Zure melk-trofee voor RIVM voor meetmethode stikstofneerslag

De 'zure melk-trofee' wordt sinds vorig jaar door melkveehouders uitgereikt aan een organisatie die hun beroepsgroep schaadt.

De Nederlandse Melkveehouders Vakbond heeft vanochtend de zure melk-trofee aangeboden aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Met de trofee, een beschilderde melkbus, wil de vakbond het RIVM "wakker schudden" om zo de dialoog aan te gaan over de stikstofcrisis. Melkveehouders zijn kritisch over de meetmethode die het RIVM gebruikt om de stikstofneerslag bij te houden.

De directeur van het RIVM nam de trofee aan. "Onze resultaten zijn voor boeren soms een beetje zuur, omdat nu eenmaal veel van de stikstof vanuit de agrarische sector komt. Dat is overigens breder dan alleen de melkveehouderij", reageerde RIVM-directeur Els van Schie. "Dat is niet fijn voor boeren maar ik wil wel graag de juiste informatie zo goed mogelijk voor het voetlicht brengen en daar kunnen we met elkaar nog verder in komen."

Het RIVM benadrukte in oktober dat de rekenmethode "robuust en wetenschappelijk verantwoord" is. "Dat zeggen ook internationale onderzoekers", aldus een woordvoerder destijds. "Dat er nu een club is die het niet eens is met de uitkomsten, doet niets af aan het onderzoek. Wij maken geen beleid. Wij meten alleen."

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Els van Schie? Die Hans Brug is toch directeur daar?
Pluto
De juiste informatie ??? waar al een half jaar over gesteggeld wordt .Internationale onderzoekers vragen zich af wat ze in Nederland aan het doen zijn !. Wij meten alleen ??????. Zij berekenen alleen ! . En daar zit nou net het probleem .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0