NEN 3140 keuring

Vandaag brief verzekering om zsm een NEN 3140 keuring te laten uitvoeren,is dit gebruikelijk en wat kost dat

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Keuring wordt vergoed, werk wat er achterweg komt is voor jezelf. Was een dagje werk, paar tientjes materiaal en installateur liep alles even langs.
Maar je hoort van keurders ook wel dat het een wonder is dat alles er nog staat, dan zal het wel in de papieren lopen.
+1
van Ittersum
@Noorderling keuring wordt in de regel alleen vergoed of een deel ervan bij het overstappen of als toelatingseis van de verzekering. Iedere installateur mag dit doen indien deze NEN 3140 gecertificeerd is om deze keuring te doen. Meestal komt de verzekering wel met hun voorkeurbedrijven(ivm restitutie ?)Bij mij was dit KSN keuringservicenederland.nl/home/ kosten, ik meende 500 euro . Lijkt veel maar die kleine onbenullige ingeslopen tekortkomingen kwamen toen wel aan het licht. Geen ander bedrijf meegemaakt die zei: “zet alles maar onder volle belasting aan dan zal ik met mijn infraroodmeter meten hoe hoog de temperatuur van uw meterkast wordt”, t/m controle glaasjes voor de ouderwetse draaistoppen. Maar ook serieuze zaken dat hij met doormeten erachter kwam dat “een amateur” de 0 van een andere groep heeft gebruikt. Daarna krijg je direct een classificatie , van direct herstel(acute brandgevaar) , middel (binnen een maand) tot licht (3 maanden) . De herstel moet dan getekend via de aangeboden rapport weer terug en dan krijg je je certificaat die je vervolgens weer opstuurt naar je verzekering. En dat doe je wel ook om die restitutie en acceptatie te krijgen😉
buorman
@van Ittersum
Hoe vaak moet je laten keuren?
+1
van Ittersum
@buorman 1 x 5 jaar stond er bij mij in de polisvoorwaarden. Eerste keer is het zwaarst daarna is het een periodieke controle indien er niet veel veranderd is. Kosten daarvan zijn mij nog onbekend. Ik meen dit jaar of volgend jaar op herhaling
simpel
@van Ittersum kan wel in de polisvoorwaarden staan, maar de man die het keurt moet dan ook 5 jaar op het rapport zetten! hier had hij er maar 3 jaar geldig opgezet. voor de verzekering geld dan de 5 jaar niet meer maar 3 jaar.
van Ittersum
@simpel fijn geregeld dus🤔👎
pietjepuk
@van Ittersum Dan is laatste jaren toch wat veranderd. Hier ook gekeurd. geen accute gevaar wel middel herstel binnen 3 maanden en licht herstel binnen 1 jaar. Heb het zelf herstelt opgeschreven wat ik herstelt heb en naar de verzekering gestuurd. Nog geen reactie.
Arum
😀
MJvW
Hier was de keuring 2jr geleden 575 en
herstelkosten 350. Geen a-prioriteiten wel b/c van missende klepjes op de stopcontacten tot tl-armaturen direct op houten gordingen..
pietjepuk
@MJvW Dan hebben ze hier niet goed opgelet alle tl zitten recht op het hout. Man heeft helemaal niet naar de verlichting gekeken. Lampen zijn zelfs niet aan geweest.
MJvW
@pietjepuk heb er ook wel wat woorden over gehad met Unive, volgens de lokale elektricien was het ook helemaal geen NEN-eis. uiteindelijk na anderhalf jaar gesteggel was ik het gezeur zat en alle 8 armaturen vervangen voor kunststof led-armaturen.. mocht ook zelf een kettinkje tussen armatuur en balk knopen.... maar gelijk maar goed aangepakt dat we er zelf ook nog wat aan hadden want geeft wel een mooie bult licht zo

Letterlijk uit de rapportage:
"TL-armaturen direct op houten balk. Er moet afstand tussen armatuur en hout aanwezig zijn om brand bij defect te voorkomen."
bonsjoer
@MJvW Van Univé ben ik van een koude kermis thuisgekomen. Had al het asbest gesaneerd, denk nu kan de premie wel omlaag,( nooit 1 keer iets geclaimd ).., nou niet dus. Hertaxatie, premie fors omhoog en verplicht elektra keuring, om de 3 jaar., in discussie gegaan., toezeggingen werden gedaan, waar later weer op terug gekomen werd. Weggegaan naar een ander, premie lager , elektrakeuring ook verplicht, frequentie wel lager, om de 5 jaar.
Nick83
@MJvW wat waren dat voor armaturen dan? Wat is de reden dat de nieuwe LED armaturen wel direct op het hout zouden mogen en de vorige niet?
j h p
@MJvW Wel raar, alles moet degelijk gemonteerd zijn en de verlichting mag dan bungelen. 🙄
Branwerende plaat er tussen mag geloof ik ook, beter dan een roest gevoelig bungelend kettinkje.
cjw73
@MJvW heb een lijst gekregen waar ik vooraf wat kon checken maar daar staat niks op over de tl armaturen aan de gordingen.
Nick83
@MJvW en wat is daar het probleem van dan? Hier zitten alle armaturen op het hout. En niks van gehoord vorig jaar bij keuring. Waar wil je ze anders op vast zetten dan?
MJvW
@Nick83 Gaat om metalen armaturen... mag niet direct op hout, moet dan een kettinkje of iets tussen. De leds zitten in kunststof armaturen
paul1
@MJvW vreemd, je zou zeggen dat kunststof brandgevaarlijker is dan metaal
buorman
@paul1
Ja vreemd he? Waarom zouden toch alle elektriciteitsdraden ommantelt zijn met pvc en ook nog eens door pvs buis word geleid, of door pvc/rubber ommantelt?
paul1
@buorman smelt zo weg bij kortsluiting
j h p
@paul1 Is meest polyester dacht ik, wel eens in het verleden (heel lang geleden natuurlijk) een oude silo proberen te verbranden, brand slecht.
Nick83
@MJvW metalen armaturen? Komen die überhaupt door de keuring heen dan? Die zijn toch niet waterdicht?
Ik had er in de werkplaats boven de werkbank hangen. Van die metalen dingen. Die waren vastgeschroefd op een houten balkje, de puntjes van de schroeven kwamen er aan de bovenkant net iets uit. Als je daar met je vingers overheen ging, dan prikkelde het 😁 Vorig jaar met de keuring heb ik die er als eerste uitgegooid. Vervolgens het nachtlicht bij de robots uit de stal gehaald, 2 x 150 cm kunststof tl balk met kap, deze boven de werkbank gehangen. En bij de robots 2x 60 cm LED gehangen van 7,5 watt per stuk.
+1
Frederika
Ik heb nergens van gehoord en doe ook niets verzekeringen zijn al duur zat en als ze moeten uitbetalen zijn ze vaak niet thuis

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0