.
jammermaarhelaas
@Jan S

Ik ken u niet zo goed, maar ik neem aan dat je de platte aarde een grap vindt? Voor mij is het een voortvloeisel uit de verhardende discussie tussen creatie en evolutie, waar wetenschap en geloof (geldt voor beide groepen) naar believen word geselecteerd en ingezet, zonder het geheel te (willen?) overzien.
+1
arie.j
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
Ik ken u niet zo goed, maar ik neem aan dat je de platte aarde een grap vindt? Voor mij is het een voortvloeisel uit de verhardende discussie tussen creatie en evolutie, waar wetenschap en geloof (geldt voor beide groepen) naar believen word geselecteerd en ingezet, zonder het geheel te (willen?) overzien.

Nou ik vind dat daar toch wel verschil in ziet.
Dat de aarde een bol is, dat is gewoon te constateren, of je moet zo ver gaan dat je verklaard dat alle piloten van heden en verleden in een complot zitten enz.
Het andere heet niet voor niets nog steeds een theorie. En een theorie kan natuurlijk zeer waarschijnlijk zijn, maar een theorie is toch iets anders dan iets wat een ieder desgewenst direct kan waarnemen en zien.
jammermaarhelaas
@arie.j

Mee eens, een theorie is geen zekerheid, en dat de aarde een bol is, kun je constateren, dus wel een zekerheid. Maar dan zijn er blijkbaar ook mensen die dit niet aanvaarden, denken dat het een complot is van een geheime dienst of iets dergelijks getuige de sprekers in de video geplaatst door @Oudekoeuitdesloot "de aarde is plat". En er zijn mensen die als wetenschapper zo vast zitten in een (door henzelf ook toegegeven) gebrekkige theorie dat men weigert te kijken naar het ware en goede wat oude overleveringen (bv. Genisis) ons melden, waarom weet ik niet, maar men lijkt zichzelf er te verstandig voor te vinden. Terwijl er ook heden ten dage op aarde nog genoeg raadsels te vinden zijn waar verstandige wetenschappers geen antwoord op hebben.
Jan S
Quote Reactie van @jammermaarhelaas:
en dat de aarde een bol is, kun je constateren, dus wel een zekerheid.

Jij hebt helemaal niets geconstateerd, jij hebt het geleerd van anderen. Daar zit de crux. Als anderen niet de waarheid spreken en jij gelooft dat dan spreek jij de ook geen waarheid. Dat geldt voor iedereen.
Als we de waarheid wel te zien krijgen willen we haar niet meer geloven, omdat we ons systeem op de leugens gebouwd hebben (cognitieve dissonantie). Dit gaat door tot het moment dat we in een (extensiele) crisis terecht komen. Dan kun je ineens wel je oude geloof over boord zetten, omdat je niets meer te verliezen hebt.
jammermaarhelaas
@Jan S

Quote Reactie van @Jan S:
Als anderen niet de waarheid spreken en jij gelooft dat dan spreek jij de ook geen waarheid. Dat geldt voor iedereen. Als we de waarheid wel te zien krijgen willen we haar niet meer geloven, omdat we ons systeem op de leugens gebouwd hebben (cognitieve dissonantie). Dit gaat door tot het moment dat we in een (extensiele) crisis terecht komen. Dan kun je ineens wel je oude geloof over boord zetten, omdat je niets meer te verliezen hebt.

Feitelijk heb je geheel gelijk, en ben ik het met je eens. Echter in dit geval van platte aarde of bolvorm, ben ik van mening op grond van eigen waarnemingen dat de aarde een bolvorm heeft.
Als ik de maan zie, is die rond, en dat geldt ook voor de zon als die achter wolken staat en je er naar kunt kijken. Ik ga er dan van uit dat ze een bolvorm hebben, want als ik naar een bal kijk, zie ik eenzelfde vorm, van welke kant ik ook kijk. Ik neem daarom aan dat de aarde ook gewoon rond is, als een bol. Want water wat in Nederland door de gootsteen afvoer stroomt, op het noordelijk halfrond dus, draait de andere kant op dan water wat in Nieuw Zeeland door eenzelfde afvoerput stroomt, dus op het zuidelijk halfrond. Voor mij zijn dit soort zaken genoeg om aan te nemen dat de aarde een bolvorm heeft. Misschien niet wetenschappelijk genoeg voor een ander, maar ik kan er goed mee leven.
arie.j
Quote Reactie van @Jan S:
Jij hebt helemaal niets geconstateerd,

Wat weet jij daar nu van?
Alleen al de schaduw van de aarde bij zonsverduisteringen en de schijngestalten van de maan.
De tijdzones die op aarde nodig zijn , daar hoef je alleen maar de telefoon te pakken om dat te controleren,en dat het daarbij in bv. in Australië nacht is als het hier dag is en omgekeerd.
Overigens is Australië een land dat op dezelfde afstand van de Zuidpool ligt als de Sahara en Saoedi-Arabië van de Noordpool
Dan zijn de seizoenen hier omgekeerd aan het andere halfrond, wat ook heel gemakkelijk zelf te controleren is.
gerardj
Jan s ik vlieg nog al een naar vs of canada je weet niet hoe gek ik vlieg amsterdam san franciso met klm voor 2 per totaal prijs 2150 euro ga met zwissair van amst naar zurrig en dan naar san franico tottaal met 2 uur extra uren reizen 750 euro en ook voor 2 personen wie is er nu gek en dit was nog niet eens de goedkoopste vlucht
BertK
Volgens Herman Finkers is de aarde rond, net zoals een pannekoek!
arie.j
En de zon werkt als een zaklantaarn die aan en uit gaat, hoe krijgen ze het ver'zonnen' 😉
EDOO
Uitspraak van Godfried Bomans: valse profeten hebben altijd aanhang, ware soms.!
puntertje
Veel politici denken ééndimensionaal dus die zullen ruim vertegenwoordigd zijn op het congres.
matt
Als je ver genoeg naar het oosten loopt,kom je in het westen uit.

Maar waarom wonen wij eigenlijk in het westen,als de aarde om zijn as draait .
🤔
Twentsch Land
Draait net anders om, jullie zijn in het oosten doorgestuurd naar het westen 😂

@matt
komelker 2
Ik snap het probleem niet , wat maakt het uit of de aarde nu plat, rond of vierkant is.
+2
George
@komelker 2
Beter een platte aarde dan een platte vrouw.
+1
de Haas
@George Beter een bolle aarde dan een bolle vrouw
Twentsch Land
Een platte vrouw...dat schiet ook niet op 😬

@de Haas
adriaan33
@komelker 2 als je gewoon bent om naar de zonnestand te kijken voor tijd en richting sta je in Australië raar te kijken. Zon staat daar in het noorden en draai ook nog andersom
+2
huub
Dit dus.

(klik om te vergroten)

sleepslang
Logisch,daarom blijft er altijd water op het land staan!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!