Schaap uit Katwijk spoelt aan op Texel

Op het strand van Texel is gisteravond een dood schaap gevonden. Het dier bleek niet van een eilander te zijn, maar was meer dan honderd kilometer verderop, in Katwijk aan Zee, te water geraakt.
Een Texelse schaapherder vond het karkas in de buurt van de plek waar haar schapen grazen. "Ik werd er steeds over gebeld, want iedereen dacht dat het dier van mijn kudde was. Aan de hand van het oornummer wist ze de eigenaar te achterhalen. Dat bleek een schapenhouder uit Katwijk te zijn.
"Hij is op eerste kerstdag een schaap kwijtgeraakt en ging ervan uit dat hij was gestolen. Maar nee, het schaap is te water geraakt, verdronken en van Katwijk helemaal naar Texel gedreven", schrijft de Texelse Courant.
Het dier is meegenomen door Ecomare op Texel.
 Schaap uit Katwijk spoelt aan op Texel (nos.nl)

Op het strand van Texel is gisteravond een dood schaap gevonden. Het dier bleek niet van een eilander te zijn, maar was meer dan honderd kilometer verderop, in Katwijk aan Zee, te water geraakt. Een Texelse schaapherder vond het karkas in de buurt van de plek waar haar schapen grazen. "Ik werd er steeds over gebeld, want iedereen dacht dat het dier van mijn kudde was. Aan de hand van het oornummer wist ze de eigenaar te achterhalen. Dat bleek een schapenhouder uit Katwijk te zijn. "Hij is op eerste kerstdag een schaap kwijtgeraakt en ging ervan uit dat hij was gestolen. Maar nee, het schaap is te water geraakt, verdronken en van Katwijk helemaal naar Texel gedreven", schrijft de Texelse Courant. Het dier is meegenomen door Ecomare op Texel.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden water , gestolen , schapen , schaap , grazen , strand en texel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!