Kringloopwijzer 2019

Vandaag ingevuld. Ging behoorlijk wat tijd inzitten. Hoe gaat het jullie af.

Deel dit topic

Reacties

+2
puntertje
Ik heb vroeger lang op mijn duim gezogen dus dat gaat nog steeds redelijk vlot.
Sjaakiee
10 minutes klaar met dat gedrogd
+6
Stroman
Is hier tegenwoordig uitbesteed. Ik merkte dat ik meer kwijt was aan antidepressiva, kalmeringsmiddelen, koortsremmers en de geestedokter dan aan een goede betrouwbare adviseur.
Twentsch Land
Slechte zorgverzekering jonge 😬

@Stroman
kaas
Zijn alle gegevens al ingelezen dan gister nog niet melkleverantie,s niet maar laatste voer ook niet
+7
cjw73
@kaas zal me een worst zijn. Zodra alles groen is, verzenden πŸ€—πŸ€—πŸ€—
kwarkje
@cjw73 ding slikt bijna allesπŸ˜‚πŸ˜‚
+1
arjen90
@Dieksman 2020? bedoelde je niet 2019?
kaas
diekman
@arjen90 klopt denk te ver voorruit. 😃 aangepast.
familie pelle
@diekman kun je voldoen aan de eiwit van eigen land norm? T was nogal droog in de Achterhoek.
+2
diekman
@familie pelle 62% koeien 8 maand geweid, 3 en 4 snede stalvoedering erbij. Zoveel mogelijk vers gras en zo weinig mogelijk eiwitbrok kopen.
+5
verbi
Regeld mijn adviseur kijk er niet eens naar . We doen het puur omdat het moet van RFC doe er niks mee verder. Betaal de beste man en heb er verder geen stress van vindt het nutteloze tijd besteding.
Frederika
+1
grupstalboer
@verbi En RFC doet er vervolgens ook niks mee.
casev
Het kostte mij 8 minuten, vooral omdat het inloggen niet gelijk lukte. Waarde 0,0 zolang campina maar tevreden is.
+2
jan w
Als management-tool heeft de Wur versie ( offline) zeker wel waarde. Alleen RFC heeft de waarde van de klw helemaal door de verplichtstelling onderuit geschoffeld. Veel boerengeld is daarmee verkloot. Alleen ik ben bang dat we er straks op afgerekend gaan worden.
dewittemotor
Veel slimmerikken hier op dat forum. Misschien is het toch wat verstandiger om er wat meer tijd in te steken, zodat je overal goed hoog uitkomt. Krijg je straks een extra hoge referentie. Je weet nooit.
Jannus
Quote Reactie van @dewittemotor:
Veel slimmerikken hier op dat forum.

Ik vul hem zelf in en neem daar wel een beetje de tijd voor,meestal zo ongeveer een uur maar dan kijk en reken ik alles een beetje door en bekijk het totaalplaatje want ga je er niet serieus mee om gaat hij je tegen komen vroeg of laat,

hier is hij klaar alleen heb ik hem nog niet ingestuurd
verbi
@Jannus Dat zien we dan wel weer.
friesboertje
@dewittemotor
Ja, maar misschien heb je met een slechte uitkomst wel een betere referentie πŸ˜‰.
cjw73
@dewittemotor voordeel voor ons is dat we straks zo sprongen vooruit kunnen maken door er iets serieuzer mee om te gaan. Nu slechte cijfers veranderen dan veel sneller.😜😜
+1
casev
@dewittemotor weer een referentie erbij? Hoeveel heb ik er daar nu al niet van voorbij zien komen de laatste jaren......
dewittemotor
@casev Ik weet het niet en zit er ook niet op te wachten, maar je weet nooit wat ze allemaal met die resultaten gaan doen
Jacob88
Voor de PP melk serieus ingevuld. Kost je uurtje
+1
royale
@Jacob88 mij kost het een hele lange avond, maar het is allemaal weer klaar. Ik had nog meer gras aan de kuil dan ik dacht! Een stikstofvoordeel in de bex is voor ons nauwelijks meer mogelijk en het fosfaatvoordeel wordt alleen maar hoger. Nu maar hopen dat de percelen de komende maand opdrogen en dat het een groeizaam jaar wordt, want het wordt langzamerhand wel erg krap in het ruwvoer!
+1
kwarkje
Rfc adviseert om de klw GOED in te vullen
Was het advies aan alle veehouders die graag pp willen leveren
De domste tekst die ik ooit gezien heb bij een presentatie
Er schijnt een bedrijf te zijn die als een Hans Klok van cijfers en data leuke dingen kan maken
Levert je zo een inkomen extra op
Waarschijnlijk weten ze zelf ook wel dat de herverdeling melkgeld een frauduleuze basis heeft
cs-agrar
Quote Reactie van @kwarkje:
Er schijnt een bedrijf te zijn die als een Hans Klok van cijfers en data leuke dingen kan makenLevert je zo een inkomen extra op

laatst met 2 van zulke statistiek it-jongens biertje gedaan, komen meest vreemde dingen uit zulke statistieken, je moet ze wel kunnen duiden anders is het echt brandhout..
puntertje
@kwarkje kwam iid ook personen tegen die een deskundige hadden ingehuurd om aan de PP voorwaarden te kunnen voldoen. Het zou worden geregeld zei de deskundige. Lekkere basis voor melkgeld herverdeling.
hoest
@puntertje
daar ben je toch geen deskundige voor nodig gewoon zelf net zolang stoeien totdat je de gewenste uitkomst hebt.
of zoals in mijn geval totdat alle vinkjes groen zijn en dan snel verzenden en nooit meer naar kijken 😀
diekman
@puntertje Daar maak je geen punt. Je kunt inhuren wat je wilt de meeste cijfers staan vast. En de rest controleerbaar. Aan de voorwaarden voldoen bedoelen ze een contract van een natuur en landschaporganisatie voor verklaring voor natuurbeheer.
+2
puntertje
@diekman ik zie 's nachts wagens vol met pakken kuilvoer rijden, iedereen is aan het uitzoeken hoeveel uren weidegang de beste uitkomst geeft en veehouders fingeren ruwvoerverkoop naar partijen die de KLW als wc-papier gebruiken. De boer-boer transporten van mest klopt geen hol van, de manier van mest aanwenden wordt en kan niet gecontroleerd worden, 2e locaties worden gebruikt om de ongunstige uitkomsten naar toe te schuiven. Voor 2 cent/kg melk wordt alle inventiviteit aangesproken. De overheid heeft al lang geconcludeerd dat het een vergiet is, maar boeren bestuurders vinden het solide genoeg om forse herverdeling van melkgeld te rechtvaardigen. Ra ra...
+1
hoest
@puntertje Waarom zou je die wagens in godsnaam nachts laten rijden? Valt juist op. Gewoon overdag net als alles. de buren weten toch niet wat jij in je kringloopwijzer invult
+1
jan w
Quote Reactie van @puntertje:
partijen die de KLW als wc-papier gebruiken. De boer-boer transporten van mest klopt geen hol van, de manier van mest aanwenden wordt en kan niet gecontroleerd worden

Dan stuur jij je KLW maar eens naar Hans Dirksen op ( DMS )en dan laat je hem die maar eens nakijken. En dan weet ik zeker dat jij door de mand gaat vallen. Maar je kunt van DMS ook wijze lessen leren, die je geld opleveren.
puntertje
Quote Reactie van @jan w:
Dan stuur jij je KLW maar eens naar Hans Dirksen op

Poeh poeh, als jij zo'n grote voorstander van dat verplichte gedrocht bent zou ik zeggen: laat RVO die Dirksen maar in dienst nemen, dat is fraude uitgesloten. Geloof je het zelf?
jan w
Quote Reactie van @puntertje:
Poeh poeh, als jij zo'n grote voorstander van dat verplichte gedrocht

Ik ben helemaal geen voorstander van dat verplichte gedrocht. Vind "Mijnkringloopwijzer" een waardeloze tool die al veel te veel boerengeld heeft gekost. Ik ben wel voorstander van de kringloopwijzer als managment-instrument. En dan is er ook geld mee te verdienen.
puntertje
@jan w Maar die 'mijnkringloopwijzer' wordt nou juist misbruikt voor herverdeling van melkgeld.
jan w
@puntertje
En het grootste geklooi is het laatste groene vink(je) . Dat je dat onding moet bevestigen met: "Naar waarheid ingevuld".
Stuur hem ook pas in op 14 mei en dan stuur ik direct ook een mail dat ik de kringloopwijzer niet naar waarheid in heb kunnen vullen.
En dan komt er meestal wel commentaar.
puntertje
.
hoest
@jan w
Die man zal vast de messias zijn van de klw adepten maar dat ding blijft zo lek als een mandje. Ik vul hem zover in totdat hij verzonden kan worden en dan geloof ik het wel. Als je er op afgerekend gaat worden dan zijn er zat dingen te bedenken om hem te manipuleren en dan kan zon man wel zeggen dat klopt niet maar dan moet hij het ook nog kunnen bewijzen
+2
pieta
Quote Reactie van @puntertje:
ik zie 's nachts wagens vol met pakken kuilvoer rijden,

😁 En wat ben jij dan an het doen? Vastrijden? 😁
+4
de haasen
Met zijn allen niet invullen die onzin
Frederika
@de haasen eindelijk verstandige praat
+3
jan w
@de haasen
Op zich is het geen onzin. De zuivelsector heeft er een onzin tool van gemaakt.
+1
paul1
Niet ingevuld en ga dat niet doen ook
cowboys
@paul1 wat is je reden om niet in te vullen?
paul1
@cowboys geen zin in
hoest
Kloteding ingevuld. alles staat op groen maar als ik hem verzenden wil kan dat niet
controleer uw singaleringen
....
....
....
geen signaleringen 😠 😠
+1
puntertje
@hoest dan moet je even een 'KLW-specialist' raadplegen. Die weten namelijk precies waar het systeem de grenzen heeft tussen 'super efficiΓ«nt' (schouderklopje) en 'niet realistisch uitkomsten' (fraude!).
Kost een paar centen maar je kunt anderen wel doen geloven dat je perfect bezig bent.
hoest
@puntertje @aan
dank voor het advies. 1 ding is zeker ik ga er echt geen geld aan besteden 😀

probeer het met een weekje wel weer en anders idd de helpdesk maar eens bellen
aan
@hoest Had ik vorig jaar ook iets met een machtiging lossen ze zo op (lekker belangrijk lol)
aan
@hoest Niet zon dure specialist inhuren. Zonde van je geld gewoon even de helpdesk bellen ze wijzen je de fout wel even.
pietjepuk
Quote Reactie van @hoest:
geen signaleringen


nu werkt het wel. Krijg signaleringen dat het ruw eiwit van 440 in de aangevoerde soja te hoog is. 😖 Dus zullen we het maar aanpassen als ze dat graag hebben.
hoest
@pietjepuk zal vanavond wel eens kijken. zon melding had ik 2 jaar terug ook eens. de beginvoorraad laten overnemen van de eindvoorraad en dan de melding krijgen dat die bikssoort er niet was 😭
jan w
@hoest
Keer weer opnieuw inloggen, wil ook wel eens helpen, maar vraag mij niet waarom.
pietjepuk
@jan w Volgens mij is het zo lek als een mandje. Moest eerste keer inlogen met z login. Nu kan ik er gewoon in zonder in te loggen ook als ik me afgemeld heb.
hoest
@jan w
dat had ik al geprobeerd maar werkte niet
gisteravond waren de signaleringen er wel. blijkbaar mag je niet onder de 2000lt per koe melken. een kuilanalyse had te hoog phosfor. de mais had ik bij de go opgegeven als mks maar later alsnog besloten er gewoon snijmais van te maken dus nu snapt hij niet waar de mais weg komt 🙄 etc

heeft een paar miljoen gekost die klw maar dan heb je ook niks

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nΓ©t dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
57
DEELNEMERS
28
WEERGAVES
0