Boeren boos om openbaarmaking fosfaatrechten: ‘Kunnen dierenactivisten mooi een selectie maken’

NIJMEGEN - Nederland gaat van alle melkveehouders openbaar maken hoeveel fosfaatrechten er per bedrijf zijn uitgedeeld. Boeren zijn hier niet blij mee, omdat iedereen hierdoor precies kan zien hoeveel koeien er op een boerderij aanwezig zijn.

Deel dit topic Boeren boos om openbaarmaking fosfaatrechten: ‘Kunnen dierenactivisten mooi een selectie maken’ (gelderlander.nl)

NIJMEGEN - Nederland gaat van alle melkveehouders openbaar maken hoeveel fosfaatrechten er per bedrijf zijn uitgedeeld. Boeren zijn hier niet blij mee, omdat iedereen hierdoor precies kan zien hoeveel koeien er op een boerderij aanwezig zijn.

arjen90

Laatste  |  

Reacties

Frederika
Zal mij een worst wezen
+3
Dirk van Zetten
@Frederika voor boeren telt de privacy niet, daar mag je gewoon inbreken in de stal, die mag je bedreigen, zwart maken met leugens, en van de boeren gooien we alles op straat/in de openbaarheid.
Frederika
@Dirk van Zetten ja zal wel ben zelf ook melkveehouder maar ga overal niet van wakker liggen die brief lag binnen 1 minuut in de prullenbak
+3
Bietenbrug
Toch maar eens een trekker ritje naar Assen organiseren.
+3
hans1980
Stoppende buurman wil nooit zeggen of hij zijn rechten al verkocht heeft (moet hij zelf weten) nu dus openbaar voor de nieuwsgierige buren.
Of het iets toevoegt???????

Ff kijken hoe de deal met v bakel nu precies zat ...of het nut heeft??
jan.1
Quote Reactie van @hans1980:
Stoppende buurman wil nooit zeggen of hij zijn rechten al verkocht heeft (moet hij zelf weten) nu dus openbaar voor de nieuwsgierige buren.Of het iets toevoegt???????Ff kijken hoe de deal met v bakel nu precies zat ...of het nut heeft??

Die zijn je te slim af,je komt nix te weten...
+1
pietjepuk
@hans1980 Is te hopen dat je het een excel bestandje is. Kun je mooi op volgorde zetten van aantal kg. Aan 1 kant vindt je jan is hobbyboer en aan de andere kant van bakel.
+2
de hoef
Quote Reactie van @pietjepuk:
kant van bakel.
en daar sta jij net onder
kwarkje
@de hoef staat van Bakel bovenaan ?
de hoef
@kwarkje GROOTSTE VAN NEDERLAND DENK IK WEL JA
+1
Mkl87
@hans1980 is het niet zo dat openbaar gemaakt wordt hoeveel p rechten je toegekend hebt gekregen in 2018 en niet wat je er daarna mee gedaan hebt?
hans1980
@Mkl87
Mkl87
@hans1980 ja klopt ik zag het net ook. Ik doelde meer op de gegevens van p rechten. Dat alleen de toekenning van 2018 openbaar wordt gemaakt en niet of je daarna gehandeld hebt of niet. Weet het ook niet zeker
+11
Twentsch Land
Publiceren .... ik vindt het nogal wat !
Bedrijfsadres en priveadres zijn bijna altijd gelijk. Bijna altijd gaat het over eenmansbedrijven of maatschappen in fam sfeer.

Waarom gaat rvo dit doen !

Is er een hogere nogal zure macht die rvo opdracht heeft gegeven tot publiceren omdat wij ook gegevens hebben opgevraagd o.a. Bij b.v. RIVM !
+13
labella
Waar is de LTO???? Marc Calon moet hier hoogstpersoonlijk dwars voor gaan liggen!!!
+1
Erik!!1979
@labella ik denk van niet. Waarschijnlijk komt er weer wat uit dat niet helemaal klopt. Heeft hij een grote mond net als bij de i&r fraude met die tweelingen en zo. En gaat hij alle leden royeren die het niet volgens de wet gedaan hebben. 😜😂😂😂🙈
cs-agrar
Quote Reactie van @Erik!!1979:
. En gaat hij alle leden royeren die het niet volgens de wet gedaan hebben.

is er ook al een wet over hoe je het moet doen?
+3
Detukkeroettwente
Dit gaat nergens over, schandalig !!! Ja waar zijn die slaaptabletten van LTO ?
+4
ROORDAJ
@Detukkeroettwente Niet altijd zo fukke op lto.Reken maar dat ze achterde schermen hier allang mee aan de gang zijn
hans1980
@ROORDAJ binnen een week online??
Bietenbrug
weurding
@ROORDAJ dan zijn ze te laat. Hadden ze voorkomen moeten. Eenmaal op het net betekend voor altijd bekend
+1
ted9
Wij boeren lachen het hardst met gratis gekregen vermogen.
buorman
@ted9
Je zal er maar niet tussen staan.........
+6
Jowi
@ted9 Als het dan openbaar moet laat ze dan de hoeveelheid rechten tussen 2012-2014 er ook ff bij zetten, kunnen we mooi kijken wie er bestolen(8,3%) is en wie deze rechten weer cadeau heeft gekregen.
+2
George
Quote Reactie van @Jowi:
ls het dan openbaar moet laat ze dan de hoeveelheid rechten tussen 2012-2014 er ook ff bij zetten, kunnen we mooi kijken wie er bestolen(8,3%) is en wie deze rechten weer cadeau heeft gekregen.


Heb ik iets gemist? Waren er toen ook al rechten? Ik heb altijd gedacht dat die gebaseerd zijn op 2 juli 2015 en ingevoerd zijn in 2017. Hoezo ben je "bestolen" en wie heeft er die dan bijgekregen?
George
Quote Reactie van @ted9:
Wij boeren lachen het hardst met gratis gekregen vermogen

Wat in de vorm van melkquotum twee keer zoveel waard was en jullie compleet lieten verdampen. 😄 En nu heb je fosfaatrechten die volgens de meesten hier niet eens te slijten zijn.
weurding
@George denk je dat jij per liter meer gekregen hebt dan ? P rechten zit ook op jongvee en per kg melk zitten we misschien niet op 1.80 euro maar wel boven 1
George
@weurding Waarom mij erbij halen? Melkquotumprijs was langjarig rond de 1,80 Euro per kg . Voor een melkkoe van 8000 kg toch €14400 per koe , 43 P rechten voor een koe van 8000 kg keer €135 per kg Fosfaat maakt maar € 5805 per koe. Dit is gebaseerd op de quotumprijs door de jaren heen en de huidige fosfaatrechten prijs.
+1
Koeien boertje
@George komt nog fosfaat rechten voor jongvee bij
weurding
@George niet om jou maar jij oppert dat men niet verkocht toen quotum op hoogtepunt was en nu met p rechten met minder genoegen neemt. Vergeet niet dat die jaren die men doormolk ook geld op leverde en als ik 5 jaar terug voor een euro per kg verkocht had was ik minder af dan nu met verkoop P. Dat compleet laten verdampen slaat nergens op
George
Quote Reactie van @weurding:
en als ik 5 jaar terug voor een euro per kg verkocht had was ik minder af dan nu met verkoop

Mooi dat ik het ook niet over jouw heb. Maar nu is men blij met de waarde van P rechten terwijl men ooit de waarde van Quotum die ooit dik 2 euro per kg was compleet liet verdampen. En tja dat je inkomsten realiseerde met melken zal allemaal wel maar dat kon ook zonder melken , dat moet je nu ook als je P rechten verkoopt. Melkquotum had gemiddeld genomen een hogere waarde dan P rechten , dat zal toch niet te ontkennen vallen. En dan gaat het niet om wat ik heb ontvangen of wat jij hebt ontvangen. Ik heb maar €1,08 per kg ontvangen en dat was al ver over het hoogtepunt heen. Maar ben toch blij dat ik het toen gedaan heb. Tja en nu hebben we nog wat P rechten voor wat ze ooit nog waard zijn , maar daar maak ik me niet echt druk om.
weurding
@George je gaat eraan voorbij dat niet iedereen het er aan toe had om te verkopen ten tijde dat mq 1.80 euro per kg aantikte. Stel je was toen 50 en wilde nog 10 jaar hèb je die jaren toch van de onderneming geleefd en mocht je het complete bedrijf nu verkopen dekt de grondprijs zeker hier in het noorden wel de mindere opbrengsten van het fosfaat. Zeker 20000 per ha bij opgekomen. Die 1.08 euro per kg haal ik met het fosfaat ook echt wel. Mag het rustig over mij hebben ter vergelijking. Heb geen geheimen😁
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
Stel je was toen 50 en wilde nog 10 jaar hèb je die jaren toch van de onderneming geleefd en mocht je het complete bedrijf nu verkopen dekt de grondprijs zeker hier in het noorden wel de mindere opbrengsten van het fosfaat. Zeker 20000 per ha bij opgekomen. Die 1.08 euro per kg haal ik met het fosfaat ook echt wel. Mag het rustig over mij hebben ter vergelijking. Heb geen geheimen

Geheimen heb ik net als jij ook niet , maar de grondprijs staat helemaal los van het feit of je koeien melkt of niet . Ik ben 13 jaar geleden gestopt met melken en bij mij is de grondprijs net zoveel gestegen als bij iemand die wel melkt. En ik was 39 toen ik stopte met melken en hèb sindsdien ook al die jaren van de onderneming geleefd.
weurding
@George toch ben ik overtuigd dat als ik 10 jaar terug het MQ verkocht zou hebben voor de hoofdprijs ik nu minder over had dan met verkoop P rechten nu
pieta
@weurding Je kunt het noorden niet met het zuiden vergelijken en jou niet met George.
+1
Zwaagdijk
@weurding stel je had je quotum verkocht, dan investeer je dat geld toch ook weer, daar doe je toch iets mee.. dan heb je toch ook rendement
weurding
@Zwaagdijk waarin? Wat leverde rendement op? Je kon het net als fosfaatrechten investeren in snel afschrijfbare middelen. Als voorziening. Dus oud ijzer. Meer niet
George
Quote Reactie van @weurding:
waarin? Wat leverde rendement op?

Woonhuis 😄
Halletje op industrieterrein of zoiets.
weurding
@George was ook geen investering snel afschrijfbaar, naja, en dat halletje 😄
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
was ook geen investering snel afschrijfbaa

Nee kun je niet op afschrijven maar ik heb het er wel van gekocht. Maar een loods op industrieterrein zou misschien wel kunnen voor een gedeelte.
George
Quote Reactie van @weurding:
n dat halletje

Dat gaat wederom niet over mijn agrarisch loodsje !
Ik noem slechts een voorbeeld van een herinvestering van een halletje op een industrieterrein.
Erco
@George ja ja nogmaals: je hebt t goed gedaan jochie. En ook al die anderen die t melken zat waren.
+1
weurding
@Erco niet iedereen was het zat, er zijn ook andere omstandigheden
+3
torrarica
@weurding Inderdaad, ik heb nooit geen hekel gehad aan melken.Ook geen spijt gehad dat ik af en toe wat Quotum bijgekocht heb.Als iedereen gedaan had als George zou het niets meer waard geweest zijn. Een kwestie van vraag en aanbod.Alleen vraag ik me af waarom hij zich hier soms zo druk maakt om melkprijzen enz. Daarheeft hij toch niets meer mee te maken? Dat maakt hem toch niets meer uit?
George
Quote Reactie van @torrarica:
Inderdaad, ik heb nooit geen hekel gehad aan melken

Ik ook niet maar ben achteraf nu toch wel heel blij dat ik er vanaf ben.
+2
George
Quote Reactie van @torrarica:
lleen vraag ik me af waarom hij zich hier soms zo druk maakt om melkprijzen enz. Daarheeft hij toch niets meer mee te maken? Dat maakt hem toch niets meer uit?

Kijk daar heb ik inderdaad niks mee te maken , hooguit als je mais zou moeten verkopen dat het handiger zou gaan als melkveehouders een ruimer budget hadden. 😄
Maar dat zit gewoon in de aard van het beestje , ik heb toch 21 jaar melkveehouder gespeeld en ik vond 2006 al niet bepaald zo'n rooskleurig jaar wat melkgeld betreft en daarna zijn de kosten alleen nog maar veel verder gestegen. Dus ik begrijp wel dat er financiële problemen zijn en dat kosten niet gedekt worden door de veelste lage melkprijzen. Iedereen is meer gaan melken om meer melkgeld te genereren om opbrengsten op peil te houden maar het is eigenlijk gewoon uit armoede en niet uit weelde.
+6
torrarica
@GeorgeGoed uitgelegd. Inderdaad,geen mens is hetzelfde, geen bedrijf is hetzelfde,ieder heeft een andere achtergrond, en ieder probeert te doen wat hij denkt dat het beste is ,dat pakt de ene keer beter uit als de andere keer , maar ik vind ook dat mensen o.a hier op het prikkebord moeten proberen een klein beetje respect voor elkaars mening te hebben.(over het algemeen lukt dat George vrij aardig )
+1
Erco
@weurding uiteraard, dat zijn geen leuke omstandigheden. En uiteraard gun ik daarom iedereen die ze verkocht heeft ook de allerhoogste Prijs
+1
George
Quote Reactie van @Erco:
ja ja nogmaals: je hebt t goed gedaan jochie. En ook al die anderen die t melken zat waren.

Rea

Neenee jochie waar schrijf ik dat? Niet zeveren dat schrijf ik nergens! Ik heb het fout gedaan want ik had een jaar eerder moeten verkopen voor 2 euro per kg. Ik hou hier geen zwetsverhalen.
Ik gaf alleen een reactie op Ted9 die het over boeren het hardst lachen om gratis gekregen vermogen wat we eerder dus eigenlijk al meer hadden ooit in de vorm van melkquotum.
cowboys
@George de enigste die gratis verkregen vermogen hebben gehad zijn vleesveehouders die rechten hebben gehad en al verkocht hebben .
+2
George
Quote Reactie van @cowboys:
e enigste die gratis verkregen vermogen hebben gehad zijn vleesveehouders die rechten hebben gehad en al verkocht hebben .

Dat was overigens ook geen fout van die mensen.
+2
ted9
@George Hoe weet jij nou hoeveel quotum ik had ik heb misschien wel 3x meer p rechten gekregen dan mq. Maar wat jij verteld is weer een verhaal van een gestopte boer die alle nog melkende boeren voor gek verklaard. Ik zou de grond maar snel verkopen die waarde die het nu heeft blijft niet zo. Minder boeren minder mest minder akkerbouw door toekomstig uitfaseren van kunstmest en natuur die niet betalen wil. Dus doe je voordeel er mee.
George
Quote Reactie van @ted9:
Maar wat jij verteld is weer een verhaal van een gestopte boer die alle nog melkende boeren voor gek verklaard.

Waar? Waar Jonguh? Waar?
Wat een totaal zinloze reactie.
+3
ted9
@George waar..... in bijna elke reactie die jij hier op het prikkebord zet. Elke keer hoe goed het met je gaat met je auto je mais je huizen met de fietsemaker in het dorp enz. Maar de gene die nog melken die zíjn knetter gek. Omdat jij niks met melken kon verdienen wil dat niet zeggen dat dat bij eem ander ook zo is. Mensen die zichzelf zo op de borst lopen te kloppen zijn of ongelukkig of onzeker over de keuzes die ze gemaakt hebben.
+1
George
Quote Reactie van @ted9:
aar..... in bijna elke reactie die jij hier op het prikkebord zet. Elke keer hoe goed het met je gaat met je auto je mais je huizen met de fietsemaker in het dorp enz. Maar de gene die nog

Wat een zever , ongelooflijk.
Erco
@ted9 amen 😅
+1
familie pelle
@ted9 jij leest de reacties van George anders dan ik. Wat een lulkoek. Zeker altijd een onvoldoende voor begrijpend lezen op school.....🤣
ted9
@familie pelle Dat kan en mag jij vinden. Lezen was ik goed in. Spelling zeer slecht maar dat is in mijn reactie ook wel terug tezien.😥
+1
George
Quote Reactie van @ted9:
. Lezen was ik goed in.

Goed kunnen lezen is wat anders dan begrijpend lezen .
George
Quote Reactie van @ted9:
Mensen die zichzelf zo op de borst lopen te kloppen zijn of ongelukkig of onzeker over de keuzes die ze gemaakt hebben.


Ik geloof niet dat ik mezelf op de borst loop te kloppen en ik zoek hier zeker geen bevestiging of ik de juiste keuze wel of niet gemaakt heb , ik ben ook niet onzeker of ongelukkig en ben inmiddels bijna 52 jaar en weet inmiddels wel wat ik wel of niet kan. Ik ben toen gestopt met melken door de koopoptie op mijn boerderij voor een recreatiepark wat uiteindelijk niet is door gegaan en de keuze om toen quotum te verkopen heb ik achteraf als heel positief ervaren. Meer is het niet , was helaas wel een jaar te laat om de hoofdprijs voor quotum te beuren. Maar ik klaag er niet over!
+1
matt
@George
Wat in de vorm van melkquotum twee keer zoveel waard was en jullie compleet lieten verdampen


Ik ken er 1 die is gestopt op 1 april 2015 die heeft dus de waarde van zijn quotum compleet laten verdampen,zoals jij dit noemt.
George
Quote Reactie van @matt:
Ik ken er 1 die is gestopt op 1 april 2015 die heeft dus de waarde van zijn quotum compleet laten verdampen,zoals jij dit noemt.


Hij heeft netjes zijn tijd uitgediend tot einde quotering. 😄
buorman
@George
Van zo 1 zeggen we hier dat hij het laatste jaar/de laatste jaren naast de emmer heeft gemolken 😁
cowboys
@ted9 dat vermogen verdwijnt als sneeuw voor de zon
puntertje
Voor de KLW liefhebbers, zodra dit gebruikt zou gaan worden om 'ontwikkelruimte' te stelen valt het ook onder de WOB.
+8
de Tank
Ten eerste begrijp ik werkelijk het nut niet van het openbaar maken, ten tweede verwacht ik dat vooral nieuwsgierige collega boeren deze informatie in gaan zien.
Melkboer16
@de Tank en dan weet je het en dan? Ik begrijp het nut ervan ook niet, de volgende stap is het aantal kg NH3 wat je op de NB hebt staan!
de Tank
Quote Reactie van @Melkboer16:
en dan weet je het en dan?

geen idee
robbies
@Melkboer16 je ammoniakruimte is nu al opvraagbaar.
j h p
@Melkboer16 Daar heeft Vollenbroek vast al een heel archief van.
de Thijs
@Melkboer16 of de kalf ok score.. misschien ook leuk idee om openbaar te maken. we zijn toch vrij wild
dieks2
@Melkboer16 je kunt de kg’s nh3 van buurman via internet al langer inzien hoor
siebes
@dieks2 en waar dan?
weurding
@de Tank dan nog is er geen prijs aan te koppelen
hans1980
Openbare grondprijzen had voor mij ook niet gehoeven
jan.1
Quote Reactie van @hans1980:
Openbare grondprijzen had voor mij ook niet gehoeven

Je kan toch aangeven dat het niet openbaar gemaakt wordt in kadaster.
+1
Jowi
@jan.1 Dat gaat niet lukken,anders laat maar eens weten hoe dit wel kan ,maar volgens de notaris is dit niet mogelijk.
Jowi
@hans1980 Dat kost rond de €7 per akte,en dan vallen er al veel bliekers af ,of anders geen grond meer kopen kunnen ze ook niet kijken wat je uitgeven hebt. 😊
arie.j
Quote Reactie van @hans1980:
Openbare grondprijzen had voor mij ook niet gehoeven

Hoezo? Vind het een goed ding.
Verkoopprijzen van huizen zijn toch ook openbaar?
cornelissen
@arie.j Vooral boerderijen zijn interessant,blijkt soms dat de bedrijfsgebouwen niet veel waard zijn, mooi als hulpmiddel voor een bezwaar voor de onroerend goed belasting (woz)
arie.j
Quote Reactie van @cornelissen:
@arie.j Vooral boerderijen zijn interessant,blijkt soms dat de bedrijfsgebouwen niet veel waard zijn, mooi als hulpmiddel voor een bezwaar voor de onroerend goed belasting (woz)

Hm... daarvoor misschien wel.
Maar de verkoper wil uit fiscaal oogpunt bij een hele boerderij wel eens wat schuiven als de koper niet te veel bezwaar heeft.
George
Quote Reactie van @cornelissen:
blijkt soms dat de bedrijfsgebouwen niet veel waard zijn,

Bijna niks waard inderdaad.
+2
Albert Altena
Het zal wel bedoeld zijn om de boeren tegen elkaar op te zetten.
Om daarna weer te kunnen zeggen: Kijk jullie komen er zelf ook niet uit.
kwarkje
@Albert Altena Dit is onderdeel van de afspraken met Brussel. Insiders weten dit al langer.
de haasen
@kwarkje klopt. i&r gegevens zullen ook wel openbaar gemaakt worden . heeft ook met Brussel te maken
weurding
@kwarkje daarom is lto ook weer te laat
Jannus
Quote Reactie van @Albert Altena:
de boeren tegen elkaar op te zetten.

Helemaal juist Albert,men zet de boeren tegen elkaar op,verdeel en heers......
+1
Koeien boertje
@Albert Altena wat kan mij het schelen wat een buurman of kennis heeft.
marcsterreborn
Grootste gebruikers van de fosfaatrechten-databank zullen wij melkveehouders zelf zijn. Groot voordeel is natuurlijk dat straks echt duidelijk is wie wel of geen boer is. De ondergrens ligt op 500 kg fosfaat.
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
voordeel is natuurlijk dat straks echt duidelijk is wie wel of geen boer is. De ondergrens ligt op 500 kg fosfaat.

Tja dan val jij waarschijnlijk wel door de mand bij zo'n lage ondergrens.
Ik zie er overigens geen voordeel in om dat te weten.
En de meesten zijn hier zo anoniem als wat en dus weten we nog niks.
Toerdeboer
Wat is de bedoeling geweest van deze afspraak?
+3
weurding
Begreep nu dat het niet meer doorgaat ivm bekendmaking rekeningnummer etc? Hulde aan agractie
+5
Bietenbrug
@weurding die doen tenminste iets, LTO zit schijnbaar nog steeds in winterslaap.
torrarica
@Bietenbrug hoe weet je wie wat doet? Je bent toch geen lid meer?
+1
weurding
@torrarica dat lezen we hier😁
+2
hans1980

+2
Baggerbak
Dit had nooit mogen gebeuren. Dom speeltje van rancuneuze figuren in den Haag. Boertje pesten en gratis menukaart voor activisten. Domme, domme minister die dit laat gebeuren... Brevet van onvermogen Carola: je hebt je ambtenaren dus weer niet in de hand. Triest.
Uiteindelijk is dit een kwestie van lobby. Agrarisch Nederland heeft geen goede lobby. Je had dit ver van te voren van de ambtenaren moeten horen en daar achter de schermen aan moeten werken. Agrarisch Duitsland heeft 50 (!) lobbyisten in Bonn, Berlijn en Brussel. Die spreken iedereen, weten alles uit eerste hand. Nederland moet investeren in agrarische lobbyisten die mandaat hebben om informeel te "winen en dinen" in den Haag en Brussel. Nu lopen we steeds achter de feiten aan. Mooie taak voor het landbouwcollectief om de opbouw van lobby aan te pakken!
Baggerbak
Dit had nooit mogen gebeuren. Dom speeltje van rancuneuze figuren in den Haag. Boertje pesten en gratis menukaart voor activisten. Domme, domme minister die dit laat gebeuren... Brevet van onvermogen Carola: je hebt je ambtenaren dus weer niet in de hand. Triest.
Uiteindelijk is dit een kwestie van lobby. Agrarisch Nederland heeft geen goede lobby. Je had dit ver van te voren van de ambtenaren moeten horen en daar achter de schermen aan moeten werken. Agrarisch Duitsland heeft 50 (!) lobbyisten in Bonn, Berlijn en Brussel. Die spreken iedereen, weten alles uit eerste hand. Nederland moet investeren in agrarische lobbyisten die mandaat hebben om informeel te "winen en dinen" in den Haag en Brussel. Nu lopen we steeds achter de feiten aan. Mooie taak voor het landbouwcollectief om de opbouw van lobby aan te pakken!
kwarkje
@Baggerbak jij snapt niet helemaal wat er in de staatssteunbeschikking staat
Is een gokje
Zeg maar wat er nooit had mogen gebeuren
Snap helemaal niets van je reactie
+1
grupstalboer
Wanneer wordt LTO ontmanteld ! z.s.m als het kan .
grupstalboer
Wanneer wordt LTO ontmanteld ! z.s.m als het kan .
John Spithoven
Wat is de status van deze actie van LNV nu.

In de brief stonden twee verwijzingen waarom publicatie noodzakelijk was.

Het AVG register..

avgregisterrijksoverheid.nl/PageNotFound/

Die staat na alle ophef sinds dit weekend op zwart.

En de verwijzing naar de meststoffenwet artikel 23.8

Zie onderstaande afbeelding.

En als je dan in de staatssteun toets kijkt, hebben ze het over transparant zijn maar geven ze aan dat het geen staatssteun is.

Wie weet de status?

(klik om te vergroten)

slagroomvla
Quote Reactie van @John Spithoven:
Wie weet de status?

Verstoord door John Spithoven...

Hoewel lto natuurlijk ook heel druk achter de schermen hier mee bezig is..., voor hun nieuwe doelgroep, de gematigde boer...
+1
Peterr
@John Spithoven Het is in deze pas staatssteun voor zover er sprake is geweest van cofinanciering van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (Elfpo). Zie screenshot 1

Daarnaast is er natuurlijk geen eis tot het openbaar maken van bankgegevens. Zie screenshot 2

Bron: eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/…

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Screenshot 2
+3
John Spithoven
boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

Beet!!!

Zoals hierboven al beschreven was gaat lnv zijn boekje ver te buiten!
hans1980
@John Spithoven laten ze alsjeblieft stoppen met deze onzin publiceren waarom? Controlerende instanties mogen/moeten gegevens hebben wat de buren / familie/ dierenorganisaties/ collega's eraan hebben?
Detukkeroettwente
@John Spithoven Ook dit MOET stoppen john !!! Meer dan onbeschoft.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!