Branden rukken op tot hart Australische melkveesector

Dat de Australische provincies New South Wales en Victoria getergd worden door enorme bosbranden is waarschijnlijk niemand ontgaan. Ook (melk)veehouders in het land worden getroffen door de brandhaarden. Zo'n 2,3 miljoen runderen lopen gevaar.

Deel dit topic

Reacties

+1
Koeien boertje
Triest, wat een aantallen 😥
+10
puntertje
Een ramp voor de betrokkenen.
Ondertussen houden organisaties zich hier in Nederland bezig met theoretische modelletjes om de impact tot op de gram nauwkeurig te schatten/berekenen/gokken op klimaatverandering. En huizen kunnen niet gebouwd worden als er niet gebruik gemaakt wordt van electrische graafmachines.
#compleetvandepotgeruktinnederland.
@puntertje en die lijntjes komen samen onder de noemer agenda 21
+2
Groen1
Groen1

+1
pietjepuk
Hoe bizar het ook is. de een zijn …. is een ander zijn brood.
dewittemotor
@pietjepuk Trieste situatie, maar als daar echt de melkveehouderij plat brand gaat hier de melkprijs flink omhoog.
+3
Pluto
Aboriginals branden constant gecontroleerd stukken af . Dit is om grote branden te voorkomen doordat eucalyptus bomen vanwege hun olie houdende bladeren branden als een tierelier . Vanwege protesten uit de milieubeweging is dit al jaren niet meer toegestaan. De rommel licht een meter dik in de natuur gebieden en is kurk droog . Hier is veelvuldig voor gewaarschuwd door de oorspronkelijke bewoners van dit land . Het is erg en verschrikkelijk wat nu gebeurt maar de regering heeft dit doemscenario zelf veroorzaakt . Aan gestuurd door de milieu beweging dus DAAR moet je zijn met de schade claim!.
Kringloper
@Pluto het probleem met links is dat ze altijd gelijk willen hebben, moet maar eens afgelopen zijn. Maar nee hoor het komt uitsluitend door de opwarming.
Pluto
@Kringloper Om de woorden van Tjeerd te gebruiken !!. Een ieder die geld doneert aan welke natuur organisatie dan ook moet beseffen dat ZIJ mede verantwoordelijk zijn aan deze catastrofale branden !. Boeren hebben hier al jaren voor gewaarschuwd .
+2
Jacob88
Ik heb liever een cent minder dan dit dierenleed
+2
Jan S
😀
Groen1
veeteelt.nl/nieuws/…


« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN